יום העיון שנערך היום

יום העיון שנערך היום

כפי שפורסם בפורום זה ובמקומות אחרים, התקיים היום יום עיון מטעם עמותת מגשרי ישראל, מרכז מלמד לפיוס ומכללת שערי משפט. יום העיון היה מאלף, מרתק ומחכים. אסכם עבורכם את עיקרי הדברים ואפרסמם בפורום זה תוך יום-יומיים. מי מכם שנכח ביום העיון, מוזמן, כמובן לשתף את כולנו בחויותיו ובתבונותיו.

חגי סרי

New member
אכן יום עיון מוצלח במיוחד

ראשית יש לפרגן לעמותת מגשרי ישראל הלו? ד"ר סילוורה? מן הסתם אתה כאן .מחיאות כפיים. תודה. לעצם הענין .אפשר היה להסתכל על הנושאים שעלו ביום העיון בשלש צורות על פי ציר זמן דמיוני והן:, עגמימות מבוכה והזדמנות .שלש הגישות הללו באו לידי ביטוי בקרב מספר דוברים איש איש על פי מה שנראה היה כמבוסס על ניסיונו ההסטורי בתחום הסדרת הגישור. לטעמי האישי שלש הגישות הללו נכונות וכולן בגדר התפתחות טבעית רצויה, שכן עגמימות על הכשלונות ומה שנראה כנסיגה אל נקודת ההתחלה של לפני למעלה מעשור מביאה באופן ישיר למבוכה נוכח פני עתיד, בעוד ששתי אלה מהוות הזדמנות על נקודת ההווה כדי לשעוט אל העתיד הקצת יותר רחוק. לדעתי, הנקודה המרכזית והחשובה ביותר שעלתה בחלל האוויר וריחפה בין הדוברים היא העובדה שהיטיב לבטא אותה ד"ר פרץ סגל ממשרד המשפטים שדבר באופן ברור למדי על מה שאנסח במילותי שלי כ"הגישור העצמאי כאידיאל וכבסיס לצמיחה מקצועית לקראת רגולציה ואולי אף הסדרה בחקיקה". במילים מובנות יותר זה יוצא משהו כמו "רבאק תזיזו את עצמכם תפסיקו להיות צמודים לבתי המשפט , תפסיקו לצפות שהם יעשו בשבילנו את העבודה" במילים מדויקות של ד"ר סגל זה יצא: " לא מכח הפניה לבתי המשפט" לא יפלא אפוא שד"ר סילוורה שהוא בעל הגישה הכי ענינית- מעשית שהיתה שם סיים את הרצאתו במילים "אם אין אני לי מי לי". לזה אני קורא "התפתחות טבעית"- כי דומה שהגישור הולך להשיל מעצמו את עור הנחש של בתי המשפט, את עולה החונק של מערכת בתי המשפט שהיא אמנם יצרה את הגישור אבל כפי שאני סבור מזה זמן (וכפי שלשמחתי מצאתי שותפים רבים לדעה זו ) בתי המשפט הם גם אלה שהכשילו ומכשילים את התפתחות הגישור. (כבר כתבתי על כך פעמים רבות ואין טעם להאריך בזה). ולמי מכם שהיה שם ועיניו התיזו ניצוצות עוינות או מבע אטום של חוסר הבנה ולחילופין ניד של רחמים כלפי ד"ר אלעד פינקלשטיין אני מבקש להביע תמיכה מסוימת בדבריו שרבים מאיתנו נוטים להתעלם מהם . ד"ר פינקלשטיין , שבעצם מתיחס לגישור במידה מסוימת ובהסתייגות הראויה כמעין "הליך משפטי מיוחד" (אני מקווה שאני הבנתי אותו נכון) רואה על פי הבנתי את החלק השני של הגישור בעיני רוחו מה שבעיני המגשר המצוי נראה כמו "העולם הבא של הגישור". ולמה אני מתכוון ? רובנו רואים את שמתרחש בחדרי הגישור דהיינו את המו"מ וניתובו עד להסכם. ההסכם עבור המגשר הוא סופו של ההליך. לא כן עבור ד"ר פינקלשטיין שדואג לחייו של ההסכם שהוא חוזה בעל תוקף משפטי לכל דבר וענין ולכן צריך "לדאוג לו". זו הנקודה שאני נוטה מאד להסכים איתו. אי אפשר לחשוב על התמקצעות הגישור בלי לחשוב על מה יקרה לתוצר העיקרי שלו דהיינו ההסכם ומשמעויותיו המשפטיות . הסכם אפשר להפר ואז מה? כריתת הסכם עלולה להיות מלווה בפגמים בכריתה כגון הטעייה, טעות , יכולים להיות היבטים של חוסר תום לב ועוד ולכל אלה משנה משפטית סדורה ופתרונות. מה יהיה מקומם של אלה כאשר הם לא נובעים מכריתת חוזה רגיל בין שני אנשים אלא חוזה שנכרת בחדר הגישור עם מאפיניו המיוחדים? זה לא רק תפקיד של העו"ד בא כח הצדדים לדאוג לענין. זה דבר שצריך להיות מעוגן מבחינה משפטית. אין כיום מספיק ניסיון של הסכמים ותוצאותיהם מה גם שלא כל "גישור" הוא אכן גישור. בקיצור זה לא פשוט כלל וכלל.

