יום השואה.

shirush1112

New member
איזה סרט?

הא וגם, יש סרט שקוראים לו PAPER clips הסיכות שמצרפים איתן דפים. באיזה בית ספר באמריקה לא יהודי סיפרו להם על השואה, ותלמיד אחד שאל-איך שישה מליון נראה. אז הם אספו מתרומות 6 מליון סיכות כאלה משהו מדהים ועשו אנדרטה עם הקליפסים.

אממ..

האמת שלמזלי אף בן משפחה שלי או משהו כזה לא היה שם.. כולם גרו באנגליה.. אבל גם שמה לא התייחסו אלייהם הכי יפה.. :[

../images/Emo220.gif../images/Emo16.gif

"אוכל לא זורקים. למה? ככה. למה ככה? כי אוכל לא זורקים. הסיבות האמיתיות: כי אנשים מתו בשביל תפוח אדמה אחד.כי אנשים הסגירו את ההורים שלהם בשביל קצת כרוב. כי אנשים אכלו קרשים בצריפיהם בבוכנוואלד מרוב רעב. כי אנשים גנבו מרק. כי הצליפו להם בראש, והם המשיכו לאכול כי הגוף כבר מת מהמכות, והפה המשיך ללעוס. אבל לנו לא הסבירו. ... היינו צריכים 'להגיע לגיל' כדי לשמוע דברים. 'להגיע לגיל' היתה תכלית, משימה. כל שנה במינון הזוועות המתאים. כדי לעלות בסולם הזוועות היינו צריכים להמתין, להתאפק, 'להגיע לגיל'. בינתיים, ללא הסברים, אוכל לא זורקים." "לכל איש יש שם שנתן לו אלוהים ונתנו לו אביו ואימו לכל איש יש שם שנתנו לו קומתו ואופן חיוכו ונתן לו האריג לכל איש יש שם שנתנו לו ההרים ונתנו לו כתליו לכל איש יש שם שנתנו לו המזלות ונתנו לו שכניו לכל איש יש שם שנתנו לו חטאיו ונתנה לו כמיהתו לכל איש יש שם שנתנו לו שונאיו ונתנה לו אהבתו לכל איש יש שם שנתנו לו חגיו ונתנה לו מלאכתו לכל איש יש שם שנתנו לו תקופות השנה ונתן לו עיורונו לכל איש יש שם שנתן לו הים ונתן לו מותו." רגע דומיה/צילה דנינו קנלר "הדלקנו לפיד וגם נרות נשמה, עמדנו דום לקול הצפירה. בראש מורכן ועמידת דום מתוחה ועל הלחי זלגה דמעה חמה. גם הדגל הורד לחצי תורנו, כאילו גם הוא מרכין את ראשו. דממה שררה, רק קול הצופר מחריש אזניים, פילח את ליבנו והרעיד הרגליים. דקת דומיה, אחת קצרצרה, אך אתים נזכור כל השנה. אתים נזכור כל הימים. תהא נשמתכם צרורה בצרור החיים." יש לי סיפור. אבל אני אעדיף לרשום אולי מחר. יום קשה. יום עצוב. מליונים נספו. יהי זכרם ברוך

../images/Emo16.gif

ד"א מי שראה עכשיו ערוץ 22 עם גיא מרוז ומשהו פדרבוש?? זה היה באמת קשה לצפייה..לא הפסקתי לבכות. פשוט מזעזע, ואני חושבת שזה ממש בושה מה שגורמים לניצולים. טוב אני יודעת שזה לא כ"כ קשור לפורום,הייתי צריכה לפרוק.

ליעתע

New member
../images/Emo16.gif

ככה עושים את האייקון? בכל מקרה, אתמול הייתי בטקס העירוני שהיה ממש מבזה, נראה פשוט כמו מחזמר|: ועכשיו אני מתארגנת ויוצאת לטקס בקיבוץ לוחצי הגטאות.. אז אני אגיב תוגבה נורמלית כשאני אחזור[מחר כנראה]..

למעלה