יום השואה =תשעה באב

יום השואה =תשעה באב

בעקבות כתבה שקראתי היום באתר מעריב,
התחלתי לחשוב פעמיים לגבי הדברים שנאמרו כאן אתמול,
על זלזולם של החרדים ליום השואה.

כותב המאמר דרור זרסקי. ואני מביא את עיקרי דבריו:

"פורסם אתמול כי כמאתיים צעירים חרדים ציינו את יום השואה בהדלקת מנגל בגן סאקר בירושלים.
את הידיעה ליוותה תמונה שמפלילה את אותם צעירים,
ולצדה מאמר של בכיר הכותבים של העיתון, נחום ברנע. "אין גבול לזלזול" נכתב בידיעה.
אין קורא שלא הזדעזע מכך, ואין ישראלי שלא חש עצב ובוז כלפי המנגליסטים בבירת ישראל.
אפשר ומותר לא להזדהות, רק אנא עשו זאת בחדרי חדרים, בצנעה - ובלי לפגוע במרבית הציבור,
שבוחר להתייחד עם זכר הנספים. רגע אחרי הזעזוע, עוד בטרם הפכתי דף,
הגיעו ההכרה וההבנה שהפילוג והניכור בין שבטי ישראל אינם דווקא נחלתם הבלעדית של החרדים,
שאחרי 68 שנה מתעלמים מהיום הקדוש הזה.

קחו לדוגמה את תשעה באב: לפני אלפיים שנה לערך, בהפרש של כמה מאות שנים, הוחרבו שני בתי המקדש;
הראשון על ידי נבוכדנצר, מלך בבל, והשני בעזרתו האדיבה של רמטכ"ל צבא רומי טיטוס.
בכלל, 9 בחודש אב הוא יום מועד לפורענויות בעם ישראל, וחורבנות הבית לא היו האירועים הקשים היחידים שהתרחשו ביום הזה.
אבותינו קבעו כי יהיה זה יום תענית לכלל עם ישראל,
ומאז ועד ימינו נחשב צום 9 באב כמועד התענית החמור ביותר שנקבע על ידי רבנן.

בתשעה באב ימצא שרבים מבתי השעשועים והתענוגות פתוחים לכל.
אני משוכנע שאלה ששותים קפה ולוגמים בירה לא עושים זאת כדי להכעיס,
אלא בסך הכל ממשיכים בשגרת חייהם. הרי בכל זאת חלפו כבר אלפיים שנה מחורבן הבית.
בואו נתקדם הלאה, יגידו רבים מהם; חיו ותנו לחיות, יגידו אחרים; ומי אמר בכלל שהיה בית מקדש? ישאלו המקטרגים.

אין ברצוני להתווכח עם אותם אנשים. זו זכותם המלאה, כל עוד החוק מאפשר זאת,
ובמיוחד כשהרוב בישראל אינו נמנה עם שומרי התענית. אבל דמיינו מה יקרה בעוד מאה שנה בירושלים,
כשזו תהיה ברובה חרדית: ישנו סיכוי רב שרק בשכונות מעטות עוד יכבדו את זכר יום השואה.
ואם תביטו קדימה עוד יותר במרחק השנים, תגלו שלא רק בירושלים מדברים אחרת ביום השואה, אלא גם במקומות אחרים יעדיפו לנפנף,
במקום להצטנף בזיכרון אבותינו בשואה."

עד כאן המאמר.

לכאורה הוא צודק, איך אנחנו מצפים מהחרדים לכבד את יום השואה , אם בעצמינו איננו מכבדים את יום תשעה באב,
יום האבל הגדול מבחינתם???

מה אתם אומרים?

אני מזועזע ממשהו אחר

כל פעם ש"תופסים" חרדים בזלזול במשהו מקודש לחילונים
הם מושכים כתפיהם בהתממות, "מה קרה, הרי איש באמונתו יחיה,
לא כך"?
אבל בשכונה שלהם אסור להתלבש בצורה שלא מוצאת חן בעיניהם,
אסור לנסוע בקרבתם בשבת כי זה מעליב אותם,
ובכלל כל מי שלא שומר מצוות כמוהם זה במיוחד בשביל לעצבן אותם,

הרי כידוע כשחילוני בועל את אשתו הנידה הוא לא אומר לה,
אני חרמן בואי נזדיין, הוא אומר לה, "בא לי לעשות דפקא לחרדים
יאאלה בואי נזדיין".

