יום חמישי

יום חמישי

יום חמישי הגיע. ואוווווווווווווווו איזה יום גדול זה. מתחילים לדומם מנועים. עוד שעה ועוד שעה ומתקרבים בקצב מהיר לסוף השבוע המיוחל.לפניך יומיים של פנאי. של זמן לעשות את אשר חפץ בו לבך. וכיוון שבשנות הששים עסקינן, עולים צפים בי הזכרונות. בקורסים השונים שעברתי בתקופה זו, לא היו טלפונים סלולאריים. גם טלפונים רגילים, כאלה של בזק, לא היו מרובים. לא לכל אחד היה טלפון בבית. וכשאתה בצבא ואתה מתגעגע הבית, מה נותר לך לעשות? רק לחלום על יום שישי.אבל יום שישי רחוק. רחוק מאוד. רק לחשוב על כל הימים שיעברו עד יום שישי מביא אותך לדיכי נוראי. אז מה עושים? מחכחם ליום שלישי. זה קרוב. זה כאן, אחר כתלנו.מגיעים לבסיס ביום ראשון, עולים על ב' ומתחילים לחכות ליום שלישי. קצת טרטורים, שמירות, תורנות בסיסית, ו.............. הנה הוא כאן. יום שלישי.אחר כך יום אחד- יום רביעי- אבל לעומת הימים שעברנו, זה כלום, ממש כלום והוא חולף מהר. ו........... יום חמישי המיוחל. מתאמנים עד הצהרים. לקראת ערב מתקדמים לבסיס. בערב יש ערב סגור והכנות למסדר המפקד מחר.וכבר רואים את האור בקצה המנהרה.מנערים שמיכות. שמים טאלק בפלג האוהל ובשכמיות. מנקים הנשקים. מצחצחים הנעליים. וזהו. מתכוננים לקבלת השבת, אה, סליחה, לקבלת מסדר המפקד.בעשר, עשר וחצי , קיטבג על הגב וקדימה לשער הבסיס. מאז , מאותם ימים עליזים של שנות השישים חביבים עלי ימי שלישי וחמישי כי מבשרי הגאולה הם.

אני יצאתי מסיני בערב פסח אחד

יצאתי מהמיתלה ברגע האחרון בגלל כוננות שהתבטלה .....אחרי הרבה תלאות הגעתי עם טרמפ לעפולה .....חציתי את כל עפולה ברגל ...אף טרמפ לא הגיע, ליל הסדר כבר החל, שמעתי אנשים שרים בבתים .....ואני תקוע עדיין בעפולה....וצריך להגיע לגליל העליון וכמובן...לטלפן אי אפשר...נכון ....אין עדיין טלפונים ... איזה דיכאון ......(נמחק לי מהזכרון באיזה שעה הגעתי הביתה ...) (היום בטח כרמלה מנשה היתה מדווחת ברדיו על החייל המסכן שנתקע בליל הסדר בעפולה מכיוון שמפקד האוגדה ...לא בעצם אלוף הפיקוד ..לא דאגו לו להסעה הביתה בליל הסדר.....) אבל אל תדאגו...אכן אז היה לי עצוב...עכשיו אני מחייך מהזכרונות

ברק 188

New member
היי הפרחי נשכח מזכרונך...

גם שהגיע יום שישי ואתה במדי ב'ית היו צרכים שומרים.. אז היו מגעים "מספרי ברזל" זכור לי פעם אחת לפחות שלא היתי בר(מ)זל, אוי- שנפל עלי הברזל איזו כויה הרגשתי ב
, ואתה כבר מריח את הבית ,נושם את החברה ובמקום זאת.. לצעוד חזרה למאהל, איזו הרגשה שלא נדע לעולם, ושבת שלום עליכם השבת אני בבית ומתגעגע לימים אחרים. יופי של כתיבת זכרונת יש לך אחי'פרחי אשתרנו שהתברכנו בך פה ב"שישים", אהבתי ועדין אוהב את יום חמישי, ומי שאוהב את ראשון" שיקום...

נשכח אתה אומר? נשכח?

ידידי ברק איכה תעיז להרהיב בנפשך ולומר כי שכחתי מקרים אלו. כאילו היה זה אך אתמול. שרתתי בחיל מודיעין. יום שיש ואני כבר על אלף. ההסעה יוצאת אבל האוטובוס מלא. מחכים לזה שאחריו. או טו טו אמור להגיע. מחכים. יושבים על התרמילים בצל. ולפתע מגיע סמל תורן: כולם לחזור לבסיס. כולם לחזור. - מה קרה? למה? - לא יודע ככה אמר הרס"ר. חוזרים. מתברר שהוכרזה כוננות וכל החופשות בוטלו. ומה עם אלה שנסעו? נסעו- נסעו. אתם נשארים כאן. אחרי כמה שעות בשש בערב הכוננות בוטלה. ואתה - לך תחזור הביתה בשעות כאלה..................... אני שכחתי? אני? לעולם לא.

ברק 188

New member
../images/Emo8.gif ידעתי אחי שלא שחכת...

רק רציתי "לרען" על כננות, כן הינו פעם באטבוס בהגולן הביתה, ליד כרמיאל (בערך) משטרה צבאית לחזור בחזרה לרמה, ובאמת היה זו עוד יום קרב שיגרתי. אבל הביתה לא הגעתי דאז...

זה לא נקרא מספרי ברזל

נדמה לי שקראו לזה מספרי...משהו אחר (אולי מספרי מוות? ) מספרי ברזל נועדו לשימוש מבצעי או מסעות לראות אם כולם נמצאים בעיקר בלילה

ברק 188

New member
חושב שאתה צודק...

השנים עשות את שלהן, כבר לא זוכרים את כל המספרים , אבל תעירו אותי ב3 בלילה את המספר האישי בע"פ אני מדקלם.

יום חמישי הוא יום חמישי../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ולא משנה מאיפה מסתכלים על זה
ואפילו לנו הג'ובניקים בקריה יום חמישי היה חגיגה. וכי "להריח ת'שבת כלום בעיניכם??? גם היום אני מרגישה כך
והעיקר שתהיה לנו שבת שלום
חמימה ונעימה.

למעלה