שילה1

New member
מכאן אני מסיקה שרק אחרי בדיקת מגשרי המה"ות,

הסקת מסקנות ובדיקה-ישקלו הצעות לנושא חקיקה. משמע-המצב נשאר כפי שהיה,ללא כל שינוי. נכון להיום-כל אחד יכול לעסוק בגישור,כזה או אחר,במקצועיות או שלא. ואני חשבתי לתומי כי מיום העיון תגיע החלטה גורפת מגובה במעשים...

יש כיוון כלשהו

כמעט כל המרצים דיברו על כך שצריך לקום גוף מקצועי, לא ממשלתי, שמכיר את נושא הגישור בצורה הטובה ביותר, ויוכל להמליץ על ההכשרה, לקבוע כללי אתיקה וולבצע אכיפה (עם סנקציות).ניתנו לכך דוגמאות לגופים כאלו שהוקמו בעולם והשיגו תוצאות טובות ומקצועיות. ההרצאה של ד"ר דוד סילורה, יו"ר עמותת מגשרי ישראל, היתה האחרונה, והוא אמר שעמותת מגשרי ישראל מתכוונת לקחת את המושכות לידיים בנושא זה.

שילה1

New member
תודה איריס.סקירה ממצה,נותנת תחושה כאילו לקחתי

חלק בארוע.

סוזן7

New member
ההרצאה שלי בנושא גישור במשפחה

יש לי מה לומר לגבי ענייני גישור בכלל, אבל בחרתי להתמקד בגישור במשפחה. למי שמתעניין, אני מצרפת את עיקרי הדברים שרציתי להציג ביום העיון. סליחה, אבל לא הבנתי איך מצרפים קובץ. כשאקבל הדרכה, אני אוסיף אותו! סוזן

שילה1

New member
ברוכה הבאה סוזן.

מקווה שתתרמי מהידע והנסיון שצברת.

סוזן יקרה - צרוף קובץ.

ברוכה הבאה לפורום. שמחה מאוד לראות אותך כאן ובטוחה שתוסיפי רבות מתבונותייך. בנוגע לצירוף קובץ: את פותחת הודעה, או מוסיפה תגובה. ישנן מספר שורות אשר הרקע שלהם צבוע בכחול (מתחת למקום שבו ניתן לרשום את הטקסט). לחצי על "צירוף קובץ". לאחר מיכן, לחצי על עיון, ובחרי את המסמך שתרצי להעלות מתוך הספריה במחשב שלך. לבסוף - שלח/י.

ומי יוביל את השינוי

איריס תודה על הסיכום. לפני שאנחנו מסתכלים קדימה לעבר האופק (המקצועי) אני מציע שנסתכל קצת על עצמנו. נכון להיום עמותת מגשרי ישראל היא גוף עם מסר בעייתי במקצת. כל התשובות נכונות וכל התירוצים מתקבלים אבל אני לא מצליח להבדיל בין העמותה ל"סולחה". אין לי ספק שהעבודה שנעשית היא לטובת כולנו אבל אני צריך להיכנס לאתר מסחרי פרטי כדי לקרוא על העשייה. אם אנו רוצים להוביל מהלכים ולשתף כמה שיותר חברים וחברות במהלכים ובדיונים בואו נבנה את הפלטפורמה מחדש. אני יודע שאני מוכן להקדיש הרבה על מנת לעשות זאת אבל לא כפי שזה נראה כרגע. אני מבקש להדגיש שאין בכוונתי להאשים אלא רק להפנות זרקור לעובדה המונעת ממני וממגשרים רבים נוספים שאני יודע עליהם, להצטרף ולהיות שותפים לעשייה. אני מבקש לקיים דיון על איך מתקדמים ולא על מה שהיה או למה היה (בכל זאת מגשר...)

