יום המשפחה

just yael

New member
יום המשפחה

אצלי בגן ילדים מיוחדים ערב מיוחד במינו, שסוגר פרוייקט של מספר שבועות. ערב מרגש כל כך...לילדים, למשפחות וכמובן לצוות הענק (תרתי משמע) שעשה הכל כדי להגיע לאותו ערב מוכנים... בתוך כל ההתרגשות...רוצה להתייחס למשפחה אחת. ילד אחד אמא אבא וחברה שלו סבא וסבתא פעם שניה שהם באים בהרכב כזה הילד...כל כך אוהב את החברה...שלעתים...הוא אפילו מבקש אותה, ולא את אמא שלו. בפעם הראשונה, התגברתי על המבוכה, ואמרתי לאם, שאני מעריצה אותה, על היכולת להתמודד עם הסיטואציה. הפעם, החלטתי לשתף אתכם. פעם מזמן...זו היתה הפנטזיה שלי. אבא ואשתו, אמא ובן זוגה, נפגשים באירועים של הילדים. פתאום, אני כבר לא כל כך בטוחה. וחושבת שאולי עדיף בסיטואציות מסויימות להיות באירוע של הילדים, אבא ואמא ואח בלבד. היום הולכים לצפות באירוע של הבת, אבא, אמא, דודה ואח. וזה מתאים. שאלתי את הילדה אם היתה רוצה להזמין את אשת האב...נעניתי בלא תקיף. אמרה...לבני הזוג שלכם, אין מקום באירועים כאלה... זורקת את השאלה לחלל האוויר כאן... דעתכם?? תחושות בטן?

just yael

New member
אגב...את יום המשפחה...

אחגוג מחר... אמא ושני ילדים... טיול לחרמון! משפחה.

*יערית

New member
לא יודעת..

אם אצלינו יחגגו בגן של הבת את יום המשפחה, או בבית הספר ,אבל יודעת שלי אישית אין בעיה לקבל אם וכאשר תהיה לו אישה ,את השתתפותה בארועים שכאלו,מה גם לבן הזוג שלי אין בעיה עם האקס שלי ההיפך הוא הנכון,למעשה גם הילדים שלי מאוד גמישים עם העיניין הזה,מי שבא ברוך הבא
מטבע הדברים מבקשים בארועים כאלו לא לבוא חמולה, אז רק אנחנו ההורים מופיעים והיו יוצאים מן הכלל שהאקס לא יכל לבוא אז בן זוגי בא במקומו. העיקר שהילדים מרוצים מכל תשומת לב המופגנת כלפם
יום משפחה שמח יעל ונסיעה טובה לחרמון

just yael

New member
נשמע זורם...ויפה..

ואגב...הילד ההוא...הוא ילד מיוחד תרתי משמע... וכשאמרה לי אימו... העיקר זה הוא... והאושר שלו... הסתכלתי על זה כבר אחרת...

תראי

גם ככה פתאום יש להם משפחה חדשה וזה טרי ואולי ל"מזלי" הטוב הוא גר מחוץ לעיר ולא מגיע לארועים של גנים ובית ספר אבל ההפתעה היתה אתמול מהבן שלי שצייר ליום המשפחה את המשפחה החדשה דוקא: הוא צייר את עצמו את אחותו החורגת את אבא ואת אשתו ואת התינוק בעגלה (זה שעוד לא נולד) מצחיק אפילו את אחיו. כשחייכתי הוא אמר לי "מה תמיד אני מצייר אותנו השנה ציירתי את המשפחה החדשה שלי..סבבה

*יערית

New member
למה עצובה זורמת?

זה מקסים לדעתי שהילד חשב על משפחתו החדשה
זה טרי לכולכם...קחי את הדברים בצורה טיבעית.

לא עצובה סתם כזה את יודעת

זה מרגיש מוזר קשה לתאר את ההרגשה אפילו אני לא מבינה אותה אבל כרגיל משדרת |אחלה" מפרגנת בכיף

*יערית

New member
נכון מוזר...

זה לא משהו "נורמלי" כביכול,הזמן בטח יעשה את שלו, וגם את תתרגלי לרעיון הזה.

blonda3

New member
זורמת....

