יום השנה

גיגוב

New member
יום השנה

בסוף חודש מאי יום השנה לבעלי. מה עושים, את מזמינים? אני יודעת שזה לפי הלב אבל בכל זאת הייתי רוצה שיבואו רק קומץ אנשים קרובים וכמובן המשפחה. אין לי כוח לארח ביום הזה. אבל ביתי הגדולה אומרת שאין מה לעשות יש לכבד אנשים שבאים לאזכרה. האם זה חייב להיות כך? אני מתארת לעצמי שהשנה הראשונה יש בה הרבה מבוכה, עוד לא נכנסנו לתלם . ספרו בבקשה מה אתם עושים והקלו עלי. אנחנו לא הולכים לבית הכנסת, ולבית העלמין הולכים לעיתים קרובות כי הוא בתוך הישוב. רעיון הבלונים מאוד נראה לי. יעל

אנחנו ערכנו אזכרה בבית העלמין

הבנים הביאו בחור ישיבה שערך את הצד הטכסי דתי ... אני הקראתי הספד ..נשלחו בלונים באויר בתי שרה שיר שכתבה ... ערכנו שולחן עם תכבודת עבור הברכות(בכניסה לבית העלמין)וישבו שם קצת ודברו עליו .. ערב קודם הבנים וגיסי הלכו לביה"כ .. כמנהג האשכנזים אין סעודות יש לימוד משניות ..בניי עשו זאת ביה"כ .. לא היה לי כח ולא רצון לארח ..היה מכובד..חשבתי לעשות ערב לזכרו אבל כוחי לא עמד לי בכך .. .מקווה שכולם היו מרוצים ...ובשנה השניה עלתי עם בניי כלתי לבית העלמין בלי טכסים מיוחדים , ובניי אמרו קדיש ביה"כ ,ולקחו איתם תרומה וכיבוד קל ... לגבי אין צורך בימי אזכרה זוכרת יום יום .. האזכרה היא למען האחרים ואני לא אחפש אותם ... יעל יום זה הוא קשה עבורך לכן אני מציע ה שתעשי רק מה שטוב לך!!!! לא נעים וכן נעים ...וכבוד לבאים ...הכל לא חשוב ...את ותחושותייך הם החשובים ביותר ... ואם קשה לך עשי את המינמום ....
מציעה את תמכתי בך ומקווה שתעברי את זה חזקה ומחוזקת טלי

למעלה