יום המלכה

Salem

New member
יום המלכה

אז מי יהיה בסביבה ליום המלכה
ומה ממולץ לעשות

Fair game

New member
מסיבת יום ההולדת של ../images/Emo47.gif יוליאנה

מומלץ לצאת לרחובות ולהשתתף במסיבת הרחוב הענקית של אמסטרדם. משתתפים מעל מיליון איש ובמהלכה נערכים מגוון אירועים תהלוכות ומצעדים, ירידים ושווקים פתוחים, מסיבות לילדים, הופעות פתוחות של להקות ודי.ג'ייז האטרקציה הבולטת ביותר היא שוק הרחוב (Vrijmarkt), שמתקיים במהלך היום. כל הרחובות במרכז העיר הופכים ליריד ענק לממכר חפצים מיד שנייה ולמעשה כמעט כל דבר מיותר שתופס מקום בבית. הוונדלפארק הוא אזור השמור במיוחד לילדים ביום זה. ברחבי הפארק מוכרים הילדים צעצועים ישנים ומנגנים בכלי נגינה. החגיגות הגדולות מתקיימות בכיכר דאם, וברחובות - ליידסטראט (Leidsestraat), רוקין (Rokin) וספוי (Spui), שמקושטים בגאווה בדגלים כתומים. מדובר באחד הימים החשובים בהולנד במהלך השנה, יום חג לאומי ויום חופש בכל רחבי המדינה. כולם לובשים בגדים כתומים המסמלים את בית המלוכה ויוצאים לחגוג ברחובות. בקיצור תהנה

בשנה הקודמת ברחבת הרייקסמוזיאום

היה האקשן הכי גדול, בככר דאם היה לונה פארק. רק כדאי לדעת שהצפיפות נוראית ויש מחסור רציני בשירותים, להביא בתיק שתיה ונשנוש ולא לשכוח ללבוש כתום!

עמנואל21

New member
../images/Emo47.gifגם פה בארץ יש מה לעשות../images/Emo47.gif

ב-29 לחודש יש קבלת פנים בביתו של השגריר ההולנדי, אבל אני לא יודע כמה זה פתוח לקהל הרחב... וב- 30 לחודש בשעה 14:00 בפרק דרום (בגין) יהיה שוק פישפשים כמיטב המסורת הפעלות לילדים ונישנושים, הכניסה עולה 30 שקלים.

עמנואל21

New member
עידכונים

הבנתי שהכניסה מותנת בהרשמה מוקדמת ואת זה עושים בדאטג' פורום

Flinder

New member
הלו הלו...

מאיפה יש לך את המידע הזה תמיד? גם על סינטרקלאס ידעת שהוא הגיע לנמל יפו... מאיפה המידע הזה עמנואל? ואיפה זה פארק דרום? ומה עושים בשגרירות (בהנחה שזה אכן פתוח לקהל)?

עמנואל21

New member
זה די פשוט

The Dutch Forum in Israel אחיו ההולנדי של הפורום שלנו, קרן חברה שם, והם מארגנים את כל הפעילויות האלו ומודיעים שיש משהו. לגבי בית השגריר אין לי מושג אני החלטתי שאני נשאר בבית ונותן לקרן קצת מרווח, תבקשי מהחצי ההולנדי לבדוק מה קורה שם ב- Dutch Forum (הכל בהולנדית שם) פארק דרום זה הפארק שבנו סביב חיריה קוראים לו גם בגין נראה לי, מעולם לא ביקרתי שם....

מלפפiן

New member
יפה! קיבלתי באמת הודעה בנושא,

אולי אפילו אקפוץ לביקור, במקרה אני בארץ בתאריך הזה (בלי הצד ההולנדי...).

למעלה