יכולה להבין את הפרצוף ה
שלך כי הוא לא ציר שם אותך, נכון? ברגע הראשון זה באמת לא מרגיש בנוח אבל... מה שחיובי במה שהוא צייר זה העובדה שהוא הפנים את העובדה שאתם נפרדתם את ואבא שלו ושלאבא שלו יש מעכשיו משפחה חדשה אשה חדשה ותינוק בדרך ושהוא רואה את עצמו לפחות כרגע, חלק מאותה משפחה.... כך שזה טוב. ואם הקשר בהמשך יהיה טוב ובריא זה רק יכול להיות לטובת הילד, נכון? (אולי לא...אבל אני לא יודעת מה דעתך....) מענין אותי אם הוא צייר בנפרד גם ציור שלו איתך.....ועם אח שלו. רק שתדעי שהגננות די מכוונות אותם לצייר "משפחה"...כלאמר-אמא אבא אח אחות.... וכשהם רואים שרוב הילדים מציירים את המודל הזה....הם רוצים "גם"... הם מחקים את חבריהם...רוצים להיות "כמו כולם" ולא שישאלו אותם בגן-איפה אבא?איפה אמא? וכו'.... זה מזכיר לי להבדיל... שהבת שלי ציירה בגן ציור של המשפחה שלה היא הכניסה שם אותי ואת אבא שלה, האחים, הבנידודים הדוד,הדודה וכו'....בקיצור, כשבאתי לגן הגננת שאלה אותי תגידי, כמה אתם במשפחה?
התבלבלה..חחחחח

ממש לא עצובה

אפילו חייכתי שירגיש נח אבל הוא רגיש אליי שהוא הרגיש תגובה קצת לא רגילה ואמר "אז מה תמיד אני מצייר אותנו אמא אז הפעם ציירתי את המשפחה החדשה" וכמובן שהוא צודק וזה בסדר גמור! לא העציב אותי היה לי שונה ומוזר כי זה דבר חדש את העבודה השניה שהכין לפני וכתב הוא קרע בשיעור אומנות כי הוא כתב שם משהו לאמא והמורה אמרה "זה לא בסדר לא היה צריך לכתוב" והוא כעס ונפגע ..

just yael

New member
כן...המושג משפחה...

תופס כבר כיוונים שונים עם השנים, ביחוד כאשר אחוז המשפחות המסורתיות הולך וקטן. עדיין שומרת את הציור שלו, בו צייר את אבא, אמא, אחות, וכן את אשת אביו ואחותו הקטנה. בציור הבא נעדרה אשת אביו, אך אחותו נשארה... כך שגם בזה יש שינויים....

antigone

New member
מוזר לאללה!! תראי ילדים בגיל של ...

גן , אני חושבת שעדיף ששני ההורים יגיעו ללא הבני זוג שלהם, כי אומנם הילד מבין שיש הרכב חדש אבל לא ברמה הרגשית שאנו מצפים ממנו, ולו יותר כיף שרק אבא ואמא יגיעו למסיבה בגן , והוא מרגיש יותר בטוח... עכשיו לגבי אירועים משפחתיים (כמו חתונה) אין בעיה שכל אחד יגיע עם הבן זוג, לי קרה שישבתי עם חבר ,גרושתו וחברה לחיים ושתי הבנות הגדולות עם הבעלים שלהם, האמת שהיה קצת מוזר, לי בכל אופן... ובחתונה של הבת, הייתי כמובן בחתונה, אבל נודע לי שבשבת חתן היא ביקשה מההורים שיבואו לבד בלי הבני זוג, והחבר לא אמר לי כלום על זה , אבל הרגשתי את המתח באויר (מבחינת הבת) וכשביקשתי הסבר להתנהגות והצהרתי ש"אני" לא מופיעה יותר בכל אירוע משפחתי, הוא גילה לי שהיא ביקשה במפורש מהם... הרגשות לא נעלמים, בא באים לידי ביטוי באופן שונה כאשר הם קטנים או גדלים.....

