יום כיפור 73.

פירט

New member
יום כיפור 73. ../images/Emo48.gif

רובכם לא חויתם את ההרגשה של אותו יום,הייתם עוללים או רק בתוכנית..... עם ישראל השתנה באחת מאותו יום ,ודאי קראתם על זה ,אבל החויה המצמררת של אותו יום והחודשים שלאחריו ומסתבר שגם השנים,נצרבו בי,השאירו צלקת עמוקה שלא מורגשת כל השנה אך לקראת יום הכיפורים,כל שנה, מתחיל לעלות לי גוש כבד בחזה,מועקה לוחצת,הרגשת בכי שעומד לפרוץ,חוסר אונים וזיעה קרה.... זה משהוא תת הכרתי,אי אפשר לשלוט על זה,אי אפשר לדכא אותו,ניסיתי לא פעם אבל זה לא הלך...השלמתי עם זה ואני מחכה לו כל שנה........... קשה לי להעלות זאת על המסך,המלחמה והחודשים שלאחריה הם כמו מסע לחלל החיצון,למקום שלא קיים,סוג של פלנטה לא שייכת לכדור הארץ,זה מלווה גם בריחות,ריח אבק השריפה מהול בריח הים מלווה בריח הזיעה החריף שנדף מהצוות,ריח הדם החמוץ וריח השתן שניגר מכמה אנשים שלא יכלו לשלוט על עצמם,רעש מנוע הספינה,הירי הקצוב,הדיבור בצריחות,(בגלל הלחץ...), הדיבור הלחוץ בקשר - כל אלה חוזרים אלי,צפים וחונקים אותי....... נזכר בגופות ששכבו בשורה על הרציף בעדביה ...נעליים אדומות ששכבו בשורה צפופה,רק הן נראו,מבצבצות מתחת השמיכות הצבאיות שכיסו את השורה השוכבת, הזבובים שעטו על כתמי הדם הקרוש שבצבץ מהשמיכות... אנשי צוות הנחתת שבאו לאסוף את החללים,הכניסו את החולצות למכנסיהם,שפשפו את נעליהם במכנסיהם כדי להראות "מכובדים" יותר בנושאם את האלונקות לסיפון התחתון......... לא אשכח את רעש פיצוח העצמות,בלילה,אותם כלבים מזי רעב שהתרוצצו באזור הנמל הגיעו לגופות החללים המצריים שנקברו בחופזה תחת מעטה עפר דק.... אותו אל"מ ,איש שריון שעלה על הספינה ,לא מגולח ונודף ריח זיעה,שנכנס לנוח לכמה שעות,התמוטט על מיטתי ופרץ בבכי קורע לב,לא נרגע רק כעבור חצי שעה וסיפר שזה רובץ אצלו כבר שבועיים........ ארבעה חודשים חייתי בספינה של של שבעה אנשי צוות,אחד בתחת של השני. יום ולילה בים,נכנסים לתדלק ושוב יוצאים........ ואחכ",להגיע הביתה ולשמוע על ההרוגים.............. הייתי קרוע מבפנים....מרגיש אשם על שנשארתי בחיים......... לחיל הים היו מעט מאוד אבדות אז במקום להרגיש הקלה -הרגשתי אשם........ אני מרגיש אשם גם היום,30 שנה אחרי...........

טאקילה~*

New member
פירט זוכרת זוכרת..../images/Emo7.gif

את האזעקה המצמררת,שהזניקה ילדים נשים וטף הביתה בבהלה. אני זוכרת גברים שיצאו מבית הכנסת למילחמה הצורבת הזו.. לא ידעתי מספיק מה יש שם בקרב,אבל זוכרת ילדות עם מלחמות... זוכרת את המילחמה ההיא במבט מהעורף,אז לא הבנתי כל כך למה מלחמות ,למה מיקלטים,למה האזעקה המצמררת.. אני זוכרת את אלברט שכל הילדות אהבו,אלברט נהרג ביום כיפור.

גם אני זוכר...

למרות שהייתי אז רק ילד... זוכר את הצפירה שהגיעה פתאום משום מקום. את העיניים הדואגות של אמא שלי, שלא הצליחה לאתר את אחי האמצעי, עד שחזר לו בנחת מהים. זוכר איך הדבקנו סרטי מסקינטייפ כמו ריבועים על החלונות כנגד ההדף של הפצצות. לנו היה חדר בטחון בבית, אז לא נזקקו למקלט הציבורי. אני זוכר איך היינו שומעים את הדיווחים... אני זוכר שהודיעו שעמירם ז"ל אח של אמא נהרג בקרב על החווה הסינית, השאיר אחריו אישה ותינוק בן שלושה חודשים. אני זוכר שהודיעו שדודו ז"ל בן דוד של אבא נהרג בסיני, הוא, כמו רבים אחרים, לא הספיק להשאיר מאחריו כלום - רק זכרונות. בזכותם ובזכות כל אלו שנתנו את נפשם וגופם למען המדינה שלנו - אנחנו היום כאן. בזכות אנשים כמוך, שהמשיכו להלחם עד לנצחון, עם כל הכאב ובכל הטירוף הזה.

