יום השואה

הפיגוע היה ב 17 ביולי 2002

אמנם רוב האוכלוסייה שם היו עובדים זרים, אבל בתי הקפה באזור קיבלו שם דוח"ות כמה דקות לפני הפיגוע. כלומר, מבחינת החוק היה עליהם לסגור את המקום והם צפצפו על החוק.

אני רוצה להגיד משהו בקשר ל-9 באב

בשנה שעברה ( ואני לא אשכח את זה אף פעם ), נתקעתי בלי סיגריות. נזכרתי מאוחר מדי. אני גר בחולון, בסיבוב בכל החולון, כמובן שהכל היה דומם. אמרתי לעצמי, בטח בתל אביב יהיה פתוח, עשיתי סיבוב במרכז תל אביב, אך גם הכל סגור. אמרתי, בטח ביפו פתוח. וכשהגעתי ליפו, ממש הזדעזעתי, כמה ניידות של משטרה היו, כמה ניידות של פיקוח עירוני היו שם, שוטרים, פקחים מתרוצצים בין המכלות, היו קיוסקים שמכרו מוצרים בסתר, בחושך. אמרתי מה זה זה? הייתכן דבר כזה? במיוחד שמדובר בערבים, אז למה מדינה מכפה עליהם את הדת? וגם עלי גם למעשה? מי שמאמין ושומר על זה אז הוא לא ילך למכולת ב-9 באב. לי לא ברור אישית, למה צריך להכריח בכוח לשמור את אלה שלא שומרים או את אלה שבכלל לא שייכים לדת הזאת.

הרהורי כפירה

הנאצים לא היו עמלקים והיהודים אינם בני אלוהים זו היתה אבדן שפיות של אנשים שטבחו באנשים כמותם מה שמלמד על חולשת עמידותו של המצפון האנושי והשכל הישר מול תעמולה עוצמתית גם כשהיא ממליצה על דבר חולני ומחריד יש לקנא בבודדים שהצליחו להתגבר על הגל העכור ומכונים חסידי אומות העולם יש ללמוד מהם דוגמא איך להישאר שפויים וצודקים גם בתנאים קטסטרופליים

בדיוק

המסקנות שלי: לעולם אין לחשוש ללכת עם המצפון נגד הזרם. לעולם אין לשתוק על עוולות ואי צדק.

רותם 36

New member
נושא מורכב

אלף פעם שאלתי את עצמי איך אני הייתי מתנהגת אם הייתי עומדת באותו מצב - ואין לי תשובה חד משמעית. נורא קל להעביר ביקורת הן על התנהגות הקורבנות והן על התנהגות האוכלוסייה בזמן השואה , במיוחד כשאני לא עמדתי במצבים ובנסיונות שהם עמדו בהם. אני שואלת את עצמי אם היה לי הכוח לשמוע למצפון ולעזור כשאני יודעת שבזה אני נידונה למוות וגם לוקחת איתי את כל המשפחה שלי. לפי עולם הערכים שלי היום , הייתי אומרת בטח שאשמע למצפון ואנסה לעזור - אבל החיים מורכבים והסיטואציה שם הייתה מסובכת הרבה יותר. אז באמת שאין לי תשובה חד משמעית . הייתי מאד רוצה לענות בהחלטיות שאשמע למצפון - אבל אני אשקר לעצמי אם אגיד שבטוח הייתי מסתכנת

מסכים שהנאצים אולי אינם עמלקים, אבל..

היהודים בהחלט יצרו לעצמם תדמית של בני אלוהים... גם כיום כשמדינת ישראל הנה מדינה חילונית, עדיין היהודי המצטייר לאומות העולם הוא היהודי הגלותי, הערמומי, והמוכשר יותר. קנאה היא דבר שקיים בכל מקום וכשאנשים מגיעים לשפלות ואיבוד צלם אנוש (ומספיק מטורף אחד כזה) אזי קנאה זו באה לדי ביטוי בצורה הרסנית עיין ערך אחמאיניג'ד...

ירון ידען

קראתי לאחרונה אודות ירון ידען ונראה לי שרוחו מרחפת בפורום הזה מעניין לראות איך הוא הפך אצלי תוך זמן קצר מצפרדע מגעילה לרבי ומורי לשיטתו יש לרוב היהודים בעייה שהם רואים עצמם קודם כיהודים ואחר כך כאנשים כי הם דתיים למרות שהם אינם יודעים זאת חפשו בגוגל קראו והחכימו

למעלה