יום השואה

יום השואה ../images/Emo16.gif

נר לזכר 6 מליוני היהודים ההרוגים. ותסלחו לי אם הקטע הבא הוא יהודי-אורתודוקסי, אבל זה אני וככה אני זוכר: "יזכור עם ישראל את קהילות הקודש בארצות הגולה, שנעקרו שנחרבו ושנמחקו. את בניו, הממותים, קורבנות ממלכת הרשע, שעונו עינויי נפש וגוף במחנות ההסגר; שגורשו לארץ גזרה ולא נודעו עקבותיהם; שנרצחו בהמון בשווקים וברחובות; שהובלו לטבח בקרונות המוות; שנקברו חיים, שנשרםט בהיכלי הקודש על גוילי התורה, שנשחטו, שנטבעו ונחנקו, ששחולל כבודם ושפך דמם בידים טמאות - על קידוש השם"

יזכור..

אני רק רוצה לציין את המשפט "על קידוש השם", כי אני חושב שהוא מאוד לא מתאים. המוני יהודים לא מתו למען קידוש השם, אלא למען קידוש החיים.

יותר מזה...

אני מוצא את זה אישית מעליב, משפחתי שנספתה בשואה לא עשתה את זה בשביל שום "שם" גם הנאצים לא רצחו בגלל "שם" כזה או אחר. לדעתי הם מתו רק על דבר אחד - קידוש החיים.

...

א. אני מתנצל בפני מי שנפגע, העתקתי את הקטע כמות שהוא... ב. לפי התפיסה שלי, כל אשר נהרג בעבור זה שהוא יהודי, נהרג על קידוש השם... אבל זה משהו אחר. קידוש החיים אם כך

יזכור../images/Emo16.gif

למרות שגם אני לא מסכימה עם כל הרשום. ואני מוסיפה כאן עוד נר לזכרם של כל בני האדם שנהרגו בשואה. יהודים, צוענים, שחורים, הומוסקסואלי, חולי נפש, ועוד.

למעלה