טווווווווווו........

זה הצליל הראשון שאני זוכרת ממקלט הרדיו , וגיפים צבאיים נוסעים במהירות מכאן לשם , אנשים וטליתות עדיין על כתפיהם רצים לבתים , להחליף בגדים .... יום כיפור 73 , איבדתי את אבי....... ואני בת 9. כאחת שאת שירותה הצבאי עברה בבסיס סנור בחיל צנחנים , הסיפור של החווה הסינית מוכר לי היטב..... ובמותם ציוו לנו את החיים.....

נעמי 1

New member
73 ... יום כיפור....

זוכרת... שבת בצהריים... בהלה... חוסר וודאות... ריכוז האנשים בפינה של הרחוב... טלפונים בבית... ואחר כך התחילו להגיע הסיפורים... והשמות... ואחר כך...

זהר nj

New member
הלו פירט

נגעת אני ככ מבין אותך אין לך מושג .. היה מאושר זה הכי חשוב זהר

h47

New member
איך אפשר לשכוח?

ואני אבדתי כמעט את כל מי שאני מכירה. שרתתי בגדוד 74 ברמה"ג...14:00 וטנקים סורים עולים על העמדות שלנו..בכל עמדה 3 טנקים..עם השקט של יום כפורים..בהפתעה גמורה...וכמעט כל הגדוד שלי נמחק..רבים רבים..ואני משוחררת 3 שבועות...וכיד המקרה..התחלתי לעבוד בבית חולים סמוך...מתחילות הצפירות..ומורידים אותי לבי"ח..ולאט לאט ואח"כ בזרם..מגיע הגדוד שלי על אלונקות..בהליקופטרים..עוד שם מוכר ועוד אחר... ולמחרת בבוקר..יום ראשון..יום שני ללחימה..אני עומדת בחדר מיון..לפני יושבת קצינת נפגעים..ומקריאים לה שמות של הרוגים שעומדים להגיע במסוק... ואני שומעת אותה מוודאת שמות "משה אפרתי..." ואני קורסת על הרצפה...החבר שלי מ"מ בגדוד 53...חברי מזה 10 חודשים...כך שמעתי על דבר מותו... ולאט לאט נכנסנו לשיגרה..איזו שיגרה..עוד הרוגים ועוד הרוגים..ולא יוצאים בכלל מביהח..ובנות הגדוד ישנות אצלי בבית..הורידו אותן מהרמה... והיום 29 שנים למלחמה הארורה הזו..ואין כמעט יום שאיני נזכרת בחברים שלי שנהרגו...ובאתר חבר´ה...אנחנו מדברים על התקופה ההיא..עם כל מי שנשאר.. אבל אין נחמה...מי שזוכר את האוירה של המלחמה..ואת השנה שלאחריה..איני זוכרת תקופה כל כך קשה...בכל מקום אשר אנשים נפגשו...רק על המלחמה הזו דובר... איך אפשר לשכוח? אפילו ממרום גילי? אלו היו החברים האמיתיים שלי..והם אינם עוד!!!

פירט יקר.............

על רגשות אי אפשר להתווכח, מבינה את הרגשת האשם שלך, אך אין מה לעשות אילו החיים ואינך אשם בכך שאתה נשארת חי. זוכרת טוב טוב את היום הארור הזה. גרתי בבת גלים בחיפה, שם יש 2 בסיסים של חיל הים. הלכנו לבית כנסת וראינו מלא מכוניות צבאיות בכביש, זה היה מאד מאד משונה, כי תמיד היה מאד שקט ושום רכב לא נסע בשכונה ביום כיפור. באתי הביתה ואמרתי להורי שמשהו קורה. הייתי כמה ימים לפני הבת מצווה שלי, שלבסוף,לאור המצב לא התקיימה כמובן. זהו, ככה ידענו שמשהו קורה, הקירבה לבסיסים, נתנה לנו את האות........ שלאחריו כולם כבר זוכרים מה קרה. חזק ואמץ פירט, מבינה מאד את הרגשותיך. לא נותר לי אלה לומר לך גמר חתימה טובה ושנה טובה.

נשית~37

New member
(((( חיבוק )))))

בלי רגשות אשם. אתה כאן...וכנראה שיש לזה סיבה טובה מאוד.

שולחת לך פירט חיבוק גדול ו-../images/Emo20.gif

מבינה ללבך מבינה לכאבך.. לפני כמה ימים כתבתי פה על אבי שנפצע קשה ועד היום הוא נכה צה"ל מהמלחמה הארורה הזו וכל יום כיפור הוא נזכר בחבריו שנהרגו לידו וגם בלבו רגשות אשם, שכלל לא חושבת שהיו צריכים, אבל ככה בדרך כלל מרגישים אילו ששורדים מלחמות הטראומה שלראות את החברים הנהרגים מתים לידם משאירה חותם של אשמה בלב לנצח. אבא שלי לא נשאר רק נכה פיזית מהמלחמה ההיא גם נפשית הוא סבל וסובל.

למעלה