יום התעופה 1993

• פותח הנושא Imut
  • פורסם בתאריך
תענוג לצפות ולהזכר בתקופת הרנסנס של התעופה הכללית

ולארועים הגדולים שנערכו בתקופה ההיא ע"י אנשים כמו יוסי הומל ז"ל - ואחרים, שידעו ליזום ארועים, לרתום אותנו (הייתי בצוות השופטים בתחרות נחיתות הדיוק בארוע הנ"ל), לרתום את הרשויות השונות לשת"פ ולהתגבר על כל מכשול.
נחמץ הלב להווכח במציאות העגומה היום וכמה נסוגנו לאחור לתקופת ימי הביניים.

נוסטלגיה נהדרת......

זוכר את היום הזה, היה אירוע ענק בירושלים. זיהיתי את ידידי יוסי הומל ז"ל ואת איזי קצנלבוגן יבדלל"א.

שבוע טוב - יוסי

עוד כמה פרטים מעניינים מהאירוע:

אירוע יום התעופה נימשך יומיים, ובמהלכו ביקרו כ-12,000 איש, רובם בתשלום עבור כרטיסי כניסה. הכרטיסים נימכרו בכל הארץ, וההכנסות ביחד עם התרומות של הגופים שהשתתפו כיסו את ההוצאות.
מספר חברי האגודה התקרב אז לאלף חברים. ועד האגודה שניבחר אז היה פעיל מאד, ובראשו עמד יוסי הומל ז"ל. בין חברי הועד היו עו"ד יצחק גולדנצוייג שיזם את האירוע, חוה מרקוס, אהרון יואלי (איש ח"א לשעבר), איזי קצנלבוגן, חיים אשד, אני ועוד כמה חברים טובים. לעבודה נרתמו גם מספר לא קטן של חברי אגודה שלא היו חברים בוועד.
הכנת האירוע נימשכה כחצי שנה. באופן שנראה חריג היום זכינו לשיתוף פעולה מלא מכל הגופים והארגונים, הממשלתיים ואחרים שאת שמותיהם אפשר לראות בסוף הסרט, כולל חיל האוויר כפי שניתן לראות.
האירוע דרש תאומים מורכבים עם משטרת ישראל, שב"כ, שרותי ההצלה וכדומה.
עד אז ומאז לא היה אירוע כזה במסגרת אגודת התעופה.
אשר

tomerhm

New member
אני זוכר את האירוע ב 95 או 96 עם האירובטיקה של הירדנים

ב-95 היה מטס השלום לירדן, יחד עם AOPA האמריקאים,

וב-96 יום התעופה של האגודה עם הצוות האווירובטי הירדני THE ROYAL FALCONS שהיו אורחי האגודה ו"עשו בית ספר" לכל מי שנכח, כולל טייסים בכירים מחיל האוויר.
בשני האירועים האלה הייתי יו"ר האגודה ואת ביקור הצוות האווירובטי הירדני יזמתי בשיחה עם הנסיך פייסל (בנו של המלך חוסיין ומפקד טייסת בחיל האוויר הירדני אז) שארח אותנו לארוחת ערב בעמן במטס השלום.
אשר

למעלה