אם להם מותר

לצעוק ולירוק עלי בבני ברק, האם לי מותר לעשות זאת כשאני רואה חרדי בתל אביב? או שזה נחשב לשנאה ואנטישמיות?

לא רק "בשכונה שלהם אסור להתלבש..."

יש עיר בישראל הנקראת מודיעין, עיר חילונית לכל הדעות, יש עיר סמוכה הנקראת מודיעין עילית, עיר חרדית לכל הדעות.
לא ידוע אם תושבי מודיעין עילית משלמים ארנונה ובאילו סכומים אבל לעומתם, תושבי מודיעין נמצאים במקום הראשון בארץ מבין משלמי הארנונה.

במודיעין החילונית הקימו פארק לרווחת התושבים, מטבע הדברים מכספי העיריה שהם כספי הארנונה של התושבים, בכל חופשה כמו חול המועד סוכות ופסח וחופשת הקיץ, הפארק במודיעין מוצף על ידי תושבים חרדים ממודיעין עילית, הם גודשים את הפארק, משאירים אחריהם חורבה ומזבלה, לא מנקים אחריהם, מביעירים מנגלים שאסורים על פי חוק העזר העירוני ועוד.
אבל הם הגדישו את הסאה כאשר לבימת בידור המוקמת במקום הוזמנה לשיר אישה תושבת מודיעין, חילונית למהדרין, מייד קפצה אישה חרדית תושבת מודיעין עילית ודרשה מהמנחה להוריד את האישה כי אסור לנשים להופיע בקהל. המנחה שאינו תושב מודיעין ולא מכיר את יחסי הכוחות ומי שייך לאן, הוריד את האישה החילונית כי לדבריו, חשב שזה על דעת כל התושבים.
וזה עוד לא הכל...
משפחה חרדית ישבה על הדשא סמוך למשפחה חילונית, ילדה מהמשפחה החילונית בגיל הגן או כיתה א' שרה לבני משפחתה, האישה מהמשפחה החרדית פנתה לאמא החילוניחת בטענות והסבירה לה שהיא מוציאה את בתה לתרבות רעה בכך שמאפשרת לה, כבת, לשיר בפומבי.
עוד ? בבקשה...
הפארק במודיעין מושך אליו גם את תושבי מודיעין, אחת התושבות רצה בפארק בבגדי ספורט, הרי אי אפשר לרוץ עם חלוקים עד הקרסול, ילדים חרדים הזדנבו אחריה בצעקות "שיקסה, שיקסה"

הגיעו הדברים לכך שתושבים קראו לבנות מודיעין להגיע לפארק בימי החופשה עם בגדי ים חושפניים אולי זה יבריח את החרדים חזרה לעיר החרדית שלהם. תושבים אחרים דרשו מהעיריה לחייב את כל הנכנסים לפארק בתשלום והם מוכנים לשלם בעצמם העיקר שלא יתקלו בתופעות בזויות כאלה.

קצת כמו ההבדל

שבין לאכול חזיר לבין לזרוק לתוך מסגד.

או כמו שכתב ניני אתמול:
יום התירוצים החרדי:
החרדים חושבים על השואה תמיד
החרדים סבלו יותר
החרדים זוכרים יותר
החרדים כואבים יותר
החרדים לא צריכים יום ספציפי
החרדים...

ולא שהתירוצים משנים משהו, במצב שבו כולם מכופפים את הראש "לכבד" וכל פעם שאישה עולה לאוטובוס זו "פרובוקציה"
אם לא היה מדובר בציבור החרדי, הייתי מצפה לקצת רצון טוב מהצד השני בחזרה.
אז בדברים הלכתיים הם לא יוותרו על כפיה במרחב הציבורי,
על דברים בתחום האפור הם לא יוותרו, בשום מצב
על ללכת לצבא אפילו לגדוד חרדי, למסלול חרדי, ללא חשש משהו אישה, אין מצב שהציבור אפילו לא יתנגד. (אינדבונדאלים כן, ציבור? ממש לא)
אבל פה זה די שובר את הגבול כל פעם מחדש.
אסור לאישה ללכת ברחוב הלא נכון במאה שערים כי זו פרובוקציה,
מותר לבחור ישיבה לעשות מנגל במקום ציבורי והומה אדם, כי זו לא דרכנו לעמוד בצפירה.

לתפארת מדינת ישראל והתפוצות.

