יום השואה

../images/Emo16.gifלזכרם../images/Emo16.gif

כבת לאם שחזרה מן התופת גדלתי בצל השואה כל חיי לזכרם של ששת מליוני היהודים ומליונים רבים אחרים...שכל פשעם היה שלא היו "גזע עליון"..חולים ונכים.. לכל אותם אנשים שניספו יזכור. כאחת שמינקות שמעה סיפורי זוועה בהדרכת מפות ואלבומי כל פושעי הנצאים אם תמונות ...היום אינני מספרת לילדי את הזוועות. הם לומדים בבית ספר, הם שואלים שאלות..אך אני לא מעבירה להם את הסיוטים ואת הזוועות. כילדה..היו לי סיוטים..פחדים..חלומות נוראיים.. והיום..שזה יום השואה..אינני מעבירה להם את מה שאמא שלי חוותה בגהינום.. לא ברור לי אם אני בסדר או לא.. יודעת שלא רוצה שיחייו כמוני תחת השפעת הזוועה שנעשתה. רוצה שיהיו מודעים לאותה תקופה שחורה בחיי העם היהודי אבל בלי סיוטים. זה בסדר?

s h o o s h a

New member
לזכור ולא לשכוח

השנים חולפות להן, דור בא ודור הולך ואסור לנו לשכוח לעולם חושבת שעליך לספר לילדייך לשתפם באירועי המלחמה הנוראה הזו להנציח כי אט קט נעלמים ה"שרידים" האחרונים ובעוד מספר שנים כבר לא יהיה מי שידבר ונותרנו אנו ילדי דור ההמשך וילדינו וילדי ילדינו וכך הלאה כי לעולם אסור שתישכח הזוועה הנוראה הזו!!!

חושבת

שעלייך לספר, לא להלאות לא לתת להם לחיות הצילה של השואה יום יום אבל בפרוש לספר (היום למשל זו יכולה להיות הזדמנות). משפחתי הקרובה אמנם לא היתה בשואה סבי וסבתי עלו לארץ כנערים אך משפחתם שנותרה שם נספתה אף פעם לא סופרו לי סיפורים על בני המשפחה שנספו יודעת רק שלסבי היו 7 אחים מהם נותר הוא לבדו. כנערה קראתי המון על תקופת השואה (ק'צטניק היה הסופר המועדף) אבל בבית סבי וסבתי הס מלהזכיר... כבר כמה שנים בוער בי הצורך ליסוע לשם להכיר את השורשים שעל אף שניסו לגדעם צמחו... ספרי להם מיכל , זה חלק מהשורשים שלהם .

קשת222

New member
../images/Emo16.gif לזכרם ../images/Emo16.gif

לזכרם של סבא וסבתא שלא זכיתי לחבק לזכרם של דודתי וארבעת דודי שלא זכיתי לנשק לזכרו של אבי שעבר את התופת והקים בארץ ישראל משפחה לתפארת. לזכרם של 6 מליון גיבורים.

רו נה

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

לזכרם של בני משפחתי, סבי וסבתי, שנרצחו בידי הנאצים. ולזכרם של כל הנספים.

יערית

New member
../images/Emo16.gif יזכור

מרכינה ראש______________לזכר כל הניספים בשואה
יהי זיכרם ברוך

וסיפור גבורה קטן

הולכת בראש מורם מסתכלת לצדדים..הצעדה הזו קשה ..קררררררררר חשוך..ממש מוקדם..הם צועדים עם הכלבים ליד..והפחד אוחד ומשתק..מהר מהר ..קדימה הנה בסיבוב הזה יש כמה שיחים לצד הדרך , יש תעלה...יש שיחים..תעשי משהו..אל תלכי..רוצי לשם..ההוא אם יתקדם קצת קדימה..ייתן לי הזדמנות..הנה הסיבוב..מגיע..השיחים..חשוך זה טוב..לא ישימו לב... תפסי את היד של הילדה כאן..לכי. מפחדה להיות לבד הצילה נפש אחרת. בלי לחשוב הרבה, אמי תפסה את היד הראשונה שהיתה לידה וקפצה לתעלה שהיתה עם שיחים מעל. שעת בוקר מאוד מוקדמת והצל חיפה עליה. השיירה עברה ונהייה שקט. עם הילדה שלידה הן הלכו בשדות וישנו תחת כפת השמים. וככה הם ברחו. אמי שהיתה בעלת שיער אדום ועיניים כחולות שמה צלב על החזה והילדה לידה כבר מזמן לא איתה..אימי הלכה לכיוון ביתה..ושם נתפסה שוב.. ונשלחה לאושוויץ. שם מנגלה הפנה אותה ימינה. ושם מצאה עצמה עובדת מטבח. אז היא גנבה אוכל לחברים שחילקו איתה את הקרש..וכל יום היתה מביאה תחת הבגדים לחם..קצת נקניק..לפעמים תפוחי אדמה..מה שאפשר היה להסתיר. וככה עבדה עד ששוחררה. היא פחדה אבל פחדה יותר למות. לא פעם מצאה עצמה תוהה איך זה שעולם שלם רואה ולא מגיב. לקראת סוף ימי חייה..אחרי הדחקות רבות..החלומות חזרו..הסיוטים והדכאון. גרנו בצל הדיכאון והשואה. מכאן אולי אתם יכולים להבין שחוץ מפרטים יבשים אין ברצוני להעביר הלאה לילדי את הזוועות שאימי חוותה וראתה יום יום. אפשר לזכור בלי להעביר דברים בצורה גארפית. סיפורי הזוועות שהיא ראתה..בחיים לא אספר אותם לילדי. חושבת שמספיק שהם יודעים על המחנות על מה שקרה שם על שחיטת עם. לא רק יהודים. כל מי שלא התאים ל"גזע הארי". לא אשכח לעולם..וילדי יעבירו את היום הזה לילדיהם. היום הזה מוזכר גם כאן בניכר.

just yael

New member
מזועזעת...

היום בשיחה על השואה עם ילדי... אומרת לי הבכורה שלי (בת עשר וחצי) אמא, נראה לי שכל זה בכלל לא קרה, סתם סיפור. אז אם אצלי בבית אומרים ככה...למה שלא יכחישו את קיום השואה בארצות נכר?? סבתי מצד אחד, איבדה מחצית מאחיה (הם היו 11) ואת הוריה בפולין בשואה. סבתי מצד שני, נוצריה בלגית, סבה החביא יהודי אצלו במפעל בתקופת השואה.. היום הוא מצויין כחסיד אומות עולם... והבת שלי ...חושבת שזה סתם סיפור... יהי זכרם ברוך. שלא נדע עוד טבחים כאלה.

blonda3

New member
לזכר../images/Emo16.gif

משפחות הורי הוריי.... שניספו בשואה לזכר כל השאר שבזכותם אנחנו כאן

למעלה