יום השנה לרצח רבין

cohen chaim1

New member
יום השנה לרצח רבין

בימים אלה חל יום השנה להרצחו של יצחק רבין ז"ל . קשה להתעלם מאירוע כזה לנוכח הטראומה והמשקעים שהשאיר הרצח הזה באומה. בימים אלה כששומעים שוב את הההסתה והאיומים נהפכים למוחשים יותר ויותר ,ניזכר בעבר הקרוב מאד בתקוה שיש מי שדואג שהדברים האלה לא יחזרו על עצמם.

תמיר1991

New member
אני חושב שיש מי שדואג,

וטוב שיש מי שדואג לכך - אסור שיהיה רצח פוליטי נוסף. עדיין מאמין שלא יהיו ניסיונות לכך, ומקווה שאני צודק. בהרבה סיפורים ששמעתי, ספרים ועיתונים שקראתי, דובר על המשקעים שנותרו אז בקרב העם, ועל השלום המיוחל שלא היה רחוק מלהגיע. ברוח השרשור שפתחת, אני חושב שכפי שעשינו ביום העצמאות, וכמו גלריית השלום, נוכל לפתוח גלריית "יצחק רבין באוספים". מה אתם אומרים? הנה טלכרט שיצא לאחר מותו, בסריקה מתוך GOOGLE. יהי זכר יצחק רבין ברוך
תמיר.

והנה הבול -

יש לי גם את המעטפה. קניתי אותה ביום שיצאה, וזו אחת המעטפות הבודדות שקניתי אי פעם.

תמיר1991

New member
לגליונית הזו יש סיפור מאוד מעניין,

כאשר הרשות "עבדה" על ישראל, והתעלמה מהבנות לגבי הדואר שנחתמו במסגרת הסכמי קהיר. אשמח מאוד אם שמוליק יספר את הסיפור במלואו, זה ממש נושא מרתק! תמיר.

רוצים רבין../images/Emo35.gif פּז'לסטה../images/Emo13.gif

3 טלכרטים של הסכם השלום כשאחד מהם פלשתינאי, שימו לב לטלכרט הפלשתינאי והגליונית של אש"י. כמו כן טלכרט שהי בתוך סידרה של 5 עשורים כשרבין יצג את העשור ה-5.

תיקון קל ותוספת:

הגיליונית איננה שלי, היא מגוגל תמונות (שמתי לב שלא הזכרתי את זה, רק עכשיו). באוסף הטלכרטים שלי (שיש בו רק שני פריטים) מופיע גם הטלכרט העליון משמאל, אלא שלא מצאתי אותו בשביל לסרוק (היתכן שהאוסף הצטמצם לפריט אחד?) ובאוסף הדביקרים יש כמה דביקרי "שלום חבר" על נגזרותיהם ועוד אחד עם תמונה של רבין (לא זוכרת מה כתוב עליו, כי הוא בבית של הורי).

תמיר1991

New member
על דלת חדרי סטיקר

עם תמונת רבין המפורסמת ולידה כתוב "4.11.1995". האם לזה את מתכוונת? באמת עצוב לי על מות רבין, מתבהר לי מפעם לפעם איזה אדם טוב ודגול הוא היה. אפילו פירסמתי פוסט, העוסק רובו ככלו ברבין, בבלוג החדש שלי. תמיר.

תמיר1991

New member
יש לי גם אותו וגם את המעטפה,

ולא מזמן הראו פה FDC מיוחדת לגיליון השלם. הבול הזה הוא בול הזיכרון "המהיר" ביותר בישראל - הוא יצא כחודש לאחר הרצח, למרות שתהליך הנפקת בול זיכרון ממוצע אורך כשנתיים. תמיר.

תמיר1991

New member
לא ממש - אבל עדיין, זה לא חודש:

בול אילן רמון הונפק בדיוק שנה לאחר האסון (1.2.2003 ו- 24.2.2004), רבין רק חודש אחרי הרצח (4.1.1995 ו- 5.12.1995). תמיר.

Wing Chan

New member
איש חשוב.

בעל מסרים ואידיאולוגיה חשובים אף יותר שנירצח כתוצאה מהסתה פראית. יהי זכרו ברוך. חשוב למגר כול סוג של הסתה כזו שתביא בסופו של רצח פוליטי נוסף. אפילו שאני לא מחבב את האידיאולוגיה של אנשי הימין רוב הזמן, רצח הוא אינו פיתרון וחייבים להשמיד כול תופעה של הסתה לרצח. לא משנה מאיזה כיוון היא באה.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

ללא שום חלוקה לימין ושמאל, רצח הוא תופעה לא מוסרית, מגעילה, דוחה וראויה להוקעה, אשר חייבת עקירה מן השורש. במיוחד כאשר היא מופנית לראש ממשלה, ויכולה להמיט אסון על כולנו. תמיר.

נימבו

New member
נצל"ש- בולי אמנויות לחימה, לא זוכר

של מי האוסף, אורן זה אתה ? פריט 5530122111

למעלה