יום ירושלים...

תחיה

New member
יום ירושלים...

בעזר"ה למה בעצם אנחנו הולכים ליום ירושלים??? הרי כול הקטע ביום ירושלים של רובנו זה לפגוש את החבר'ה, אז למה בעצם ללכת??? אנחנו לא חושבים על חשיבות היום הזה!!! אנחנו לא חושבים מה זה בעצם היום הזה לעם ישראל... ולמה בעצם הוא נהפך להיות רק יום לציבור הדתי??? ולא לכול עם ישראל??? אשמח לשמוע את תגובתיכם!

את לא בעצם מצפה לתשובה רצינית

הרי ברור לחלוטין, שילד,חניך שנמצא במסגרת חינוכית כופה יצא לשם כי ככה החליטו בשבילו ואם יש שם את בני המין השני - מה טוב. לא ככה!? בעני כל תשובה אחרת תהיה סוג של הצטדקות.

תחיה

New member
מצטערת...

בעזר"ה לא נכון!!! עם מישו לא רוצה לצאת הוא לא חייב!!! אני יודעת כשאני הייתי קומונרית לא הוצאתי אף אחד! כי ידעתי שהמטרה של מי שיוצא זה לפגוש אנשים אז מה הטעם?! אני הלכתי מרצוני החופשי אבל לא הלכתי כי יש חבר'ה הלכתי כי היום הזה חשוב!!!

ואני אענה........

1. ההתייחסות שלך היא לתנועת בנ"ע אבל אם תתיחסי לישיבות/אולפנות בנ"ע הרי ששם מדובר על נוכחות חובה. 2. אני חושבת ששוב חטאת בכפיה כאשר לא איפשרת לחניכי הסניף שלך לצאת , רק כי חשבת ש"כי ידעתי שהמטרה של מי שיוצא זה לפגוש אנשים אז מה הטעם?! " במקום לאפשר להם לבחור . 3. נראה לי קצת תמוה לציין יום שהוא כבר לא ממש מה שהוא. "יום ירושלים למה?" כי היא שלנו!? למה יש לי תחושה שזה כבר מזמן לא ככה!?

תחיה

New member
גם לא נכון...

בעזר"ה יש ישיבות ואלופנות שלא מחייבות לצאת! לא הוצאתי מהסניף שלי נתתי להם זכות לבחור אבל ראיתי שמה שהם הולכים לעשות שם זה להיפגש עם חבר'ה אז נתתי להם את האפשרות לנסוע בכוחות עצמם... ברור שירושלים היא שלנו, אבל למה רק הציבור הדתי מגיע? למה לא נותנים מודעות לכול הציבור הרחב??? אני שלמדתי בבציפר חילוני אמרתי שאני לא אגיע לבציפר באותו יום כי יש יום ירושלים הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהירח! צריך להכניס את המודעות הזאת לכול הציבור באשר הם!!!

בטח שקיימת מודעות.......

פשוט קיימת מחלוקת. תראי , את לא יכולה להכחיש שחלק ניכר מהאידיאולוגיה הפוליטית שלך מקורה במקורות הלכתיים. כך שאם את לא בצד המאמין ואת לא מתייחסת לתנ"ך כאל מקור מחייב, הרי שחלק ניכר מהטיעונים שלך נופלים. למה שבן אדם חילוני יחשוב שמערת המכפלה כל כך חשובה לעם ישראל!? קבר רחל!? ....... תמשיכי אותי בעצמך... הרי מבחינתו , אפשר להסתדר גם בלי זה. אז מה משנה לו - "יום ירושלים"!? הרי מזמן נהיה הרבה יותר מסובך להסתובב שם לבד. תנסי לא להתייחס למניע הדתי. ותעני לעצמך- יש לזה חשיבות או לא!?

lali37

New member
../images/Emo66.gif

תחיה צודקת אני משערת ואכן זה בכלל החברה והכל אבל כפיה???????? כפו על מישהו??????? לא נראה לך שהגזמת?!?!?!?!?!?!?!?!?!

היות והתייחסת אלי כל כך יפה../images/Emo3.gif

אני אענה לך ברצינות. לספר לך מה עושים למישהי / מישהו שמבריז מפעילות חינוכית , שאינה בשעות הלימודים הפורמליות!? אני לא !
אבל יש כאן מספיק תלמידים שלומדים באולפנות וישיבות. את מוזמנת לשאול אותם.

איילת כ

New member
אני דווקא הייתי שמחה

אם היו לוקחים אותנו מביה"ס. ולא ידוע לי שעושים משהו למישהו שלא הולך, אז אולי בכל זאת תספרי לי מה עושים למישהו שלא בא? ואני לא שואלת בציניות, אני באמת רוצה לדעת.

lali37

New member
אופס סורי..

לא קראתי עד הסוף כששלחתי את ההודעה אז עזבו......

תצטרכי לפייס אותי במנחה קטנה../images/Emo6.gif

מה הענינים איתך!? משמן לא שמענו ממך!? הכול טוב!!?

lali37

New member
לא הפחדת אותי

כתבתי את האופס סורי עוד לפני שענית לי....

טוב אז כנראה שאני צריך לענות...

בס"ד אני לא הולך לירושלים לפגוש את החבר'ה והמון כמוני לא הולכים בשביל מטרה זו! הרבה אנשים חושבים על חשיבות היום הזה שלאחר אלפי שנים ללא ירושלים היא נכבשה מחדש! יום ירושלים ממש לא צריך להיות יום רק לציבור הדתי אך מה לעשות שיכול מאוד להיות שהציונות אצל הדתיים היא אולי יותר חזקה ובמיוחד בקטע של מקומות קדושים כמו ירושלים! מערכת החינוך צריכה לשים את הדגש על העסק הזה! אני יודע שהר"מ שלנו בכל מועד כלשהו מקדיש לאותו היום שיעור וחצי-שניים נשמע אולי קצר אך זה ממש לא מרוח ומאוס אלא ענייני וקולע לנקודה שצריך לקלוע אליה. חבל שלא עושים זאת בעוד מקומות!

למעלה