יום זיכרון

אני מוכרח... פשוט מוכרח להביא כאן

לחיבור שאסיל ז"ל כתב בנושא השלום. לדעתי - חובה לקרוא!

all

New member
מוות הוא מוות

ולאחר שאדם נתקל בגזר דין שכזה, כבר לא ניתן לשפוט אותו על דברים שעשה או לא עשה. פשוט, רק להיצטער שלא הצלחנו מבלי להגיע לידי כך. ומי האשם בזה? לדעתי כולם!!! 1. הממשלה ה-"מבולבלת" של מר. ברק, שקיפץ לו בין שלום עם הפלסטינים, שלום עם הסורים ורפורמות אזרחיות. 2. המשטרה שעבדה עשטונות ולחלוטין לא הייתה מוכנה, לא מבחינת כח-אדם, לא מבחינת ציוד ולא מבחינת שום דבר. 3. הציבור הערבי, ציבור החיי במדינה דמוקרטית כבר יותר מ-45 שנה ועדיין משוכע שניתן להשיג דברים בכוח. ומה שלא הולך בכוח, הולך ביותר כוח. סליחה, נערים, סליחה ששלמתם על חטאי כל אלה כל כך ביוקר. סליחה!

hunky@dory

New member
מסכימה ב 100% ../images/Emo16.gif

אני מסכימה ב 100% . חוצמזה - יש לי אתר אקטואליה משלי . אני רוצה להכניס שם עמוד זכרון לזכר 13 הנרצחים וגם אולי עצומה בנושא. אני מניחה שלארגון עאדללה יש מידע על הנרצחים . אבל אם למישהו כאן יש קישור או מידע אשמח לקבל לדואל שלי. אין מילים פשוט בושה ורוע לב. המינימום שאפשר לעשות הוא שהציבור היהודי יגלה הזדהות , אמפטיה ולקיחת אחריות . לקיחת אחריות הוא להכריח את הממשלה לעשות מעשה - בין אם תשלום פיצויים בין אם הכרזת יום אבל לאומי. כי זה אכן אבל .

לפי דעתי טוב שלא היתה צפירה בכל האר

נכון זה נורא שאנשים נהרגו אבל למה לחלל חג בהשמעת צפירה לזכר אנשים שהפגינו דרך הדמוקרטיה, חוץ מזה גם אם נגיד זה היה מחר ומחר היתה צפירה לא ההיתי עומדת לזכרם, כי שנה שעברה כשההתי במכינה באחת האונברסטאות ראתי חברה ערבים ישראלים שלא עמדו בשעת הצפירה ביום השואה ולא ביום הזכרון לחללי צה"ל , אם הם לא מכבדים את הקורבנות שלנו למה שאני אכבד את שלהם , בנוסף לכך כולנו רואים מה מתרחש בכפרים ובערים של הערבים הישראלים איך בבית הספר הם קוראים קראות לכיבוש ישראל איך בינהם כבר יש מחבלים , מי שהיה באותן הפגנות שנה שעברה לא היה שה תמים הוא היה אדם שהפגין נגד מדינת ישראל אז נכון התוצאות היו קשות והן נחקרות היום ומי שירה שלא לצורך והרג מפגינים צריך לעמוד לדין ןלשלם את המחיר אבל מכאן ועד להפוך את זה ליום אבל לאומי ע"י כך שתשמע צפירה בכל רחבי הארץ המרחק גדול ועדיף שישאר כך. אני מתארת לעצמי שהכעסתי אנשים ושוקר עלול למחוק את ההודעה שלי ולא אכפת לי כי אני כבר פתחתי את עניי שמיים כחולים

ומה אם מחר המשטרה תפתח באש לעבר

הפגנה אלימה של חרדים (היו המון כאלה)? ותהרוג 13 מביניהם? ואח"כ אנשים יאמרו בקשר לקורבנות: "הם לא היו תמימים, הם לא הולכים לצבא, לא מכירים במדינת ישראל, פרימיטיבים, שחורים..." מה אז?

all

New member
ואם כבר צפירה

אז למה לא בכל יום בו נהרגו עשרות יהודים בפיגועים (שחלק מהם נעשו ע"י ערביי ישראל או בסיוע ערביי ישראל). אז אומר לך למה. כי כך נתרגל לצפירות ולא נדע מתי לרדת למקלטים כשאחד הטרנים הערביים מקבל קריזה ומחליט (ללא שום סיבה בעולם) להפציץ אותנו בסקאדים!