את צודקת, אבל

מכיוון שחיים בארץ שני מגזרים, שדרכיהם שונות
כמו קווים מקבילים שלעולם לא יפגשו.
יש להם שתי אפשרויות,או ללמוד לכבד אחד את השני
,או במקרה שלנו, כשאין
פרטנר, להתעלם לחלוטין ממועדיהם של המגזר האחר.
אבל במקרה כזה אין אפשרות לצד אחד לבוא בטענות לצד השני,
כמו שעשינו אנו אתמול
‎

nini132

New member
בגלל שאתה מתייחס למה שאני כתבתי

אז גם אני אגיב והדיר את גבעתי מהשרשור

ובכלל זא התגובה שלי גם לגבי המאמר שצוטט.

אנו לא מתעלמים ממועדי החרדים.
תשעה באב יש חוק לגבי בתי עינוגים, בנוסף באמת לא ראוי לבוא לעשות מנגל בט' באב בגטו וורשא בבני ברק.
שבת יום חופשה רשמי ואתה לא תראה הרבה רכבים נוסעים בערים חרדיות.
לא תראה הרבה חשופיות מסתובבות במקומות חרדיים מובהקים ושלא מובהקים.
יש עוד לא מעט דברים שבהם אתה מכבד את הציבור החרדי והשטויות שלהם, פעם פעמיים בשנה זה מותר בהחלט מותר לכבד חזרה.

ואכן אם היו עושים מנגל בלב מודיעין עילית זה היה עצוב אבל לא מקומם כל כך.

מה שניני כתב

פלוס הכפייה הדתית, שקצת קשה לי להתעלם ממנה בהקשר של לכבד את רגשותיהם.

על פי הכתבה זה נראה שהם עשו את זה בכונה

מישהו יודע האם הם אכן עשו זאת בזדון או בתום לב? שהם לא קלטו בעצם מה הם עושים, ופשוט זה עוד יום של בין הזמנים שהכי הסתדר עם כולם?

nini132

New member
סיכם את זה הכי טוב

כותב בפורום חדרי חרדים ואלו דבריו:
יום השואה-קפצו לנו החילונים!! לא בא לנו.......

אני מביע פה קבל עם וניקים את חרטתי, שלא רקדתי היום וקפצתי בשמחה ברחובה של עיר.
למה מי הם שיחליטו לי שאני חייב להיות באבל היום? תחליטו לי שאני חייב לבכות?
הרי גם בתשעה באב אנו לא ממש מצליחים לבכות, אבל כיון שזו הוראת חז"ל אנו מיישמים אותה. אבל שיבואו ראשי המדינה החילוניים, שאפילו הם לא מתיימרים להיות הנהגה רוחנית (למעט ח"כ קלדרון), ויקבעו לי יום אבל?
ואם יאמרו לי שמה אכפת לי, והרי היהדות החרדית גם רוצה (היו דברים בעבר) לקבוע ע"כ יום אבל, אז א"כ מה אכפת לי להתאבל עמם יחד? אז ככה: אם אתם רוצים שנתאבל אתכם, תתחשבו בדעתנו. לא יום אבל בחודש ניסן, ולא צפירה אווילית. אֵבל עד הסוף. אל תאכלו לי פופקורן עם קולה מול הטלוויזיה, תצומו באופן מוחלט, אל תסעו ברכביכם כלל, שיהיה ממש מעין יום כיפור ותשעה באב. או אז אבוא נבוא כולנו ונתאבל עמכם יחד. זה נקרא אבל.
אתם לא יכולים לכפות עלינו סמלים שאינם לרוחנו, ולהכריח אותנו לראות בסמלים אלה אות אבל! ממש לא!
http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=3004773

ולדעתי:
תח"צ בשבת - קיפצו לנו החרדים
חוק ט' באב - קיפצו לנו החרדים
חוק החמץ - קיפצו לנו החרדים
חוק החזיר - קיפצו לנו החרדים
שעון קיץ - קיפצו לנו החרדים
פטור מגיוס - קיפצו לנו החרדים
הטבות לאברכים - קיפצו לנו החרדים
שירת נשים - קיפצו לנו החרדים
לבוש צנוע בגטאות - קיפצו לנו החרדים
סגירת כבישים בשבת - קיפצו לנו החרדים

וכן על זו הדרך.

ואם בכתבות הזויות עסקינן

חחח... הרי אלפי שנים הם מתו כמו זבובים בגלות,
רק משום שהאמינו שאלוהים יבוא יום אחד ויבנה להם את הארץ.
עד שלמדו מן החילונים את האקסיומה המדהימה-לפיה
אם לא תעשה כלום,הרי שכלום לא יעשה.