blonda3

New member
שלום יעל

חזרתי היום ממסיבת יום המשפחה בגן של בתי הקטנה והמתוקה וכמה שהיא שמחה, כמה היתה מאושרת ורק אני הייתי שם כי אצלינו בקשו שרק הורה אחד יבוא וכך היה-אבא או אמא והיו גם אולי סבתא וסבא. והיה נעים ונחמד ולא היו ההתלבטויות שאת מתארת. היתה חגיגה צנועה ונחמדת באווירה טובה ונעימה הילדים רקדו, שרו, דיקלמו וכולם השתתפו. לא היתה תכנית ארוכה ולא מעייפת הכל היה צנוע מאד. הבת שלי רקדה והשתתפה וכל הזמן חיבקה ונישקה אותי ונראתה מאד מרוצה. ולי היה חשוב לראות אותה כך ולדעת שגם כששרים על אמא ואבא ועל משפחה-היא מרגישה שיש לה משפחה. ולא מרגישים עליה שאבא ואמא לא גרים ביחד וכו'.... היא מרגישה ומבטאת שיש לה משפחה. וזה מאד משמח אותי.

blonda3

New member
לגבי מה ששאלת

לי נראה שאמא זאת אמא ואבא זה אבא וכשחוגגים את המסיבות האלו רוצים בעצם לחגוג משהו אינטימי, בין ילד להורהו האמיתי ולא בין ילד לבן הזוג של ה.... לדעתי למסיבות הללו,מיוחד בגיל הרך כשעלולים להיצצור מצבים לא נעמים כפי שתארת...מוטב שכל הורה יבוא לבד בלי הבן זוג. שלא תיווצר תחושה של תחרות. גם ככה קשה למי שנשאר לבד. גם ככה קשה להיות בסיטואציה של גירושין ופרידה. גם ככה לוקח שנים עד שהפצע מגליד.... לא יודעת לאיזו אמא לא יצבוט בלב אם הילד שלה יעדיף לרקוד עם החברה של האבא...במסיבה. אם זה בארוע אחר, משפחתי שיש הרבה ריקודים והרבה אורחים זה משהו אחר... אבל במסיבות בגן? אני נגד. וזה ממש לא קשור למערכת היחסים שיכולה להיות מאד טובה ומפרגנת אמא ואבא יש רק....1

יהודה א

New member
אומנם אנו כבר לא בגן

אבל גם אנו חגגנו השנה בנסיעה לשלג אומנם לא בהרכב של שנים קודמות אבל בהרכב חדש של ילד אביו ואשתו של האב אומנם לא כולם מקבלים הרכב חדש זה אבל יותר חשוב מה מרגיש ההרכב החדש אחד כלפי השני והשלישי ובהרכב הזה יש הרבה אושר ושמחת חיים של כל השלישיה יום משפחה שמח לכולם

just yael

New member
העיקר האושר ושמחת החיים

מאחלת לכם שאלו שלא מקבלים את ההרכב החדש יתרככו עם הזמן...

מה שחשוב יהודה

זה מה שאתם מרגישים , זה שכל אחד מהחלקים מקבל אחד את השני אתה, היא ושלושת הילדים בשמחה ובאושר השאר בעצם לא באמת צרכים לענין...

אצלנו

אחרי שנפרדנו (לפני מאתיים שנה בערך), שידרנו לילדים (שהיו קטנים וזה תקף עד היום) שההחלטות הפרטיות שלנו במבוגרים לא ישפיעו על העולם שלהם (עד כמה שאפשר). ככה למשל - לכל האירועים שלהם במוסדות החינוך הם הזמינו את מי שהם רצו (למה שאנחנו נחליט?). מי שלא הוזמן ידע שעליו לכבד את ההחלטה בלי עלבונות וחשבונות. אבא-אמא-סבים-סבתות -- הוזמנו. עם השנים והתפתחות ביחסים בינם לבין ה"מצטרפים לשבט" -- הוזמנו גם בני זוג. מי שלא נראה לו הכבוד והמרחב שהילדים שלנו קיבלו-- לא הצליח להתאקלם במשפחה המורחבת שלנו ולכן נפלט החוצה. תוצאה מרחיקת לכת היתה שהיום הקטנים של הלשעבר שלי ורעייתו קוראים לי "דודה" ומקבלים אותי בנשיקות וחיבוקים, כי כולם מסתדרים עם כולם.

למעלה