יום השואה

ליידי10

New member
יום השואה

חזרתי עכשיו מישיבת צוות והמפקחת המליצה על מספר סיפורים ליום השואה - אומנם נושא מאוד קשה אך גם מאוד חשוב לדעתי. "מה קרה בשואה- סיפור בחרוזים לילדים הרוצים לדעת" של בת שבע דגן. אם מישהי מעוניינת אעלה את זה בפורום. עוד סיפור הוא: "צ'יקה הכלבה בגטו" גם של בת שבע דגן.

רות333

New member
אני מקריאה כל שנה את ציקה

הכלבה בגטו, סיפור שמרגש מאוד את הילדים. מומלץ, ולא מפחיד מידי. אבל מאוד ממחיש.

יום השואה - המשך

גם אני נוהגת להקריא בפני הילדים את ספרה של בת שבע דגן: ציקה הכלבה מהגטו ולקרוא מיד לאחר הצפירה אחרי ששמעו את השיר אלי אלי של חנה סנש את השיר על סוגים של צפירות או לחילופין על סוגי הנרות שניהם אם זכרוני אינו מטעה נכתבו ע"י בת שבע דגן. אם מישהיא תרצה אקליד אותם במשך השבועיים הבאים.

הללויה11

New member
מעוניינת בסיפור

אני קוראת לילדים כל שנה את הסיפור הגמד הכחם שכתבה אנה פראנק במהלך חופשת הפסח אם משהיא מעוניינת אני מוכנה להעלות אותו בפורם.

להללויה 11

אני אשמח להכיר חומר חדש. אשמח באם תתפני או תפני אותי היכן מצוי סיפור זה. תודה.

הללויה11

New member
הגמד החכם בהוצאת עלמה

בזמנו קניתי אותו בחנות של מוזאון א"י ברמת אביב ההוצאה היא הוצאת "עלמה " ירושליםהסיפור לקוח מתוך הספר אנה פראנק שיצא לאור בהוצאת יהושע אורנשטיין יבנה בע"מ היופי בסיפור הוא שהילדים מבינים אותו בדרך אחת ואנו המבוגרים יכולים למצוא בו דברים אחרים. אני לא אוהבת "להפחיד" את הילדים בסיפורי השואה אנו מדברים ברמה שהילדים מביאים מהבית ואני מספרת את הסיפור ומציינת שאת הסיפור כתבה ילדה שחייה בתקופת השואה והיא נהרגה במלחמה זו.

שיר10000

New member
מעוניינת בסיפור "מה קרה בשואה"

היי לך! אשמח אם תעלי את הסיפור מה קרה בשואה. אני מכירה אותו מימי הסמינר. תודה

אירית י

New member
מה קרה בשואה (עשיתי הדבקת קובץ)

מה קרה בשואה סיפור בחרוזים לילדים הרוצים לדעת מי רוצה להיות כאן איתי לשמוע מפי סיפור אמיתי זה סיפור שעלינו לזכור ולספר בכל דור ודור. זה היה לפני הרבה שנים. סבא וסבתא היו אז קטנים, אולי תינוקות, שלגדול רק התחילו או שאולי לא נולדו עוד אפילו. בגרמניה הנאצית קרה הדבר והרבה על כך עוד יסופר. היה שם איש רשע, צורר יותר מכל אויב אחר. אדולף היטלר- כך נקרא- איש איום, אכזר, נורא. הוא רצה לכבוש את כל העולם בכוח הזרוע, כי שנא את כולם. הוא שנא פולנים, רוסים, צוענים, אך יותר מכל הוא שנא יהודים זקנים, צעירים, אפילו ילדים. היו לו צבא ונשק רב לצאת עם חיילים לקרב. ומה את חייליו למד? להשמיד להרוג ולאבד. בארץ פולין פתח במלחמה הפך ארצות רבות לשממה. ציוה את צבאו לשדוד מהיהודים כלי כסף, זהב, אבני חן ובגדים. ציווה אפילו, ללא רחמים לגזול מהם את הכלבים. מן היערות ומן הערים לגטו גורשו היהודים, ומשם ברכבות למקום אחר, למחנה ריכוז- כך ציווה הצורר. נשים וגברים צעדו יום יום בדרך לעבודה קשה- עבודת פרך. בלי אוכל, בלי מים, בגשם ובקור, היה קשה מאוד על הסבל לגבור, ורבים, רבים היו בני האדם שירי וחולי גרמו למותם. היו בחורים שלחמו בגבורה נגד הרשע האיום, הנורא. היה ביניהם גם סבא פרץ אז לוחם צעיר ובעל מרץ, שחמק בזריזות מעיני הגרמני והצליח לצאת לצד השני הרחק, הרחק מעבר לשער אל הפרטיזנים שביער. הוא לחם עם חבריו באויב בכל הכוח ובאומץ- לב. מי יצא איתם ללחום? חילי הצבא האדום, גם חילות המערב לחמו בשדה הקרב. אז הניצחון קרב ובא- הגיע קץ למלחמה. במחנות הריכוז נפתחו השערים הגיע יום שחרור האסירים ושמת הניצחון פשטה בכל מקום. היטלר הרשע נרדף ונפחד מצא את מותו בתוך מקלט, בעיר ברלין, היא עיר הבירה- זה היה סופו של האיש הנורא. חלפה עברה הסכנה כל עם לביתו פנה. אך סבא פרץ, שביתו אבד רצה בית משלו לעד, זהו סבם של יניב ודוד שחיפש אז בית אחר לתמיד. כאשר חבריו שאלו אותו היכן יבנה הוא את ביתו, ענה הבחור בקול נרגש: "בארץ זבת חלב ודבש". זו התשובה לכל שואל- בית חדש בישראל.

למעלה