יום המשפחה

Star_Dust

New member
יום המשפחה

היום פתחתי מגירה שהייתה סגורה שנתיים בערך. יום המשפחה, אתם יודעים. זמן לשלוף תמונות משפחתיות ולספר את הסיפור שלנו. הסיפור על האהבה הגדולה, על מימושה ועל אובדנה. הסיפור הזה שתמיד נוגע באנשים. גם כשאני מספרת אותו שוב ושוב בטון מרוחק. פתחתי מגירה והוצפתי שוב... צחקתי ובכיתי... בעיקר התגעגעתי. וחשבתי על חמש וחצי השנים האחרונות – על כל השיעורים שלמדתי. שיעורים שאת רובם הייתי רוצה לשכוח. אז מה למדתי? למדתי לחייך גם כשהלב מדמם. לצחוק גם כשהדמעות מאיימות להתפרץ. לברוח מכאב. לאהוב מרחוק. בלי לערב רגשות. להיראות כאילו חיה גם בימים בהם אני מתה מבפנים. להגן על הסביבה באמצעות חיוך ומשפטים אופטימיים שלפעמים לא אומרים לי כלום. אני כל כך חזקה. כולם אומרים. גם אני חושבת לפעמים. אבל הם לא קולטים את החולשה. החולשה שבחוזק... חמש וחצי שנים והבת שלי לא ראתה אותי בוכה. "אמא, גם מבוגרים בוכים לפעמים?" היא שאלה אותי אתמול "כן" עניתי "כשכואב להם וגם כשעצוב" "גם מאושר הם בוכים לפעמים" היא הוסיפה "כן, גם מאושר" הסכמתי ולפעמים הייתי רוצה להיות אחרת. לפרוץ בבכי. לצרוח בלי לדפוק חשבון. לחוות. להרגיש שוב. לגעת. ולא רק במילים. חמש וחצי שנים שמילים על אובדן פורצות ממני בכל פעם שאני מוצפת. משכתבת אבל. וכלום לא משתנה. ועוד יום חדש מתחיל.

CHEN39

New member
כל כך מזדהה...

עם מילותייך אני חושבת שהסיבה לכך שקשה לחוות , לצעוק, לכעוס, לאהוב...בעוצמות גבוהות היא, שעם הזמן אנו לומדים להקהות את הכאב. אבל יחד עם הכאב הנורא, מתקהות שאר התחושות. או שפשוט אנו פוחדים לחוות אותן באופן מושלם כדי לא להכוות שוב... היום הסתיימה סופית מערכת היחסים שהייתי בה כחדשיים וחצי. הסיבה היא כמובן העובדה שאני לא מסוגלת להתחייב על רצון למגורים משותפים בזמן הקרוב, לא יכולה לחשוב על עוד ילדים... "הדור הבא" של מערכת יחסים מבחינתי חייב להיות מסוג אחר. חייב להיות אדם שיש לו ילדים ומודע לגמישות ולאילתורים שיש לבצע כדי להיות ביחד. חייב להיות עם חיים משלו, מלאים ומספקים, לא תלותי.ההתאמה בינינו היתה טובה,היו אפילו רגשות..אבל התהום.התהום. אני די עצובה. אבל ניתן לומר שעברתי דברים קשים מזה... קיצר, פנויה להצעות...סתם... שבת שלום

meshi4

New member
חן...מאחלת לך

בהצלחה.בכל מערכת יחסים שמסתיימת מפיקים לקחים להבא .ואז נניח מוצאים מה שרצוי אבל משהו אחר לא מסתדר. זאת המוכרבות של נסיונות של פרק ב'. בהצלחה.

CHEN39

New member
תודה משי

את נשמעת כבעלת נסיון.. האמת, ישנם ערכים מוספים רבים למערכת היחסים שהיתה לי. קודם כל נוכחתי לדעת שיש לכך מקום בחיי, מה שלא חשבתי שאפשרי. בנוסף, לא חשבתי שמישהו יכול למצוא חן בעיני..וזה גם קרה. בקיצור , את צודקת. נלמד ונמשיך הלהא. מה שבטוח הוא, שזה מאשר את טענתי משכבר הימים: אם התנאים הבסיסיים ההתחלתיים לא מתאימים, אם יש איזשהו משהו שמנקר מלכתחילה, לא יהיה ניתן לגשר ולהתפשר על כך, וזה גם מה שיסיים את מערכת היחסים בסופו של דבר. במילים אחרות- לא להכניס ראש בריא למיטה חולה.. ומי כמונו מבינות במיטות חולות... ושוב תודה.

meshi4

New member
את צודקת

טוב וכדאי לראות כל התנסות כמשהו חיובי .בכל התנסות וחוויה גם אם היא מסתיימת והפרידה כואבת משתדלת לראות את החיובי בענין. מסכימה איתך שאם יש ספקות ומשהו מנקר כבר בהתחלה יהיה קושי להתפשר ולגשר.רק להקשיב לעצמינו. בסך הכל כשמרגישים אהבה ופרפרים בבטן....נרגעים ושמחים לדעת שהלב חזר להרגיש למרות ועל אף. מי מאיתנו לא רוצה לאהוב ולהרגיש נאהב עם כל מה שמסביב? מאחלת לכולנו

meshi4

New member
הזדהיתי עם

השיעורים
.אני חושבת שכולנו נוהגים כך אחרת היה קשה לשרוד.דבר נוסף החיוך והצחוק משפיע על ההרגשה הפנימית לטובה. בקשר לבכי מול הילדים זה קרה לי הרבה פעמים בלי שליטה ובעצם זה היה הדדי.למרות שלא אוהבת לבכות ליד אחרים.עם בתי הצעירה שאתי. אנחנו כל כך משוחררות אחת עם השניה שהיו פעמים בשיחה היומית שהיא שאלה איך עבר לי היום.ואני מתוך זה שרציתי לשדר שהכל כרגיל והשתדלתי לא לשתף ולהכביד עליה.הייתי נשברת כי היא "קראה" אותי מצוין.בדרך כלל ביקשתי להתפרק בפרטיות ולחזור רגועה יותר ולשתף אותה ותמיד אחרי זה הרגשתי הקלה גדולה. מאוד חשוב לדבר על זה כשכואב משהו ולבכות אם צריך.כי הרגשתי ששמירת הדברים בבטן נורא מזיקה.

טיגריס2

New member
מתחברת לכל מילה ../images/Emo24.gif

לכל תחושה ולכל אמירה של שלושתכן יחד הרי נפש האדם שברירית היא במיוחד כשקורה לנו "אסון" ומי שמסביבנו וקשור אלינו יכול לחוש אותנו ברמה גבוהה של הזדהות וגם הבנה ולבכות תמיד מותר על הטוב והרע על השמח ועל העצוב ושבוע טוב לכולנו

למעלה