הקטע של הצפירה שולי בעיני

לעומת ההרגשה הכללית שלי, שעל יהודים חפים מפשע שנרצחו מצפים ממני (בצדק) להתאבל, לזכור את שמותיהם ולהנציח את זכרם, וכשמדובר בחף מפשע ערבי שנרצח (ואני בטוח שהיה באוקטובר יותר מאחד כזה, הספיקה לי התבוננות לעומק באתר לזכרו של אסיל- כל הכבוד למי שפתחו אותו והאירו את עיני) - כולם טומנים את הראש בחול ומייד מספקים לעצמם תירוצים שהופכים את הרוצח לטוב ואת הקורבן לרע. והנשמה צריכה לצאת לי עד שמישהו טורח לצייץ איזה גינוי למעשה, וגם זה תוך כדי הרצאה שנועדה להסביר עד כמה הערבים אשמים בכל. זה לא שאני לא מבין את הסיבות - אבל בשום אופן אני לא מסכים עם התופעה הזאת. תמיד חשבתי שהחמאס, הג´יהאד והחיזבאללה הם הגורמים הבלתי אנושיים שבסכסוך הזה, ואנחנו מתעלים עליהם מאות מונים. אתמול פתאום קלטתי שגם בנו יש את זה, פשוט בגירסה מעודנת יותר.

מה שאני מנסה להגיד

ברור שלא היו צרכים לההרג אנשים שחלק מהם היו שוחרי שלום אבל ההפגנה היתה נגד המדינה וזה שנהפוך את היום הזה ליום אבל נשמיע צפירה שתלל את החג זה יתין לגטימציה לעוד מקרי אלימות מצד ערבי ישראל שיחשהו שהנה אתם רואים מצדיקים את מעשנו

ברור שזה נושא בעייתי

אבל בכל זאת, כאן לא מדובר במחבלים שנהרגו כשניסו או תיכננו להרוג ישראלים. מדובר במחדל של המשטרה, שגרם למותם של חפים מפשע. חלק מהקורבנות אפילו לא השתתפו במהומות באופן פעיל, אלא סתם נפגעו מכדורים תועים ומירי צלפים אקראי (חבל להכחיש את מה שכבר ברור), ובכל זאת רוב הציבור היהודי עדיין לא מוכן לטהר את שמם ולהפסיק להבדיל בין דם לדם. זה מה שמרגיז שבעתיים. גם אם לא היו משמיעים צפירה (כבר אמרתי שהעניין הזה פחות חשוב לי) - הממסד היה צריך לציין את היום הזה בדרך כלשהי גם במגזר היהודי, ולא רק תנועות שמאל היו צריכות להשתתף בו. לא מדובר כאן באירוע היסטורי פנים ערבי, אלא באירוע חשוב וטרגי מבחינת יחסי שני העמים כאן. הנסיבות לא אמורות להיות חשובות לדעתי. גם אם חלק מהקורבנות אכן הפגינו נגד המדינה, ואפילו זרקו אבנים - זה מצדיק ירי אקראי לעבר המפגינים?? מה אם מחר שוטרים יירו בשודד שנתפס? בנרקומן שביצע עסקת סמים? בזונה שנתפסת בשעת מעשה? אולי יתחילו להוציא גנבים להורג במגרשי כדורגל, לעיני כל העיר?.. (זו לא המצאה שלי, באפגניסטאן עושים את זה) ברור שאם זה יקרה, יהיו פחות פורצים, פחות נרקומנים ופחות זונות, וגם תהיה פחות לגיטימציה לנ"ל, אבל מה אנחנו, חיזבאללה?? טליבאן?? התפקיד של המשטרה במדינה מתוקנת, למי שלא זוכר, הוא לשמור על הסדר הציבורי ולהביא עבריינים לדין. לשום שוטר אין זכות להוציא להורג. ועוד משהו: אילו הייתי ערבי שדיעותיו לא בדיוק בעד המדינה, מה שקרה באוקטובר 2000 לא היה עוזר לי לחשוב אחרת.

דרך אגב, בקשר לדברים שלך על יום

הזיכרון הישראלי, שערבים ישראלים רבים אינם מכבדים אותו - אני מסכים איתך לחלוטין, וכבר אמרתי את זה יותר מפעם אחת. חלק לא קטן מהמגזר היהודי מסרב לקחת חלק ביום הזיכרון להרוגי אוקטובר, מפני שהוא זוכר את יחסו של המגזר הערבי לכאב שלו.

למעלה