ברור שזה נושא בעייתי
אבל בכל זאת, כאן לא מדובר במחבלים שנהרגו כשניסו או תיכננו להרוג ישראלים. מדובר במחדל של המשטרה, שגרם למותם של חפים מפשע. חלק מהקורבנות אפילו לא השתתפו במהומות באופן פעיל, אלא סתם נפגעו מכדורים תועים ומירי צלפים אקראי (חבל להכחיש את מה שכבר ברור), ובכל זאת רוב הציבור היהודי עדיין לא מוכן לטהר את שמם ולהפסיק להבדיל בין דם לדם. זה מה שמרגיז שבעתיים. גם אם לא היו משמיעים צפירה (כבר אמרתי שהעניין הזה פחות חשוב לי) - הממסד היה צריך לציין את היום הזה בדרך כלשהי גם במגזר היהודי, ולא רק תנועות שמאל היו צריכות להשתתף בו. לא מדובר כאן באירוע היסטורי פנים ערבי, אלא באירוע חשוב וטרגי מבחינת יחסי שני העמים כאן. הנסיבות לא אמורות להיות חשובות לדעתי. גם אם חלק מהקורבנות אכן הפגינו נגד המדינה, ואפילו זרקו אבנים - זה מצדיק ירי אקראי לעבר המפגינים?? מה אם מחר שוטרים יירו בשודד שנתפס? בנרקומן שביצע עסקת סמים? בזונה שנתפסת בשעת מעשה? אולי יתחילו להוציא גנבים להורג במגרשי כדורגל, לעיני כל העיר?.. (זו לא המצאה שלי, באפגניסטאן עושים את זה) ברור שאם זה יקרה, יהיו פחות פורצים, פחות נרקומנים ופחות זונות, וגם תהיה פחות לגיטימציה לנ"ל, אבל מה אנחנו, חיזבאללה?? טליבאן?? התפקיד של המשטרה במדינה מתוקנת, למי שלא זוכר, הוא לשמור על הסדר הציבורי ולהביא עבריינים לדין. לשום שוטר אין זכות להוציא להורג. ועוד משהו: אילו הייתי ערבי שדיעותיו לא בדיוק בעד המדינה, מה שקרה באוקטובר 2000 לא היה עוזר לי לחשוב אחרת.