יום המשפחה

Internet Mom

New member
ומה עושים שהידיים של בן שלי כבר

יותר גדולות משלי?
הוא לגמרי יקלקל את התמונה!

היינו צריכים לעשות את זה לפני שנתיים!

נו טוב, אז אני לא אגיד למה חשבתי .....
את מותק שענית לי.

ORIGAMIPLACE

New member
אוריגמי ליום המשפחה

שלום לכולם,
לכבוד יום המשפחה, הקרב ובא, אפשר לקפל עם הילדים בית מקיפולי נייר. הדגם קל מאוד לקיפול והתוצאה מקסימה. מובטחות שעות רבות של הנאה מרובה, כאשר לאחר הקיפול, אפשר לעצב את הבית בצורות שונות. ערכתי סרטון המתאר איך לקפל את הבית, ובנוסף הכנתי קובץ שאפשר להדפיס ולקפל את הדגם, כאשר כל קווי הקיפול נתונים. אפשר להשתמש בדגם כחלק מיצירת תמונה, ליצירת שלט לבית או לחדר, להכנת מסגרת לתמונה משפחתית ועוד.
תהנו! בברכת יום משפחה שמח!

ORIGAMIPLACE

New member
אוריגמי ליום המשפחה

מצורף קישור לפוסט שכתבתי בנושא יום המשפחה.

ORIGAMIPLACE

New member
בשמחה, תיצרו ותהנו!

עדי, הבת שלי, כבר מספר ימים, מקפלת ומעצבת בתים מנייר.

Internet Mom

New member
די! אני עושה את זה!!

בדיוק קנינו מלא נצנצים ואני חושבת על מה להדביק אותם!

ORIGAMIPLACE

New member
נהדר!

יופי, הילדים שלי ישבו כמה שעות והכינו בתים מקושטים, הם נהנו מאוד.

כמובן לא סיימתי

הכי כדאי לחבר מאחור מגנטים , אפשר אלו של פרסומי האינסטלטור כי אז זה נדבק הכי טוב לכל פלדלת, אבל זה ממש אופציונלי (כך אנחנו סוחבים שלט כבר 13 שנה בין דירות שכורות)
ואפשר להכין מכל חומר שיש לך בנמצא פחות או יותר

Internet Mom

New member
מגנטים למקרר עם תמונות

על אותו רעיון הכנו מגנטים למקרר עם תמונות...

פשוט גזרנו תמונות והדבקתי אותם ישר על המגנטים של הפרסומות שאותם צבענו וגזרנו מראש כך שישמשו מסגרת... הנה, כך!

ובסוף אפילו כיסינו בשכבה של לכה אקרילית שקופה על בסיס מים...

kookadoo

New member
רעיון

לבקש מההורים (ילדים) להביא מגוון של גלילים פנימיים של נייר טואלט לגן, כמספר בני המשפחה. לחתוך את חלקם לרוחב (שיהיו גלילים נמוכים יותר). אפשר גם לבקש גלילים של ניירות מגבת ולקצר חלק מהן. להכין עם הילדים את בני המשפחה (מדבקות של עיניים, ציור של בגדים וקישוטים של הילדים כמובן).
אפשר לחבר את כולם יחד (להדק גליל לגליל) ואפשר במקום זה ליצור בית מקרטון נעליים, ולשים את כולם בתוך הבית.

נשמע מורכב אבל אם מכינים יום אחד את הבית ולמחרת את המשפחה זה נשמע לי סביר. כמובן שאפשר ליצור מהבתים תערוכה, לכתוב שמות של בני המשפחה על הגליל, את שם המשפחה על הבית וכו'.

Internet Mom

New member
איזה רעיונות יפים הציעו לך פה...

אולי מסגרת מקושטת לתמונה? ובפנים לשים פתק שמסביר שזה מיועד לתמונה של המשפחה!

דינדון5

New member
חמסה...ברכת הבית..