ויש לי גם אחד...אוטונומיה חרדית? קיפצו לנו החרדים!

לא יודע למה לעזאזל לא מצליח להעלות קישורים

אם אתם רוצים לצפות בכתבה לחצו בגוגל ״כיכר השבת אוטונומיה חרדית

הפעם אני נגד לגמרי

נראה לי שאתם לא הוגנים בכלל

א. רוב הציבור החרדי נגד שיעשו להם בושות, אני מאמין שחלק מהבחורים עוד יחטפו על הראש מההורים. (אע"פ שהם באמת לא חושבים שהם צריכים לכבד, וחבל.)
הייתה אתמול כתבה באחד מאתרי החדשות החרדיים על חילוני שגנב מניצולי שואה ביום השואה - השיח ירד לרמה הזאת לדעתי באשמה מלאה של התקשורת ושל כתבים רדודים.

ב. בשונה מחילוניים מלידה, אנחנו יודעים שהציבור החרדי הוא לא מקשה אחת ולכן ה"אריבה" לאנשים שלא עומדים בצפירה או גרוע מכך, נובעת מרדידות

ג. זה לא אמור לפגוע ברגשות בכלל
ואסביר, אם ערבי יעשה על האש להכעיס, או שהוא מכחיש שואה או שהוא שמח לאיד. החרדים לעומת זאת, כואבים את כאב השואה אך חלקם כועסים (בטיפשות) על צורת ההנצחה של הסבל שהם בעצמם עברו
אני מכיר ניצול שואה שמאוד חורה לו על הצפירה ועל הדרך שבה מנציחים את יקיריו, אז כל מי שעומד בצפירה פוגע ברגשותיו?

ד. דת היא דת היא דת. אסור שיהיו סממנים דתיים ליום השואה, לעשות חוק כיבוד יום השואה זה כפיה דתית בדיוק כמו תשעה באב. אין אפשרות לדרוש כיבוד בחוק.

אני מסכים שהציבור החרדי באופן כללי לא מחונך לדרך ארץ

כמה נקודות:
אני סולד מרוב הנוהגים של הציבור החרדי עד כדיי בחילה.
אני חושב שצריך להפסיק תקציבים ולהכריח אותם(נו) לדאוג לעצמנו ולא לזרוק את הפרנסה על אלוהים/המדינה/תרומות.
אני חושב שיש עליהום על הציבור החרדי.
העליהום הזה מזיק מאוד למאבק על דברים עיקריים.
חרדים מתקלחים פחות, ומותר לדבר על זה!

וכמה שאלות:
אם החרדים לא היו זורקים אבנים על מי שנוסע ברחובותיהם בשבת מישהו היה חושב לכבד אותם?
האם ניתן לחוקק חוק להסתובב בבני ברק בלבוש צנוע בלבד?
כמה אנשים בארץ עוד חושבים שצריך לכבד את יום תשעה באב במקומות חילוניים?

אתם טועים ומטעים

הצצתי לפה למרות שאני ב"ה. שומרת מצוות מרצון. ומצטערת לומר לכם כחרדית עברתי על מגוון עיתונים השבוע: יתד משפחה עיתונים מקומיים בכולם גינו בצורה חד משמעית את מעשה הקומזיץ ובנוסף יום השואה הוזכר ובהרבה צער. לא היה זכר לזילזול ושום "דוקא אנחנו לא מכבדים". צר לי אתם חיים בסרט.מעבר לזה שחרדים הכי מכבדים מאזכרים את השואה על כל צעד ושעל ביום יום. כמובן שכל המטרה של הסיפור היתה להמשיך להעמיק את השינאה של החילוניים התמימים שאוכלים את הזבל הזה בלי שום ברור ובדיקה ומשייכים מעשה של קבוצה עלובה לציבור שלם.אני בעצמי מאד לקחתי ללב את האשמות האלו כיון שבתוך עמי אני יושבת ואני יודעת את האמת ומאד מעצבן ומקומם לראות את הרפש הזה נשפך כל פעם מחדש. ומוזר שאתם בתור חרדים אפילו לכאורה מאשרים את זה. אבל זה כבר עינינכם שבוע טוב

לא, כי

בעיתונים החרדים אין לעג והשמצות נגד חילוניים,
העתונות החרדית מלאה בהטפה לאהוב את כולם.

נכון?

למעלה