שלום שלום + מרקים לחורף
יום שישי הבא, זה היום האחרון לעבודתי. אני אוספת את כל כוחותי כמעט כדי לקחת את עצמי לשם. כשאני שם, אני מתפקדת מצויין. אבל ללכת למקום שברור לי מאד שאני לא רוצה להיות בו, זו פשוט מסחטת כוחות! בענייני אוכל, בדקתי את עצמי בתחום בחירת המזון. כשאני יודעת מה אני רוצה לאכול, אז גם הכמויות סבירות והתחושה מאד מאוזנת, מאופסת, נינוחה. לא מנופחת ולא מקופחת
אבל, לא תמיד אני יודעת לבחור את המזון, ואז אני יוצאת בתחושה של חוסר איזון, או רעבה מדי או שבעה מדי. ביררתי עם עצמי (בעזרת הנחייה), ומצאתי את הכוח הבוחר. כשאני מתירה לעצמי מבפנים לבחור. ושמתי לב כמה שיפוטים ואיסורים אני מטילה על עצמי. על כל דבר קטן. ממש קטן. ה"לא" הרבה יותר אוטומטי מאשר ה"כן". אז העבודה היא להיות במודעות, ולשפוט דברים לגופו של עניין, לא לפי השופט המחמיר שאומר כל הזמן: "לא, לא צריך, לא רצוי, בשביל מה לך" וכדומה. אז תמיד לבדוק עם עצמי, האם הכוח הבוחר מופעל אצלי, או הכוח השבוי, האסור, השפוט. ובלי מרקים לחורף, כפי שהציעה אלוניס? אז הנה שניים, גרסאות קלות ופשוטות להכנה וגם טעימות מאד, ומאד דל שומן וקלוריות. 1. חמיצת סלק סלקים קלופים, חתוכים לחצאי עיגולים כרשה, פרוסה לאורכה לעיגולים, או בצל קלוף חתוך לרבעים גזר, קלוף וחתוך לחצאי עיגולים פטרוזיליה, גבעולים מקופלים לשניים, מונחים בצידו הפנימי של הסיר מלח, פלפל לבן, אבקת מרק, מיץ סחוט טרי מלימון מניחים בסיר, מוסיפים מים רותחים לכיסוי הירקות ועוד עשרה ס"מ גובה. מביאים לרתיחה, בוחשים, מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה עד שהסלק מתרכך, אך לא יותר מדי. רק כך שמזלג נכנס בו בלי מאמץ. מתי שהוא טועמים, ומתקנים את התיבול. הערה: ממש לא חייבים אבקת מרק. מגישים חם או קר, עם לבן או יוגורט. אפשר לבחוש פנימה את היוגורט. 2. מרק עגבניות וכרוב כף שמן, עדיף קנולה בצל גדול, קלוף וקצוץ שלושה גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים גס כרוב קטן, חתוך לרצועות חצי צרור פטרוזיליה קצוצה חצי + חצי + שש כוסות מים רותחים (קנקן חשמלי מלא) כ - 200 גר' רסק עגבניות כף שטוחה מלח, שלוש כפות אבקת מרק, פלפל לבן מחממים בסיר גדול את השמן, מוסיפים את הבצל, ומאדים עד שנהיה שקוף. מוסיפים את הגזר וחצי כוס מים רותחים, וממשיכים לאדות כחמש דקות. מוסיפים את הכרוב וחצי כוס מים רותחים, מערבבים, ומאדים כחמש דקות. מוסיפים את 6 כוסות המים הרותחים, רסק העגבניות והתבלינים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה כארבעים דקות. מתי שהוא טועמים ומתקנים תיבול. בתיאבון.