יום השואה שלי

יום השואה שלי

יום השואה שלי - זו המחנכת חוה ז' בכיתות א-ב. ניצולת שואה. אשה ערירית זקופה וחזקה שלא הסתירה את המספר השחור המקועקע על ידה הלבנה. המורה חוה היתה לרוב רצינית וזעופה. ליבי נכמר עליה. מידי פעם הייתי עושה שטויות כדי להוציא ממנה חיוך ולא היה אכפת לי שהיא תעמיד אותי בפינה יום השואה שלי - זה אבא של חבר מכיתה ד' שהגיע לכיתתנו ביום השואה לספר את סיפורו. הוא סיפר על החיים בגטו, על הבריחה ועל הלחימה יחד עם הפרטיזנים. לא הצלחתי להבין איך לאיש כזה מבוגר יש ילד כזה צעיר. היה לי קשה להכיל את כל הסיפורים. הרגשתי מועקה אבל גם הצלחתי להרגיש את התקווה. יום השואה שלי - אלו השנים של היסודי בהן צפיתי ללא הפסק בסרטי השואה שגרמו לי לשקוע בתחושה קשה של אובדן וחוסר אונים. יום השואה שלי - אלו הדיונים המורכבים בביה"ס הדתי ובתנועת הנוער "בני עקיבא" על שאלת האמונה בעקבות השואה - אם יש אלוהים, איך הוא יכול היה לעשות זאת לעמו. לא תמיד קיבלתי את התשובות. בכל מקרה היה ברור שלא ניתן לשפוט את אלו שאיבדו את אמונתם באל בעקבות השואה. יום השואה שלי - אלו השנים של התיכון בהן ברחתי מכל מה שמזכיר את השואה הרגשתי שאני לא מסוגלת יותר עד שיצא האלבום "אפר ואבק" יום השואה שלי - זהו האלבום הטעון של יהודה פוליקר ויעקב גלעד שהקשבתי לו שוב ושוב בניסיון להכיל את הסיפורים והמסרים של השירים הקשבתי ובכיתי הקשבתי ובכיתי עד אשר תחושת המועקה התחלפה בתחושה של תקווה. מאז לא נגעתי באלבום במשך שנים רבות. יום השואה שלי - להעביר היום לילדיי את המסר שיש לזכור ולהזכיר אך אין לחשוש. עם חזק וחסון אנחנו ונוכל לכל האיומים. זהו מסר של "נזכור את העבר - למען העתיד" זהו מסר של "לעולם לא עוד"!

פאמקי

New member
יום השואה שלי

יום השואה עבורי... הוא הספר "אם חטאתי" של הלן בורקו. עד הצבא, קראתי המון ספרים. הייתי ממש תולעת ספרים (היום אני לא קוראת כי לא מצליחה לסיים אותם). מכל הספרים, הספר היחידי שהשאיר חותם הוא ספר זה. יום השואה עבורי... שואה מזרחית. אנשים נוטים לומר "שואת יהודי אירופה". זו טעות! הנאצים לא הבחינו בין יהודי ליהודי! לא מוכנה לשכוח אף אחד מהניספים! יהודים ספרדים בבלקן הושמדו באושוויץ ביחד עם יהודים בהולנד, צרפת ואיטליה. במרוקו ובאלג'יר נחקקו חוקי גזע ונקבעה תכנית השמדת יהדות צפון אפריקה. בלוב הוקם מחנה עבודת כפייה ומאות נשלחו למחנות השמדה באירופה. לי, כמו לרבים, נושא השואה היה בילתי ניתן להכלה. הדחקתי וסרבתי להתמודד עם הנושא. מה שגרם לי לראות את הדברים, לגעת בהם, זה הלמידה על "שואה מזרחית". יום קשה ועצוב.

kivsadoingmee

New member
יום השואה שלי...

יום השואה שלי... זה השירים העצובים ברדיו, שבאופן אירוני -הם השירים הכי יפים. יום השואה שלי... זה הדמעות שלי... יום השואה שלי... זה העצבים שכל הזמן בבי"ס לימדו רק על השואה האירופאית... ו"שכחו" שגם המזרחים, הגאים, ההיספנים וכל מי שהוא לא "ארי" עבר את זה. יום השואה שלי... זה בעיקר הסיפורים על חנה סנש ועל אנה פרנק יום השואה שלי... זה העצבים שהטיול לפולין התפספס בגלל סכום לא מבוטל של כסף יום השואה שלי... זה הדוד שלי שהיה מושיב אותי ומספר לי את הסיפור האישי שלו כל פעם הייתי נדהמת מחדש איך הוא הצליח לשרוד את הכל ואיפשהו להישאר שפוי.

טורטיתת

New member
יום השואה שלי

יום השואה שלי הוא לא יום הוא מתחיל באביב ונגמר בחורף. בתחנת האוטובוס, במרפאה בזמן המתנה לרופא, בתור לקופא בהיפר, ברחוב, במעלית, בגינה, בקולנוע, בכל רגע, בכל רחוב עיר בכל ישוב. הם מסתובבים בייננו כיום בגאווה, אבל עם דמעה בעין תמידית, מתחת לשרוול בחורף מסתירים הם מספר - עדות חרוטה בגוף למה שהיה שם. עם בוא האביב וקיפול השרוול צצות "אותן עדויות", ואין הבדל בין זרוע לזרוע זכר או נקבה שווים הם. לפעמיים מנסים להסתיר לטשטש עם המספר, עם שעון, עם רביד כזה או אחר, אבל כלום לא עוזר זה בולט לאור זה כואב זה מעבר בי צמרמורת כל פעם מחדש.

למעלה