יום כיפור

טל205

New member
יום כיפור

בשבת הקרובה יחול יום הכיפורים.. מהו בשבילכם היום הזה? מה אתם עושים בו?צמים?

חשבון נפש צריך לעשות כל יום בחיים

כשהמצפון נקי, חשבון הנפש קל יותר..לא מחכה עד כיפור.

דסדס

New member
אני לא צמה

בגדול כניראה אפגוש חברים, סבירות גבוהה לנסיעה לכינרת. זה לא בשביל להתריס, אבל בדרך כלל בשבתות אני לא קבורה בבית, ואני לא אוהבת את המצב שבוא אי אפשר להיות ניידים וליסוע ממקום למקום. מעדיפה להתנתק מההרגשה של חוסר מעש והיקברות בבית... צמתי מספיק ימי כיפור בחיים שלי, אני שלמה עם עצמי ועם מה שאני עושה כך שאני לא צריכה חשבון נפש. לכל הצמים שיהיה צום קל, או כמו שחברות שלי אומרות, צום מועיל.

יום הכיפורים

עבורי זהו יום של חשבון נפש. עברתי לא מעט בשנה הזו וגולת הכותרת היא שלצערי לא חגגתי עם ערב ראש השנה סביב שולחן אלא נאלצתי לארוז תיק ולעלות צפונה בטרמפים אחרי ריב גדול. הפעם אני לא מתכוון לוותר ! שתקתי ובלעתי צפרדעים במשך רוב שנותיי וזה הכל. הצום השנה מוקדש לכל האנשים שנפגעו ממני בשוגג. ביום זה אני בעיקר עושה חשבון נפש, קצת קורא וכמובן הולך לבית כנסת ופוגש חברים ובני משפחה. הכי אני אוהב את החלב החם והדבש אחרי הצום.

ToryMaster

New member
אני לא צמה, אסור

נראה מה יהיה, אבל בטח אלך לתפילת נעילה בישוב.

ש חף

New member
כיפור

בתור ילדה ממש שנאתי את יום כיפור (זה כי התעלפתי כל שנה בערך) אז היום אני לא צמה בעיקר כי לא בא לי אמבולנס. זה לא יום שמסמל עבורי חשבון נפש,אני חושבת שצריך הרבה יותר ימים כאלה בשנה, מי שעושה את זה באופן רצוף לא מגיע ליום כיפור עם תיק של דברים שהוא מצטער עליהם. השנה יש כמה אופציות,עוד לא החלטתי איפה אני.

rigoletto111

New member
לא צם. אוכל ושותה

ורואה סרטים בטלוויזיה בערבית ובעיקר נח... אא"כ יש תוכניות יותר מעניינות...

c o h e n 8

New member
עדיין לא החלטתי אם אני צם או לא

שנה שעברה לא צמתי אבל השנה אני בבית ומכבוד להורים אני אצום כנראה.....

דתילוני

New member
טוב, אני..

לא צם גם אני בסבירות גבוהה לכינרת (יותר גבוהה מדסדס) שוב, כמובן מכיון שכבר צמתי מספיק והתעניתי לכל החיים בימי כיפור שעברו

נרקי

New member
../images/Emo63.gif

צמה עד כמה שאני יכולה
מתפללת המון
הולכת לבית כנסת..
חותכת בצהריים לישון.. בערב שוב הולכים לנעילה.. ואז קידוש ויאללה לאכללללל
גמר חתימה טובה לכולם

אני צמה

בין הארוחות
לא צמה,לא עשיתי רע לאף אחד וגם אם כן מתנצלת מיד אחרי לא צריך את כיפור בשביל זה

טל205

New member
סתם להרחיב אולי

כי נראה לי שלא יודעים אך כיפור לא נועד לכפר על בנאדם לחברו אלא על בנאדם לקונו.

למעלה