יום כיפור שלי

• פותח הנושא sh53
  • פורסם בתאריך

sh53

New member
יום כיפור שלי

אני לא באה להסית אתכם לא לצום, לא באה לקרוא לכם להתרחק מהדת, לא אומרת לכם לא ללכת עם הזרם ולהיות כמו כולם כי זה דווקא חשוב בחיים להיות חלק ולהרגיש שייכים לקבוצה/למשפחה/לחברים - אני רק רוצה לספר קצת על עצמי, לספר על מה שקרה לי בשנה האחרונה, להוציא קצת מועקה שיושבת לי על הלב מזה זמן רב והכי חשוב לשתף בזה אתכם כי אתם באמת חשובים לי, אפילו שאתם וירטואליים, אתם לא סתם גולשים, אלא בשבילי אתם האנשים שכיף לי לקרוא את מה שאתם כותבים פה בפורום מידי פעם, כיף לי לקרוא כשלכם כיף ורע לי לקרוא שאתם עוברים תקופה רעה או שאתם בעיצומו של משבר. אני לא יודעת אם אתם יודעים, חלק בתפוז יודעים, כתבתי בפורום גלוי אחר על הענין "הזה". בשנה האחרונה די התרחקתי מהדת. יותר נכון רצתי וברחתי מהדת, אם כי מצד שני המשכתי להאמין שיש אלוהים, המשכתי לקרוא תהילים כי אני מאמינה שזה עוזר ומקווה שזה שיושב במרומים אולי יעזור, אולי יקשיב, אולי יאמר לעצמו כל כך מנסים הרבה ושוב ושוב אז אולי נזרוק להם עצם? עצם יקרה מפז - לעצם הזאת קוראים בריאות. טוב קצת נסחפתי "הצידה" - אם יצאתם מבולבלים מהפיסקה האחרונה ושאלתם את עצמכם מה רציתי לומר - האם אני כן או לא מאמינה באלוהים? - האמת שאין לי תשובה חד משמעית. מצד אחד - אני כן מאמינה, יודעת שהוא קיים, גדלתי על האמונה שהוא קיים, רוצה להאמין שהוא קיים ואני חושבת שאדם צריך משהו להאחז בו ברגעים קשים כי אם אין משהו להאחז בו בדברים קשים, אז איך הוא יעבור אותם בלי להשבר? מצד שני - התרחקתי מהדת, השנה אני יודעת שלא אצום ביום כיפור, אין לי נקיפות מצפון, אין לי בעיה עם זה, לא איכפת לי מאחרים (כלומר אני לא אוכל לאנשים מול העיניים ויעשה להם דווקא, אבל בחברה "דתית" אולי הייתי אומרת שאני צמה כדי לא להיות חריגה, כדי לא להדביק לי תווית והכי חשוב כדי שיעזבו אותי בשקט לנפשי). השנה אני לא אצום ביום כיפור. אני מרגישה רחוקה כל כך מאלוהים, כאילו הוא עזב אותי/את המשפחה. יש שיאמרו זה הנסיון שלנו, אלוהים לא עזב אלא הוא רק בוחן, אבל אפשר לומר בהחלט שאני די כועסת עליו. אחותי שומרת כשרות יותר מאנשים אחרים שאני מכירה, אחותי לא שמה לב למה שיש או אין לאחרים ועינה לא צרה באחרים, אחותי תעזור ככל יכולתה לאחרים ותעשה את זה מכל הלב ואני שואלת את עצמי אם זו "המתנה" (הבן של אחותי חלה בסרטן) למי ששומר מצוות, אז למה לי לשמור מצוות? למה לי לשמור ולצום ביום כיפור? שוב - אני מאמינה שהוא קיים מצד אחד, אך כועסת עליו מצד שני ולא כל כך מסתדר לי אם הוא נמצא אז למה דווקא לבן של אחותי המקסימה מגיעה המחלה הארורה הזאת. נ.ב. בסוף דצמבר אני מתחתנת - שיהיה משהו קצת שמח אחרי ההודעה העצובה הזאת .

mirit111

New member
קודם כל המון מזל טוב!!!!

בס"ד תראי, אני לא יודעת כ"כ מה להגיד לך בתור בנאדם שעדיין ובע"ה תמיד אאמין. נכון, זה גם נותן לנו את האפשרות להאחז במשהו כשרע לנו. אני באמת חושבת שיש ניסיונות. אבל, בואי נגיד שכאילו במקרה שלך אני באמת לא כ"כ יודעת מה להגיד כי אני לא יכולה בכלל לשפוט אותך במקרה כזה. אני יכולה רק לשלוח לך חחיבוקים ולשלוח לאחיין שלך החלמה מהירה ושלמה בע"ה!!! אני, אישית, חושבת שתפילות ואמונה הם דברים שעוזרים לנו. אם בא לך תכתבי מה השם של אחיין שלך ומה השם של האמא שכשאני מתפללת אני אתפלל לרפואתו. אני מקווה שהוא יבריא ושאת תחזרי לחלק של האמונה כי לפי דעתי העולם שלנו מלא בניסיונות ודווקא בנקודות האלו הרגישות הקב"ה בוחן אותנו.אולי בכל זאת תלכי לבית כנסת או שתצומי או משהו? אם לא בשבילך, אז בשבילו. רואים בך שאת מאמינה כי עובדה שאמרת שאת כועסת על הקב"ה, אז את בעצם כן מאמינה בקיומו. רק בבקשה אם יוצא לך להגיב להודעה הזו אז לא ביוה"כ. חוץ מזה שאנחנו תמיד כאן כדי לשמוע אז את יכולה לשתף בכיף

RayoDeLuz

New member
דבר ראשון מזל טוב!

