יום העצמאות שלי

שפנפן

New member
יום העצמאות שלי

לאחר תלאות, ביקורים מאוד הזויים בתל השומר, סירוב על בדיקת אשכים, סירוב על בדיקת דם, ביצוע מבחן פסיכוטכני ברשלנות, וכמובן שעשיית הכל כדי שישחררו אותי מהמקום הנורא הזה. אני פציפיסט, באמת פציפיסט, הסיבות לאי הגיוס שלי הם לא פוליטיות בשום צורה. לדעתי אי אפשר לחייב בני אדם לתרום למדינה שלהם. אני באמת לא חושב שזה דמוקרטי. אני בן 17 וחצי, בלי פרופיל, בלי תאריך גיוס. אני מנסה לברר כבר כמעט חצי שנה מה קורה לגבי הגיוס שלי ועונים לי שוב ושוב שאני בברורים (מה לא ברור כאן????). היום אשתו של אבא שלי התקשרה לצה"ל ולאחר בירורים של 10 דקות התגלה שאני משוחרר סופית
השנה, אולי בניגוד לשנים קודמות, אני ארגיש את יום העצמאות בצורה קצת.. שונה.

../images/Emo10.gif, חבל שאתה רואה זאת ככה.

אמונתי היא שאנחנו לא צריכים לחייב סרבנים להתגייס לצבא, אך לדעתי הם צריכים לעשות שירות לאומי במקום. איני רואה דבר רע כלל וכלל בתרומה למדינה וכלל האזרחים עושים זאת כל שנה (מס הכנסה). לדעתי הציונות בהחלט לא סיימה את תפקידה ומתוך מחויבות מוסרית על כולנו לתרום.

croovy

New member
../images/Emo45.gif

אני ממש ממש רוצה לעשות שירות לאומי במקום צבא, אבל ההורים שלי לא מסכימים, ואני לא רוצה להיזרק מהבית... ההורים הם הבעיה האמיתית שלי. לצאת מהצבא זה פחות בעיה. אם יש לכם איזשהו פתרון איך לשכנע את ההורים שלי אני אשמח...

מזל טוב.

אני דווקא הולך להתגייס (כל עוד, כמובן, הצבא לא יגלה על הפילים הורודים שאני רואה מדי בוקר), אבל אני רחוק מלהאמין בנחיצות ובעצם קיומו בפועל של "צבא העם", בטח שבטח כאשר מגויסים אליו אנשים שאין להם כל מוטיבציה לסייע לו, בין אם בגלל פעולותיו ובין אם סתם לא אכפת להם. בכל מקרה, אתה מתכנן לעשות איזשהו שירות אלטרנטיבי?

ד ר ו ר 1

New member
ובהקשר הזה

שר הביטחון: שירות החובה יקוצר בתוך כשנה אבל כרגיל, "מצבי חירום" וכו' יקטעו לפתע את האופוריה.

רק שאני מניח שזה לא תקף לגבי

כבר קיבלתי צו גיוס שעליו כתוב כי הצבא קורא לי ל40 חודשים של שירות בצה"ל (במקום 36, בגלל שאני מתגייס לנח"ל). לדעתי העניין הזה יהיה תקף רק לחיילים שיקבלו צו גיוס אחרי קבלת ההחלטה.

למעלה