שילה המטרה החדשה-ישנה שהעמותה מציבה לעצמה

כיום הינה למסד את נושא ההסמכה, לקבוע מהם הקריטריונים למגשר, כאשר המטרה הינה למקצע את הגישור. כמו כן העמותה מתכוונת לאמץ כללי אתיקה (כיום ישנם כללים כאלו), כולל אכיפה ופיקוח. כך שמי שחבר בעמותה מחוייב לכל הנ"ל. כיום ישנו דיון, האם העמותה צריכה לעשות זאת, או שיקום גוף אחר אשר יהיה אחראי לכך. בכל מקרה - המטרה הינה משותפת. ביום העיון שנערך, ניתן היה להבין, כי חלק נכבד מהמרצים, תומכים ברעיון הזה. לדעתם, רק אנשים שהם מקצועיים, יוכלו למקצע את הגישור. לדעתם, הם יעשו זאת טוב יותר מגוף פוליטי. חלקם, כפי שניתן להבין מסיכום היום, סבורים שתפקיד הכנסת להסדיר את הגישור. בכל מקרה - כולם מסכימים שצריך להעשות שנוי, ושצריך לקבוע קריטריונים גבוהים יותר מאלו שקבעה ועדת גדות. וכן, נושא החקיקה עומד על הפרק. אולם, נראה שלא בקרוב.

סוזן7

New member
מטרה נוספת

מטרה של איגוד מקצועי היא לפתוח הזדמנויות ללימוד מתמשך ע"י פיתוח להשתלמויות (סדנאות, ימי עיון) וכנסים. בכל תחום, הלימוד הבסיסי הוא רק התחלה.חשוב שתהיה ועדת השתלמויות בעמותה - זה גם מקור למימון העמותה.

