בקרוב מאד יקום אתר חדש לעמותת מגשרי ישראל,
"סולחה, -פורטל הגישור הישראלי, קבע כמדיניות לסייע בקידום הגישור, ע"י מתן במה למידע ופעילויות בגישור, הן של המרכז הארצי לגישור - לפני שהיה לו אתר בפני עצמו, הן של הנהלת בתי המשפט -טרם קיומו של מידע אודות הגישור וגם -עמותת מגשרי ישראל, שבקרוב יהיה לה אתר עצמאי משלה. "סולחה" נתנה במה גם למרכזי גישור ומגשרים בודדים, שביצעו פעולה למען הציבור או לקידום הגישור בחברה, בחינוך ובמגזר העיסקי. . "סולחה" הייתה היחידה שנתנה במה לטכס שנערך ב- 2003 בבית נשיא המדינה לחתימת "אמנת הגישור בעסקים", היא היחידה שפרסמה את "מגילת זכויות המגושר", ואח"כ את אמנת הגישור בדיני עבודה, מידע על כנסים בישראל ובחו"ל, ועוד - ללא קבלת תגמולים, אלא כשירות לציבור קהיליית הגישור בישראל. "סולחה" הוקמה והבמה לעמותת מגשרי ישראל ניתנה כאשר , כותב שורות אלה, עורך "סולחה" היה רק חבר מן השורה בעמותה וללא כל תפקיד -לא בועד ולא בהנהלה ולא בשום מעורבות. רק לפני 3 שנים התקיימה הבחירה לועד העמותה בה נבחרתי ליו"ר, ושנה לפני כן, צורפתי כחבר לועד העמותה . ובין הנושאים הראשונים שהעליתי לסדר היום היה, הקמת אתר לעמותה. לפני כשנה וחצי קבלנו הצעות, יקרות לטעמי, -אך אז, התגלעו בעיות ניהול וסמכויות בעמותה -שמנעו התקדמות בנושא. גם לא היו לנו -ועדיין אין, מספיק חברים משלמים -, כי העמותה מתקיימת אך ורק מדמי החבר שהיא מקבלת בסך של 200 ש"ח לשנה. ואם מקימים אתר - צריך לשלם כדי שיהיה ראוי... לדעתי, מאמצינו נושאים פרי, ויש להניח כי תוך חודש -אם לא יהיהו תקלות, יהיה אתר לעמותה ושם יינתן מידע מוסמך ע"י העמותה. יש הצעה לנסות ולהפוך את אתר העמותה שיקום, כמנוף להגדלת התקציב של העמותה - ואולי נחליט בחיוב. אנו מחפשים עורך או חברי מערכת לאתר העתידי של העמותה -ו אם יש מי שמעוניין וגם מסוגל ומוכן להתחייב -מוזמן להציע עצמו. מה אתך, רונן? איני מתנצל על שסייעתי לעמותה ולגופים אחרים ופעלתי , באמצעות "סולחה" בקישום הגישור המקצועי - כחלוץ ,ראיתי ב"סולחה" גם שליחות, ואני שמח כי הגישור מתקדם ואיתו אתרים חדשים ופורומים חדשים, כמו פורום זה המנוהל ע"י איריס, תלמידתי לשעבר בקורס גישור או הפורום לגישור ב"מעריב" המנוהל ע"י שרון, גם כן תלמידתי לשעבר בקורס גישור, וכן יירבו... ככל שהגישור יתפתח . נדמה לי, כי מאחורי הפורומים האלה, גם כן עומדים גופים מסחריים -אלא אם כן אני טועה. ברצוני להתייחס להערה כי "סולחה" היא אתר מסחרי. אכן, הוא הוקם ע"י סילפר (ישראל)בע"מ -גישור והדרכת מבוגרים בראשותי ו-"אוליב אינטראקטיב",- חברה להקמת אתרי אינטרנט, בהנהלת יובל ארבל וניב קנטור. אך, המסחריות לא הייתה הסיבה להקמתו, אלא תחושתי בצורך בקיומו כשרות לקהיליית הגישור המתהווה . "סולחה" כיום, אינה רווחית .. ואם רונן מבקש לראות את הדוחו"ת הכספיים השנתיים - הם יהיו פתוחים בפניו, כי אין לנו מה להסתיר. אילו הבסיס להקמת האתר היה מסחרי - מזמן הוא כבר היה נסגר. אני עורך את האתר בהתנדבות ואני שמח כי שותפיי, מפרגנים ומבינים ומאפשרים לאתר להמשיך ולהתקיים במצבו. אנו מקווים, כי הגישור יתפוס, וכל העוסקים בו יוכלו גם להרוויח מפעילותם -כולל "סולחה", אבל כיום -אין זה המצב. (אני מקווה כי שותפיי לא יכעסו כי אני אומר את האמת בפומבי, כי זה לא נבון מבחינה עיסקית). אזכיר למי שלא יודע -כי לאחר שנתיים ש"סולחה" הייתה קיימת ומעמדה בוסס, הצענו את האתר כתרומה לעמותת מגשרי ישראל, ללא תשלום - והם סרבו לקבל בטענה, כי אסור לעמותה לקבל תרומות. בשלב אחר, במפגש של מנהלי מרכזי גישור שהתקיים במרכז הארצי לגישור וליישוב סכסוכים, ב- 2004 - הצעתי, כי "סולחה, תהפוך להיות אתר של מרכזי הגישור, ושתקום הנהלה המורכבת מהמרכזים המובילים כדי לקבוע את תכניו ודרכו - לצערי, רק אדם אחר הרים את הכפפה - וכל השאר התאדו. ועוד נקודה חשוב לי כי תדעו. כאשר יזמתי את הקמת "סולחה, לא עשיתי זאת מתוך ראייה כלכלית או מסחרית או עסקית -אלא, משום שסברתי כי מקצוע חדש כגישור, חייב שיהיה לו אתר אינטרנט. ראיתי בזה שליחות ציבורית -ורוב חיי הקדשתי לפעילות ציבורית בנושאים שהיו קרובים לתודעתי. ועובדה, כי כאשר האתר היה מקובל על רבים -הצעתי אותו -אך, איש לא לקח. שותפיי אז,הסכימו כי האתר יינתן כתרומה, כי הם התאכזבו מהיבטו הכלכלי ומעדיתו הכלכלי- גם הם השקיעו עבודה -ולא ראו רווחים. מה שנכנס -בקושי מאפשר את התחזוקה של האתר. וזו כל האמת. וכדאי שתדעו את האמת -אם כבר מדברים על אתיקה, ניקיון כפיים וחשש לניגודי עניינים - אני מצהיר, כי אין כלום מכל אלו. כעורך וכמגשר, השתדלתי להיות אובייקטיבי וניטרלי במתן המידע ונתתי במה לכל -ללא הבדל. יעידו על כך כל אלה שנהנו מכך. מעולם לא ביקשנו תודה מאיש - נתנו שירות לציבור והסיפוק היה, שהציבור נענה וואמץ את "סולחה" כמקור מידע מהימן.. ולבסוף -אין לי רצון לקיים דיון בנושא. אבל הגבתי למה שכתב רונן, כי אני מכבד את העובדה שכתב בנושא ושאל את ששאל. אני מקווה כי הדברים ברורים יותר. איך כתוב? "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו..." חג שמח דוד סילורה