יום המשפחה

אוצרולה

New member
יום המשפחה

שלום לכולן.
מזמן לא ביקרתי פה...ץ ב"ה אני עמוסה.
רציתי להתייעץאתכן לגבי יום המשפחה.
אני עובדת עם בני 3 בחנ"מ עיכוב התפתחותי (קוגניטיבית בערך שנתיים+-).
אני רוצה להכניס את המשוגים גדול+קטן, בפנים+בחוץ, מעל+מתחת ואותו דבר.
אשמח לרעיונות איך לשלב את הדברים... תודה!!

הסיפור "הבית של יעל" נראה לי מושלם עבור זה

הוא גם מתייחס לנושא של המשפחה וגם למושגים הללו.

Digi Lista

New member
לדעתי הכי טוב בעיקר בתנועה...

גם אני עובדת בחינוך המיוחד (אוטיסטים בתפקוד תקשורתי/חברתי נמוך, כיתה א') וכמה שאני משתמשת בכרטיסיות להמחשה של מונחים כמו אלה שתיארת עדיין אין כמו משהו פיזי עם הגוף שתורם לחיזוק ההמחשה. למשל אם מדברים על 'הבית של יעל' אפשר להביא גם ארגז אמיתי/קופסת נעליים ולהמחיש איפה יעל נמצאת, להביא בובת כלב נניח ולשחק גם איתו- הכלב מחוץ לקופא/בית, הכלב בפנים, גם יעל בפנים, עכשיו הם למעלה...
אני אגב מאוד אוהבת (אבל זה מצריך התאמה) את הסיפור של קיפניס "האפרוח שהלך לחפש אמא אחרת" ליום המשפחה, הוא נדוש אבל יש את הקטעים שבועטים באפרוח, זורקים לתוך המים וכו', אפשר ממש לשחק עם זה דרך המחשה והצגה...
מקווה שעזרתי איכשהו

מוק יון

New member
אולי גם

משפחת בובות שאיתן אפשר להציג: בובה אבא ובובה אמא גדולים הרבה יותר מבובת ילד. אמא גדולה, יאיר קטן. אמא עומדת מאחורי יאיר. איפה אמא? יאיר מסתובב: קוקו אמא. את מאחורי. אבא עומד ליד אמא. יאיר מתחבא מאחורי אבא. איפה יאיר? מי ראה את יאיר? קוקו אבא. הנה אני וכו'. אפשר, בנוסף, אם מתאים, לחלק לכל ילד בובה קטנה לשיר ולפעול על פי דתיה בן דור: מי יכול להרים בובה מעל הראש? מי יכול לשים בובה מתחת לטוסיק? (אפשר גם עם כל חפץ אחר: מקלות הקשה, אצטרובלים, צינורות ומה שמתחשק ומתאים).

למעלה