לצייר לב שיוצאות לו ידיים ואז זה לב מחבק......והילדים יקשטו את הלב ...
מובייל נחמד...

kookadoo

New member
השאלה היא מה המטרה

אם המטרה היא מתנה להורים, אז לא נעים לי לומר שכל המתנות האלה עם היצירה של הילדים חביבות אבל אצלי לפחות לא באמת משמשות בבית, ולכן אני בעד יצירה שתהיה משמעותית דווקא לילדים, מעבר ללצייר או לקשט משהו מוכן. מנסיוני הם גם מאד אוהבים "להשוויץ" ביצירה מיוחדת (יצירה תלויה פחות מעניינת אותם, אולי בגלל שהם רגילים לצייר ולהדביק, בעוד שיצירות שמבוצעות באופן שונה מרגשות אותם).

לט"ו בשבט הכינו אצלנו עץ משיפודים, פרחי פלסטיק ועיגולי קלקר צבועים, בתוך כוס חד פעמית עם פלסטלינה (יש לנו גננת מאד יצירתית). ברגע שהגעתי לגן הם משכו אותי פנימה להראות לי את היצירה, והיינו צריכים לשכנע אותם להשאיר אותה על המדף עד סוף השבוע.

אם את בעניין יצירת מתנות לבית, את יכולה לבקש תמונה של המשפחה ולהסביר שאתם עומדים "להרוס" אותה (שלא יצפו לקבל בחזרה) וליצור ממנה פאזל - אפשר מגנטי (למקרר) ואפשר שלא. לפני שנה הכנתי מגנטים קטנים יחסית מתמונות של בני המשפחה המורחבת וזה עדיין משחק מאד פופולרי אצלנו. הם מאד אוהבים את עניין זיהוי הדמויות.

דווקא לא, התכנון זה יצירות שמכינים בגן

לאו דווקא כמתנה אלא כיצירות שקשורות לנושא הנלמד.
בדיוק כמו שהכנו עץ מחומרים שונים לכבוד טו בשבט.
המטרה היא לחשוף לחומרים שונים,להתייחס לנושא הנלמד בגן ולהתנסות כמה שיותר בחומרים.

צילומים ומשפחה

השנה יש לי כמה רעיונות שקשורים בצילום. כולם בהשראת רעיונות מקסימים של צלמים מקצועיים שעוברים ברשת, אבל ניסיתי להעלות את ההודעה לפני יום או יומיים, עם קישורים והכל, והיא עפה לי, ואני מתעצלת עכשיו לחפש מקורות מחדש, אז השתמשו בדמיון (זה בהמשך לדיון על פיית השיניים וחבריה...
-

א. איך השתנינו: צילום משפחתי בכל שנה, באותו מקום ובאותו מיקום יחסי (של בני המשפחה): אנחנו מתכוונים להתחיל במסורת הזו השנה!

ב. כמה גדלנו: שחזור תמונות ילדות (במקרה של הילדים, תמונות פעוטות או ינקות): מצטלמים באותו מקום, באותה תנוחה ובבגדים דומים במידת האפשר;

ג. כמה אנחנו דומים: צילום פנים של כל אחד מבני המשפחה, כאשר הפנים ממש במרכז וממש מקבילות לצלעות הצילום, ואז חותכים כל צילום לשניים (לא חייבים פוטושופ, אפשר סתם בתוכנת עריכה פשוטה, למרות שבפוטושופ אפשר להגיע לתוצאות הרבה יותר מושקעות) ומדביקים פנים של בן-משפחה אחר. ראיתי את הרעיון לפני כמה ימים וממש נדלקתי! הצלם עשה עבודה מקצועית שוודאי מחייבת התפנות של חודשיים - אנחנו נוותר על זה, ולכן לא יהיו לנו כאלה תוצאות מרשימות, אבל בהחלט יהיה אפשר לראות את הדמיון, כל עוד התאורה זהה (צלמו את כולם באותו המקום ובאותו הזמן).

חוץ מזה, ובלי קשר, אני מתלבטת עכשיו באיזו תוכנה לבחור, ונתחיל להקים את עץ המשפחה שלנו עם תמונות, הקלטות, סרטונים, צילומי "גוגל סטריט וויו" ומה לא...

למעלה