s i l v e r a

New member
בקרוב מאד יקום אתר חדש לעמותת מגשרי ישראל,

"סולחה, -פורטל הגישור הישראלי, קבע כמדיניות לסייע בקידום הגישור, ע"י מתן במה למידע ופעילויות בגישור, הן של המרכז הארצי לגישור - לפני שהיה לו אתר בפני עצמו, הן של הנהלת בתי המשפט -טרם קיומו של מידע אודות הגישור וגם -עמותת מגשרי ישראל, שבקרוב יהיה לה אתר עצמאי משלה. "סולחה" נתנה במה גם למרכזי גישור ומגשרים בודדים, שביצעו פעולה למען הציבור או לקידום הגישור בחברה, בחינוך ובמגזר העיסקי. . "סולחה" הייתה היחידה שנתנה במה לטכס שנערך ב- 2003 בבית נשיא המדינה לחתימת "אמנת הגישור בעסקים", היא היחידה שפרסמה את "מגילת זכויות המגושר", ואח"כ את אמנת הגישור בדיני עבודה, מידע על כנסים בישראל ובחו"ל, ועוד - ללא קבלת תגמולים, אלא כשירות לציבור קהיליית הגישור בישראל. "סולחה" הוקמה והבמה לעמותת מגשרי ישראל ניתנה כאשר , כותב שורות אלה, עורך "סולחה" היה רק חבר מן השורה בעמותה וללא כל תפקיד -לא בועד ולא בהנהלה ולא בשום מעורבות. רק לפני 3 שנים התקיימה הבחירה לועד העמותה בה נבחרתי ליו"ר, ושנה לפני כן, צורפתי כחבר לועד העמותה . ובין הנושאים הראשונים שהעליתי לסדר היום היה, הקמת אתר לעמותה. לפני כשנה וחצי קבלנו הצעות, יקרות לטעמי, -אך אז, התגלעו בעיות ניהול וסמכויות בעמותה -שמנעו התקדמות בנושא. גם לא היו לנו -ועדיין אין, מספיק חברים משלמים -, כי העמותה מתקיימת אך ורק מדמי החבר שהיא מקבלת בסך של 200 ש"ח לשנה. ואם מקימים אתר - צריך לשלם כדי שיהיה ראוי... לדעתי, מאמצינו נושאים פרי, ויש להניח כי תוך חודש -אם לא יהיהו תקלות, יהיה אתר לעמותה ושם יינתן מידע מוסמך ע"י העמותה. יש הצעה לנסות ולהפוך את אתר העמותה שיקום, כמנוף להגדלת התקציב של העמותה - ואולי נחליט בחיוב. אנו מחפשים עורך או חברי מערכת לאתר העתידי של העמותה -ו אם יש מי שמעוניין וגם מסוגל ומוכן להתחייב -מוזמן להציע עצמו. מה אתך, רונן? איני מתנצל על שסייעתי לעמותה ולגופים אחרים ופעלתי , באמצעות "סולחה" בקישום הגישור המקצועי - כחלוץ ,ראיתי ב"סולחה" גם שליחות, ואני שמח כי הגישור מתקדם ואיתו אתרים חדשים ופורומים חדשים, כמו פורום זה המנוהל ע"י איריס, תלמידתי לשעבר בקורס גישור או הפורום לגישור ב"מעריב" המנוהל ע"י שרון, גם כן תלמידתי לשעבר בקורס גישור, וכן יירבו... ככל שהגישור יתפתח . נדמה לי, כי מאחורי הפורומים האלה, גם כן עומדים גופים מסחריים -אלא אם כן אני טועה. ברצוני להתייחס להערה כי "סולחה" היא אתר מסחרי. אכן, הוא הוקם ע"י סילפר (ישראל)בע"מ -גישור והדרכת מבוגרים בראשותי ו-"אוליב אינטראקטיב",- חברה להקמת אתרי אינטרנט, בהנהלת יובל ארבל וניב קנטור. אך, המסחריות לא הייתה הסיבה להקמתו, אלא תחושתי בצורך בקיומו כשרות לקהיליית הגישור המתהווה . "סולחה" כיום, אינה רווחית .. ואם רונן מבקש לראות את הדוחו"ת הכספיים השנתיים - הם יהיו פתוחים בפניו, כי אין לנו מה להסתיר. אילו הבסיס להקמת האתר היה מסחרי - מזמן הוא כבר היה נסגר. אני עורך את האתר בהתנדבות ואני שמח כי שותפיי, מפרגנים ומבינים ומאפשרים לאתר להמשיך ולהתקיים במצבו. אנו מקווים, כי הגישור יתפוס, וכל העוסקים בו יוכלו גם להרוויח מפעילותם -כולל "סולחה", אבל כיום -אין זה המצב. (אני מקווה כי שותפיי לא יכעסו כי אני אומר את האמת בפומבי, כי זה לא נבון מבחינה עיסקית). אזכיר למי שלא יודע -כי לאחר שנתיים ש"סולחה" הייתה קיימת ומעמדה בוסס, הצענו את האתר כתרומה לעמותת מגשרי ישראל, ללא תשלום - והם סרבו לקבל בטענה, כי אסור לעמותה לקבל תרומות. בשלב אחר, במפגש של מנהלי מרכזי גישור שהתקיים במרכז הארצי לגישור וליישוב סכסוכים, ב- 2004 - הצעתי, כי "סולחה, תהפוך להיות אתר של מרכזי הגישור, ושתקום הנהלה המורכבת מהמרכזים המובילים כדי לקבוע את תכניו ודרכו - לצערי, רק אדם אחר הרים את הכפפה - וכל השאר התאדו. ועוד נקודה חשוב לי כי תדעו. כאשר יזמתי את הקמת "סולחה, לא עשיתי זאת מתוך ראייה כלכלית או מסחרית או עסקית -אלא, משום שסברתי כי מקצוע חדש כגישור, חייב שיהיה לו אתר אינטרנט. ראיתי בזה שליחות ציבורית -ורוב חיי הקדשתי לפעילות ציבורית בנושאים שהיו קרובים לתודעתי. ועובדה, כי כאשר האתר היה מקובל על רבים -הצעתי אותו -אך, איש לא לקח. שותפיי אז,הסכימו כי האתר יינתן כתרומה, כי הם התאכזבו מהיבטו הכלכלי ומעדיתו הכלכלי- גם הם השקיעו עבודה -ולא ראו רווחים. מה שנכנס -בקושי מאפשר את התחזוקה של האתר. וזו כל האמת. וכדאי שתדעו את האמת -אם כבר מדברים על אתיקה, ניקיון כפיים וחשש לניגודי עניינים - אני מצהיר, כי אין כלום מכל אלו. כעורך וכמגשר, השתדלתי להיות אובייקטיבי וניטרלי במתן המידע ונתתי במה לכל -ללא הבדל. יעידו על כך כל אלה שנהנו מכך. מעולם לא ביקשנו תודה מאיש - נתנו שירות לציבור והסיפוק היה, שהציבור נענה וואמץ את "סולחה" כמקור מידע מהימן.. ולבסוף -אין לי רצון לקיים דיון בנושא. אבל הגבתי למה שכתב רונן, כי אני מכבד את העובדה שכתב בנושא ושאל את ששאל. אני מקווה כי הדברים ברורים יותר. איך כתוב? "אל תדון אדם עד שתגיע למקומו..." חג שמח דוד סילורה

הערה קטנה בקשר לפורום זה

אתר תפוז הינו אתר מסחרי, אך מנהלי הפורום, ביניהם אני, לא מקבלים כל תמורה כספית עבור מלאכתם.

שילה1

New member
דוד-תודה על ההסבר הממצה.בהעדר אתר לעמותה-

הרי הית מעין פה לעמותה,שלא על מנת לקבל פרס,ולעניות דעתי-אין בכך כל רע.

למעלה