יום חמישי - בוקר טוב
בתקווה ל

אלוניס

New member
יום חמישי - בוקר טוב../images/Emo183.gifבתקווה ל../images/Emo42.gif

המטרות להיום - לעשות פעילות גופנית כלשהי למרות הגשם. לנסות מתכון שאחותי נתנה לי לאורז מלא עם ירקות
ומחר יום שישי ויש לנו אורחות כך שבתכנון להתחיל בסידור הבית כדי שמחר אני לא אתייאש מכמות הדברים שיש לעשות. מה שלומכם? יש כבר תוכניות לסוף השבוע?
 

vshir1

New member
כן סופ"ש בירושלים אבל!

זה סופ"ש של פרויקט "אשנב" כלומר, סופ"ש שלם של הרצאות ביהדות + פעילויות ומנוחה, כמובן. בקיצור כיף המטרות להיום- להמשיך את התפריט כרגיל + שתיית מים ...ולקבל בהשלמה שמגיע לי פעם בשבוע מנת פינוק (שכבר אכלתי אותה היום) ולא להרגיש אשמה וכו'...מה שעלול לקרות.
 
סוף סוף מישהו כיבה את הגשם ../images/Emo9.gif

החורף הזה (והכוונה לחורף, מהרגע הראשון שזלגה לה טיפה מהשמיים, לפני כשבועיים), הפך אותי למכונה משומנת לזלילת פחמימות ושוקו חם. האימונים נמשכו כרגיל, אבל הנפש שקעה בפחמימות ובבלוז החורפי. והימים האחרונים עם גשם הזלעפות... בעעע אחד גדול. אבל היום כיבו את הגשם, וחזרתי לעצמי. כשעה וחצי כבר ביליתי על האופניים עם אוויר קריר ונפלא, ועוד שעה בחדר כושר. הייתי אצל הדיאטן
אחרי הרבה זמן שלא יצא לי להגיע (הרבה מ-א-ו-ד זמן). אני עולה חזרה על המסלול ורק שלא יחזירו לי את הגשם הזה עוד פעם!!!
 
אני אוהבת את הגשם../images/Emo141.gifאבל...

גם אצלי מסתמן הצורך בחימום הגוף עם פחמימות ושוקואים... אז עשיתי הפוך על הפוך... ממציאה לי כל מיני חליטות עם טעמים כבדים ומוסיפה להן אבקת קינמון ואבקת ציפורן וזה עושה לי הרגשה של סחלב ושל יין חם עם תבלינים... אפרופו דיאטננו, הייתי אצלו לפני יומיים והסתבר שעליתי קילו במקום לרדת קילו וחצי. והפעם, בחיי שאני לא מבינה למה... עברתי את הדיכאון ונכנסתי לשגרה ספרטנית. חייבת לחזור לאיפה שהייתי בקייץ האחרון...
הגשם גרם לי לחדש את מלאי פקעות הפרחים, לשתול, לבנות מסלעה מיוחדת לרקפות, לזרוע פרחי בר ולרכוש עוד גמד שישמור לי על הפרחים
ואני בקטע של פינוקים עצמיים... המחשב שלי מת לפני יומיים בשיבה טובה (בן 8 שנים!!!) מאתמול נח לו על השולחן, בפאר רב, היורש. מסך דק ורחב ומהירות תגובה העולה על שלי... פינוק אמיתי לשבת מולו ולעבוד. הבעיה היחידה היא שעכשיו כולם רוצים לעבוד על המחשב שלי כי הוא הכי תותחי בבית. עד לפני יומים איש לא הסתובב ברדיוס של 5 מטר ממנו אפילו... כשחזרתי מהריצה, בערך ב10:30. התקלחתי ובחרתי בגדי בית מפנקים עם גרביים רכות כאלו (לא צריך נעלי בית, בחיי!) התאמתי צבעים כאילו אני יוצאת לאיזה ערב טרנינגים (גווני מוקה + סגולים, אם אתן חייבות לדעת) וביקשתי מהשור שילך לעשות קניות כי לא בא לי לצאת מהפינוק הקטיפתי הזה... עכשיו אני עובדת, וקצת גולשת. הפינוק הוא לראות בסוף היום הספקים של משהו ששונה מהתפדלאות...
 
