יום טוב לכולם

יום טוב לכולם../images/Emo39.gif

קופצים למיטה בדייט הראשון ומצטערים על זה?... הסיטואציה הזו מוכרת לרבים מאיתנו, שדווקא לא מחפשים סטוץ, הרצון לקדם קשר שרק נולד מוביל ליחסי מין מוקדם מדי. התוצאה בדרך כלל מאכזבת — גם הסקס לא משהו וגם ההתלהבות מהפרטנר דועכת במהירות. אולי לכן המומחים טוענים: אל תלכו למיטה אחרי הדייט הראשון או השני , הדבר דומה לאכילת הקינוח לפני המנה העיקרית כי לא יכולת להתאפק, המנות שהוגשו לשולחן לאחר מכן כבר לא היו טעימות. סדר האכילה הופר את הסיטואציה הקולינרית הזו משווה ד“ר פמלה קונלי, חוקרת בריטית, לקיום יחסי מין מוקדם מדי, עוד לפני שניתנה לכם הזדמנות לתהות על קנקנו של הפרטנר שלכם, "אם המגע המיני מתרחש בין שני אנשים שרק נפגשו אתמול, עוד לפני ששוחחו לעומק, הכירו וטעמו זה מאישיותו של זה, איכות הסקס נפגמת‭,"‬ טוענת ד"ר קונלי, פסיכולוגית ידועה ומחברת ספרי מתח. ד"ר קונלי מדגישה שהסתייגותה מקיום יחסי מין ישר בתחילת ההיכרות לא נובעת מערכי מוסר. היא גם לא מייעצת לקוראות הירחון הבריטי 'פסיכולוגיה', שם היא כותבת על זוגיות בחיי זוגיות, למלא אחרי כללים בנוסח 'לא הולכים למיטה בדייט ראשון' או 'אל תיתפסי כקלה מדי להשגה'. היא גם נמנעת מלהתייחס לנקיטת אמצעי זהירות נגד הריון או מחלות מין. ד"ר קונלי עוסקת רק בעונג שנפגם ללא תקנה כשרצים מהר מדי למיטה כדי לספק דחף מיני פתאומי. הסקס הורג את הפוטנציאל "אין לי ספק שסקס כזה לא יכול להיות טוב‭,"‬ קובעת ד“ר קונלי. "דווקא הציפייה ההדרגתית לרגע הנכון של קיום יחסי המין היא שתורמת אדרנלין לעוררות התשוקה ומכניסה חשמל לאווירה‭."‬

לא מצליחים לגמור?.מה עושים עם שפיכה מאוחרת?

פליטה מעוכבת חוסר היכולת של גבר להגיע לאורגזמה עם אישה היא אחת ההפרעות המסתוריות ביותר בתחום הסקסולוגיה. מדובר בהפרעה שכ10%‬ מהגברים בעולם המערבי סובלים ממנה, אך מקורה לא ברור והטיפול בה לרוב לא אפקטיבי. מחקר ישראלי חדש מעניק תקווה לגברים ולבנות זוגם הגבר, בשנות ה-30 לחייו, שהגיע למרפאה לטיפול מיני בבית החולים הלל יפה, נראה חסר שקט ניכר היה שמשהו מאוד מעיק עליו , בשיחה שניהל עם ד"ר רונן רוב , מומחה בכירורגיה אורולוגית מטפל מיני מוסמך ומנהל המרפאה, התברר שהגבר אדריכל נשוי ארבע שנים ללא ילדים סובל משפיכה מעוכבת, כלומר, הוא לא מצליח להגיע לפליטת זרע תוך כדי יחסי מין. שפיכה מעוכבת היא הפרעה שלא זכתה כמעט לחשיפה, אף שהיא גובה מחיר כבד מהלוקים בה. ההערכה היא שקרוב ל-‭10%‬ מכלל אוכלוסיית הגברים במערב סובלים מהתופעה. מדובר בגברים שנמצאים לכאורה בשיא אונותם מצליחים לייצר זיקפה ומתגרים מינית אך לא מסוגלים להגיע לשחרור ולהרפיה מספקים בזמן יחסי מין עם אישה כדי להגיע לאורגזמה. להפרעה הזו יש השפעה קשה על חייהם של הלוקים בה, מעבר לעובדה שהם לא מצליחים להביא ילדים לעולם, רבים מהם מרגישים מבודדים הדימוי העצמי שלהם נפגע, הם נמנעים ממערכות יחסים אינטימיות ולעיתים מתמכרים לאוננות כפייתית. מעגל של אומללות, לפני כחודש הציג ד"ר רוב בכינוס האירופי לרפואת מין בוינה עבודת מחקר שביצע על גברים שסובלים משפיכה מעוכבת. לדברי מומחים בתחום מדובר בהישג מחקרי בעל חשיבות רבה בעיקר משום שעד כה ההפרעה כמעט לא נחקרה ויש מעט מאוד ספרות רפואית עליה.

יש לי את התופעה הזו.. ואני בכלל לא סובל ממנה.

בדרך כלל הבחורות סובלות.. :) זה לא שאני אף פעם לא גומר...אבל יש הרבה מצבים שאני יכול לזיין שעות.. בלי לגמור.. הבחורה מתייאשת לפניי.. אם כבר דיברו על דימוי נמוך.. זה אולי אצל הבחורות.. שחושבות שמשהו דפוק אצלהם. אני מרגיש בסדר גמור עם זה אם מישהי רוצה לחוות את ההרגשה... אני פה לשירותך.

למעלה