יום השואה

לוו

New member
יום השואה

שלום לכולן רוצה לדעת אם קראתם ספרים על השואה ? ואיזה ? ראיתם סרטים על השואה ? ואיזה ? אני קראתי הרבה על השואה (לא בעברית ) סרטים-ראיתי הרבה דוגמה רשימת שינדלר החיים היפים יעקב השקרן הבריחה מ-סיבור (בזמן השואה ) ועוד ועוד אז מה איתכם ?????!!!!!!!

Sharon_1

New member
../images/Emo16.gif אני -

קראתי המון ספרים - לא זוכרת את השמות (לא טובה בזה), ראיתי המון סרטים, בדר"כ מה שמוקרן בטלוויזיה, חוץ מהחיים היפים שראתי בקולנוע ורשימת שינלדר שראיתי לפחות 5 פעמים (את הספר קראתי לפחות 4 פעמים). ולפני 8 שנים הייתי במסע לפולין - הרבה מעבר לכל ספר וסרט. ועוד דבר - הסיפורים הכי מדהימים הם הסיפורים של המשפחה שלי (סבתא שלי ואחיה וסבא וסבתא של בעלי וגם אביו ודודיו). לא נשכח!!!

Gefen

New member
הסרט הטוב ביותר שראיתי על השואה

הוא דווקא סרט ישראלי- "בגלל המלחמה ההיא" - של יהודה פוליקר ויעקב גלעד. הסרט מספר על ההורים של פוליקר וגלעד - שניהם בנים לניצולי שואה. אני זוכרת בעיקר את הסיפור של פוליקר- הוריו היו ניצולי שואה (מסלוניקי) והסרט מתאר את החיים בצל השואה ואיך הם השפיעו עליוועל המוסיקה שלו. רק אחרי שראיתי את הסרט הזה (לפני המון שנים) הבנתי לגמרי את האלבום של פוליקר.. האלבום העצוב ההוא שבכל פעם מחדש מעלה לי דמעות..משפטים שנשמעו לי לפני כן תמוהים פתאום קבלו משמעות.. "חכה שתגדל אמרו לך לא פעם איש במשקפיים ואישה נמוכה אם לא תאכל לא תגדל אף פעם ילד טוב משאיר צלחת ריקה.." "כשתגדל ויהיה לך ילד אז תגיד לגוזל לא צריך שתגדל.. כשתגדל ויהיה לך ילד הוא יבוא וישאל מה יהיה כשאגדל אז תגיד לו עזוב..אל תשאל"

Gefen

New member
צר לי לאכזב..

נראה לי שהאחרון שקראתי היה "יומנה של אנה פרנק בגיל 12.."

Gefen

New member
לוו חבל על מי שמת

פשוט לא יצא, קראתי דברים אחרים..

Sharon_1

New member
סרט מדהים!!!! ../images/Emo16.gif

ותמיד מאד אהבתי את האלבום של פוליקר "אפר ואבק".

Yaniv-DC

New member
הבריחה מסוביבור..

ויש עוד סרט מצויין אחד, שנקרא "אירופה, אירופה".

GREENSsss

New member
רכבת החיים

סרט צרפתי. בין הטובים אם אפשר לקרוא לזה במונח כזה שנעשו על השואה

למעלה