שלום שלום + מרקים לחורף

יום שישי הבא, זה היום האחרון לעבודתי. אני אוספת את כל כוחותי כמעט כדי לקחת את עצמי לשם. כשאני שם, אני מתפקדת מצויין. אבל ללכת למקום שברור לי מאד שאני לא רוצה להיות בו, זו פשוט מסחטת כוחות! בענייני אוכל, בדקתי את עצמי בתחום בחירת המזון. כשאני יודעת מה אני רוצה לאכול, אז גם הכמויות סבירות והתחושה מאד מאוזנת, מאופסת, נינוחה. לא מנופחת ולא מקופחת
אבל, לא תמיד אני יודעת לבחור את המזון, ואז אני יוצאת בתחושה של חוסר איזון, או רעבה מדי או שבעה מדי. ביררתי עם עצמי (בעזרת הנחייה), ומצאתי את הכוח הבוחר. כשאני מתירה לעצמי מבפנים לבחור. ושמתי לב כמה שיפוטים ואיסורים אני מטילה על עצמי. על כל דבר קטן. ממש קטן. ה"לא" הרבה יותר אוטומטי מאשר ה"כן". אז העבודה היא להיות במודעות, ולשפוט דברים לגופו של עניין, לא לפי השופט המחמיר שאומר כל הזמן: "לא, לא צריך, לא רצוי, בשביל מה לך" וכדומה. אז תמיד לבדוק עם עצמי, האם הכוח הבוחר מופעל אצלי, או הכוח השבוי, האסור, השפוט. ובלי מרקים לחורף, כפי שהציעה אלוניס? אז הנה שניים, גרסאות קלות ופשוטות להכנה וגם טעימות מאד, ומאד דל שומן וקלוריות. 1. חמיצת סלק סלקים קלופים, חתוכים לחצאי עיגולים כרשה, פרוסה לאורכה לעיגולים, או בצל קלוף חתוך לרבעים גזר, קלוף וחתוך לחצאי עיגולים פטרוזיליה, גבעולים מקופלים לשניים, מונחים בצידו הפנימי של הסיר מלח, פלפל לבן, אבקת מרק, מיץ סחוט טרי מלימון מניחים בסיר, מוסיפים מים רותחים לכיסוי הירקות ועוד עשרה ס"מ גובה. מביאים לרתיחה, בוחשים, מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה עד שהסלק מתרכך, אך לא יותר מדי. רק כך שמזלג נכנס בו בלי מאמץ. מתי שהוא טועמים, ומתקנים את התיבול. הערה: ממש לא חייבים אבקת מרק. מגישים חם או קר, עם לבן או יוגורט. אפשר לבחוש פנימה את היוגורט. 2. מרק עגבניות וכרוב כף שמן, עדיף קנולה בצל גדול, קלוף וקצוץ שלושה גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים גס כרוב קטן, חתוך לרצועות חצי צרור פטרוזיליה קצוצה חצי + חצי + שש כוסות מים רותחים (קנקן חשמלי מלא) כ - 200 גר' רסק עגבניות כף שטוחה מלח, שלוש כפות אבקת מרק, פלפל לבן מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הבצל, ומאדים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הגזר וחצי כוס מים רותחים, וממשיכים לאדות כחמש דקות. מוסיפים את הכרוב וחצי כוס מים רותחים, מערבבים, ומאדים כחמש דקות. מוסיפים את 6 כוסות המים הרותחים, רסק העגבניות והתבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה כארבעים דקות. מתי שהוא טועמים ומתקנים תיבול. בתיאבון.
 

orange love

New member
אחח...

צרת רבים חצי נחמה אומרים. וטוב לראות שלא רק אני פה בהתקפי בולמוסים נוראים מהחורף הזה שנפל עלינו. אני לא יודעת איך זה בא לי פתאום ככה.
 

אנפה2

New member
סיפורים מהמקום בו השמש זורחת.

חזרנו עכשיו מארוחת בראנצ' אני הזמנתי לנו (לבעלי וילי) חביתה מלבן של ביצה תרד וגבינת פטה, עם פרוסות עגבניות בצל וסלמון מעושן, הם מגישים את זה עם בייגל טוסט וחבילות גבינת שמנת, קפה מוזגים כל השמן, עם קפה שמנת, זה מאוד טעים, הגיע מנה של ביצה בגודל של הר, קראתי למלצרית ושאלתי אותה מכמה לבנים של ביצה הכינו לי את החביטה, אמרה לי שמ-4 לבנים של ביצהץ אני משתדלת כמה שאפשר לשמור פה על שפיות אכילה, למרות שזה קשה ביותר, כי הכל כל כך טעים, כל כך לא זמין לנו בארץ, גי הגבינות קרם שמנת הם בטעם של עיסה כבדה, פה הגבינה שמנת מוקצפת. אני כמובן לא מתכוונת לפילדלפיה אלה לסוג אחר, הגיבלל פה נפלאים , בקיצור ממליצה לכם סיבוב בארה"ב. מחכה לנו עוד ארוחת טנקס גיבינג הים לפנות ערב, שזה התרנגול הודו הממולא, רוטב חמוציות, פאי של דלעת או תפוחי אדמה מתוקים, שעועית ירוקה ברוטב פטריות, ודזרטים כיד הדמיון הטובה פה בבי אם יתאפשר לי אצלם, ובשבוע הבא מהבית אציג לכם, ואם לא תבינו שרציתי וזה מה שחשוב. ערב נעים לכולם.
 
למעלה