מי בר המזל?
דבר שני, בתור אחת שבאה ממשפחה חילונית לגמרי, אני מבינה את זה. אני ממזמן כבר לא צמה.. ואני לא אומרת שלא ניסיתי... ניסיתי אבל, הבנתי שאני לא מסוגלת.. כמובן שלשאלה אם יש אלוהים או לא, אני לא יודעת לענות... זה נושא שלם משל עצמו.. אני אישית התרחקתי מהדת מאז שעברתי לקנדה.. נו בטח מצפים שדווקא בגלל המרחק, אני אשמור יותר אבל, אני לא... זה לא רק בגלל שאני לא נמצאת אלא זה בגלל הסביבה שאני גרה... כמעט ואין לי חברות יהודיות.. רובן נוצריות ואין לי בעיה עם זה... גם להן אין בעיה עם זה שאני יהודיה.. (וכולן יודעות... אני לא מפחדת להסתיר את זה...) יום כיפור לפני שנה, אני בכלל יצאתי עם חברה שלי לקניון... לא צמתי... כמובן על הסיפור של האחיין שלך כבר שמעתי ואני מאחלת לו שיהיה לו טוב... אני אישית איבדתי בגלל המחלה הזאת את 2 הסבתות שלי.. אבל אני לא מאחלת לאף אחד שיהיה לו סרטן... אני ראיתי איך סבתא שלי ז"ל סבלה המחלה.. ולכן אני מקווה שבשבילך, שושי, שהאחיין שלך יצליח להתגבר על המחלה.. אז תדעי, שושי, שאת תמיד יכולה לסמוך עליי במסרים... אוהבת,
קרן

Osad 17

New member
כמו שכולם מאחלים,דבר ראשון באמת מזל טובב!!

ודבר שני.. ממ,איך אני אוכל להסביר לך אתזה? בא נתחיל ונבין מאיפה אני בא.. אני בא מבית דתי,אבא דתי,אמא חילוניה ככה שיש לי את שתי הצדדים בבית:] אני עצמי [משילוב שיצא] דתי לייט-מה זה אומר? שומר על כשרות,שבת,תפילות בשבת,קידוש,וכו'.. אבל לא איכפת לי ללכת למסיבות,ולעשות שטויות ודברים כאלה.. בקיצור,מאמין אבל לא קשה מידי! אחותי אחת-חזרה בתשובה,היא מחותנת+ילד:) אחותי השניה חזרה בשאלה.. עכשיו,למקרה שלך.. פעם קרה לך,שהמורה שלך,אבא שלך,אמא שלך,נתנו לך עונש ולא הבנת למה? או שניסו להעביר לך מסר,והעבירו לך את המסר על הצד החזק שלו,ובכך לימדו אותך ערך לחיים? ובהתחלה לא הבנת ממש מה הם רוצים,או מה הקשר,וכעסת עליהם נורא נורא..? לא עולה לי בראש עכשיו דוגמאות,אני מקווה שמי שקורא את זה יש לו כמה בראש..! בקיצור במצב כזה של לא לדעת מה הקשר,ובד"כ זה גורם לכעס כלפיי אותו הבנאדם\אלוקים! קוראים למצב זה-לא לראות את התמונה המלאה.. בלי לחפור יותר מידי,ובלי להיות דוס יותר מידי.. אני מנסה להגיד,שלכי תדעי מה ה' מתחתן לאחותך,אולי הוא רוצה לבחון אותה איזה אישה היא,אם היא תצליח להתמודד.. אולי היא חס וחלילה עשתה משו פעם עד כדי כך חמור וזה הלקח..אני מאוד מקווה שהילד יבריא ושה' יבין שהיא בטח למדה,אבל זאת לא סיבה בכלל למרוד.. אולי זה בעצם מה שהוא בוחן,האם בשעת משבר,פתאום כולם מתקפלים ועוזבים את הדת?! אני לא אומר שאני לא הייתי עושה את זה,אני לא יודע מה עושים במצב כזה שהילד שלך חולה בסרטן,ב"ה,אני לא יכול לשפוט.. אבל אל תהיי ראש בקיר,אל ישר תהיי קיצונית ותחשבי פעמיים לפני שאת עושה משהו:] מקווה שתצומי,ואם לא,שתבקשי סליחה מכולם.. בהצלחה לכל אלה שצמים:] וסליחה אם פגעתי אנשים! P=

קודם כל מזל"ט!

אני גם לא ממש מאמינה שיש שם מישהו למעלה.. לדעתי כל אחד צריך ללכת עם הדעה שלו ואם מה שהוא רוצה.. אם את לא רוצה לצום אז אל תצומי- זאת זכותך.. ואל תפחדי שאחרים יחשבו אלייך כל מיני דברים בגלל שאת לא עושה את מה שהם עושים..

sh53

New member
../images/Emo51.gif לכולם על האיחולים

בינתיים אני מרגישה יותר טוב ותודה על הדאגה ועל המחמאות

למעלה