יום כיפור קרב ובא

ScorpioID

New member
יום כיפור קרב ובא

מה אתם עושים בכיפור בד"כ? איך עובר עליכם כיפור בד"כ?

Zoharrr

New member
אני צמה בסבבה...

יש לי מאגרי שומן מספיק גדולים אז אני לא מתעלפת מתה וכד'.... אולי קצת כואב הראש... רואה סרטים, יושבת על המחשב... זהו :)

לצום ולראות סרט../images/Emo35.gif

Zoharrr

New member
סליחה?מי את שתחליטי בשבילי מהי דת ואיך לקיימה

?! אני צמה בגלל כבוד קודם כל למשפחה שלי, אח"כ בגלל שאני מאמינה ביהדות. אבל לא אני לא מאמינה בצורה קיצונית. אמונה מבחינתי זה קודם כל בלב ובנפש, זאת העובדה שאני מרגישה ההשגחה הפרטית בכל רגע ובכל דקה. אני צמה בגלל כבוד למסורת העתיקה הזאת,שהיא חלק מההיסטוריה שלי. ורבים אחרים מבני המדינה בידיוק כמוני. ולך, אין שום זכות לעקם פרצוף ולשפוט אותי.

יש הבדל בין

לשפוט ללשאול. לי זה מוזר. כי אני רגילה וגדלתי למשהו אחר. איש איש באמונתו יחיה. מותק.

Zoharrr

New member
יש הבדל בין לשאול,ללשאול ולעשות פרצוף חומד...

גמני גדלתי על משהו אחר, גדלתי בבית דתי. אבל בבית דתי ליברלי.שבו ניתנה הזכות בסופו של יום לבחור,מה לקחת או לא לקחת ממה שנחשפנו אליו בבית. למדתי לכבד רצונות ואמונות של אחרים גם אם זה לא מקובל עלי,או מובן לי עד הסוף.

ה - ../images/Emo4.gif

היה סתם, כי זה פשוט לי מוזר. באופן אישי. לא בשביל לשפוט אותך, האחרונה שתעשה כזה דבר... שיהיה צום קל!

זכוכיות

New member
אני לא צמה, אבל בבית כן צמים ושומרים

אז אני נאלצת לשמור בכל האופנים האחרים. כל שנה עוברת עלי קצת אחרת, בדרך כלל הרבה בית וקצת חברים בערב כיפור...

אמממ

אחרי פעמיים, זה יהיה יום כיפור בבית, ולא על מדי זית. בית כנסת בערב, אחר כך ספר טוב לתוך הלילה. אני צם.

בכל אופן ../images/Emo26.gif

בערב הצום יושבים עם כולם בשכונה... למחרת ישנים כמה שאפשר ואז מתמקמים עם ספר טוב בדשא עם כולם
חצי שעה לפני צאת הצום מתארגנים וזזים לבית כנסת
שופר וכוס לימונדה של אבא
איך עובר
עובר נחמד. חוץ מהכאבי ראש .... הכל עובר בסדר... צום קל ומועיל לכולנו

Paranoid Eyes

New member
אני צמה

ואני חושבת שאם כבר צמים אז צריך לעשות את זה כמו שצריך. כלומר: בלי טלויזיה, מחשב וכל מיני שיט אחר. אני מבינה את העניין שכל אחד עושה את זה על פי הנוחיות שלו ועל פי איך שהוא מרגיש. אבל צום זה לאו דווקא להיות בלי אוכל ושתיה, כל הרעיון זה להתענות. כל אחד שיהיה לו טלויזיה ומחשב ומוזיקה או לא יודעת מה... יכול לעבור את הצום בשלום ולא יתענה בכלל. זה מאבד מהמשמעות לדעתי.

Zoharrr

New member
ומה אם בשבילי זה כן?

את לא יכולה להחליט מהי התענות ומהי לא... בוא נתחיל מזה שלא לאכול - זאת התענות בפני עצמה... אני בצומות מרגישה שהקיבה שלי אשכרה מעכלת את עצמה. לא להתאפר+לסדר את השיער זאת התענות בשבילי מטורפת כי אני נראית כמו גוויה... וללכת ולחזור מביה"כ זאת עוד יותר התענות. וכמובן לא לעשות סקס... נשארו לי רק הסרטים שינחמו אותי...

לכן גם אסור לעשות סקס ביום כיפור ../images/Emo4.gif

25 שעות בלי סקס ואוכל, זה ממש עינויים קשים בשבילי.

למעלה