יום העצמאות

יום העצמאות

רציתי לשאול את המשתתפים הערבים בפורום (כלומר את שמיים), איך הם חוגגים את יום העצמאות, אם בכלל? מה קורה בערים הערביות בערב יום העצמאות וביום העצמאות עצמו?

מבחינתי זה יום רגיל לחלוטין.

אני אישית מחכה ליום הזה כמו כל אדם עובד. מחכה לקצת חופש ושקט בבית. חופש רגיל לחלוטין. אני מנסה כמה שאפשר שלא לצאת ביום הזה כי שאר עם ישראל יוצא ויותר מדי רעש ושישו ושמחו בכבישים, בקניונים ובכל מקום. כמובן שזה יום שבו זוכרים את אלה שלא אתנו. האנשים "שהחיים שלהם בזבל" וחיים במחנות הפליטים, או שהועזבו וכבר לא אתנו. לצערי, אני באה ממשפחה שלא דברו אתנו על העבר ועל מה שהיה בארבעים ושמונה. איפה גרנו ומה התרחש אז. זה חסר לי! היו שנים שהייתי צופה בטקס יום העצמאות עם המפגנים המקסימים. כבר כמה שנים שאני לא עושה את זה. מעדיפה לראות סרט טוב או להיות עם המשפחה. קשה לי נורא מאז רצח רבין ובמיוחד מאז שנת אלפיים. לפי מה שאני יודעת ערים ערביות לא חוגגות את יום העצמאות. שנה שעברה שמעתי שראש עיריית שפרעם החליט כן לארגן חגיגות. זה נחשב משהו חריג בעיני רבים. איך אתם חוגגים את יום העצמאות?

עפ"י מוטי מתקיימות בערים הערביות

חגיגות פורמליות. מה זה אומר? בשפרעם לפי מה שהבנתי, חוגגים הדרוזים. איך חוגגים? בערב יום העצמאות יוצאים להופעות, מחכים לזיקוקים, יוצאים לאכול במסעדה טובה או יוצאים לפאב נחשב. ביום העצמאות עצמו, עושים על האש כמו כל עם ישראל.

motyka

New member
בעיר נצרת

לפני מספר שנים הוזמנתי לטכס לציון יום העצמאות שהתקיים בבניין העיריה בנצרת.

מה היה בטקס?

מתי נערך? והאם נערכים טקסים דומים בשאר הערים הערביות? למה לא נערכות חגיגות? השאלה מופנית גם לשמיים.

סלוניק

New member
עם ספריי וצמר גפן מתוק.

אין לי הכרות עם יום העצמאות בקיבוצים ובמושבים, אבל בערים היהודיות ערב ויום העצמאות הוא בעל אופי של חגיגות (ערב יום העצמאות עם ספריי, צמר גפן מתוק וכו'), אבל אין בד"כ קישור למאורע הכרזת העצמאות עצמו (מן הסתם כי יום העצמאות הוא יום המהווה רק יום אזכור למאורע כלומר לא אירוע בעל חגיגיות שאמורה להיות רלוונטית מדי שנה מחדש כמו בחגים למשל). כפי שאמרת, בשביל הרוב היום הוא יום חופש ושישו ושמחו. ביום בד"כ רואים את המשדרים הטלוויזיונים של פרס ישראל וחידון התנ"ך (שעבדכם הנאמן השתתף בו לפני מס' שנים |כבוד| ), או מטיילים בארץ. כמובן לאוכלי הבשר שמבינינו יש את המנהג היחיד אולי של יום העצמאות - לעשות על האש. ביום העצמאות האחרון נסעתי לראות את החגיגות בחומש דווקא, לקראת ההתנתקות, מסיבות מובנות היה יותר פוליטי מלאומי.

למעלה