יום המשפחה

תּמר

New member
במקור זה יום האם

ולדעתי זה היה מקובל באירופה, ומשם בא אלינו. כפי שכמובן ידוע לך, אמא היא זאת שעובדת קשה בבית ללא כל גמול. לכן יש לה יום אחד בשנה, בו היא מקבלת "גמול" - יום מנוחה שבו אינה צריכה לעבוד, ובו היא מקבלת פרחים ומתנות מכל בני המשפחה. מכיוון שהיום זה לא PC לקרוא לזה יום האם, קוראים לזה יום המשפחה. בן השלוש שלי נכנס לעניין השיוויון בצורה יפה מאוד, וב"תעודת זהות" שהביא הביתה (בה כתב שהוא בן 5), הוא נשאל מה ההורים "עושים": אבא - מנקה את כל הבית אמא - מנקה את כל הבית ומטפלת בתינוקת (טוב, בכל זאת יצא שאני עושה קצת יותר מאבא) הוא גם שר את השיר "אצא לי השוקה", ובמקום חיות הוא הוא "קונה" אנשים. אם התרנגול קורא קוקוריקו-קו עד אור הבוקר, אצלנו אבא שוטף כלים (עד אור הבוקר...)

מוּסקט

New member
גם לך

יש איש-וושר? וואלה, כל הכבוד
לא מבינה את היום הזה - תהרגו אותי. אני כל יום אם ואמות אם גם בלי פרחים וכלמיני. מעריכים את האמהות שלי? אדרבא - שיעריכו כל יום ולא כשאומרים להם. אני נעלבת אם מזכירים למישהו שאני קיימת: "לך, לך לאמא ותן לה נשיקה - באמת מגיע לה" פוי!

תּמר

New member
זאת הסיבה

שאמא שלי לא אהבה את היום הזה. לי זה נשמע לי זיוף לחגוג יום אחד כזה. כמו פורים - תחפושת ליום אחד.

yehuda winer

New member
חיימקה שלי

מובן שאוהב את אמא. מותר להפיג מתח? כמה איטלקים צריך על מנת להחליף נורה שרופה? שמונה. ארבעה עובדים וארבעה צופים.. כמה אנגלים? שנים. השני מכין תה אם השעה חמש.. צריכים ארבעה אמריקאים שנים יחליפו ושנים
יספרו איך we, all americans...
כמה אמהות? אף אחת: אם צריך אמא יכולה לשבת גם בחושך​

מילי33

New member
השאיפה העזהן של המדינה

לחזק, להלל ולשבח את המשפחה הגרעינית. באותה קטגוריה נמצאות גם המשכנתאות וההטבות השונונות הניתנות לזוגות נשואים. יש קשר הדוק בין המדינה המודרנית לחיזוק מוסד המשפחה ושניהם קמו במקור ועדיין מתקיימים כמוסדות פטריאכלים: במקור על האישה והילדים להישמע לאבי המשפחה כמו שעל אבי המשפחה לציית לחוקי המדינה. ככה מקיימים ומחזקים את הסדר החברתי.

למעלה