יום הזיכרון וקושי רב....

spainbar

New member
יום הזיכרון וקושי רב....

בתור אמצעי לשעת צרה לפריקת בעיות ומטענים מעל ליבי, אני שוב ישליך לפורום את מצב יום הזכרון... האמת שאני מאד אוהב את כל שירי יום הזכרון שמופיעים ברדיו בעיקר את "כמו הגלים" של חוה אלברשטיין... אבל בשבילי יום הזכרון מהווה גם מעמסה אדירה, כאב קשה שבד"כ הייתי שמח לכסות במסווה כלשהו - כמו מילואים. ישיבה דוממת בבית, תוך צפיה בעשרות סרטים עצובים ומדהימים על אנשים שהיו, כל אחד מדהים ויחיד, הקשבה לרדיו, לשירי הזכרון ולבכי של משפחות על קרוביהם היפים, המדהימים, החכמים, והכשרוניים שהיו ואינם. יש בהחלט מעט רגשות אשמה - על חבר שנפל ועל משפחתו שאותם לא ראיתי זמן כה רב - לאחר כשנתיים של ביקורים פשוט לא יכלתי יותר, לא יכלתי לספוג עוד את הכאב, את הצער המדהים שזלג מכל קיר בבית, מכל מבט של אחיותיו, ממבטה החודר שלך אימו. אין לי מושג מה ניסתי לכתוב בדיוק, רק רציתי לאוורר כמה דברים - אבל שוב כבדרכי משכבר הימים הצלחתי לכתוב בלאגן לא ברור. "מה אעשה עם מותך, עם זכרון היותך"? :{ ס´

.m

New member
ספיינ´ יקירי,

שולחת אליך חיבוק גדול (לא התחשק לי לשים את האייקון עם החיוך. אוף שימציאו כבר חיבוק לא מחוייך!) את השאר בטלפון..... mai

MARMELAD

New member
../images/Emo10.gif

וולקאם טו איזראל... עצוב, הא? האמת שאצלי יש דווקא רתיעה נורא גדולה מכל הרעיון הזה של ימי אבל מסודרים וצפירות... כנראה בגלל שזה נראה לי נורא מזויף להיכנס לדכאון כי זה התאריך הנכון... בכל מקרה אני יודע על מה אתה מדבר - אני באופן אישי עוד לא העזתי ללכת להורים של החברים שלי שמתו. אני גם לא יודע מתי זה יקרה...
גיא

.m

New member
לא ממש נחמד להגיד

אני מסכימה עם גיא - להכנס לאבל לאומי ע"פ פקודה זה באמת טיפשי, ומצד שני יום שמוקדש כולו לחללי מחלמות ישראל מראה, בעני, על איזשהו כבוד. הקרובים להם ממילא חיים עם זה כל דקה, זה לא נורא אם גם אחרים יכבדו את זיכרם פעם בשנה. חוץ מזה, וזה באמת כנראה קשור לתפיסה שלי של המוות, גיליתי שאני דווקא טובה בניחום אבלים למיניהם... לא מחמאה גדולה... mai

לא טיפשי בכלל

לפי דעתי. היום הזה הוא לא בשביל המשפחות השכולות, הוא בשביל מי שלא מחובר אישית לכאב ולאובדן הזה (יש כמה כאלו, כנראה) דרך שכול פרטי, כדי שנזכור ונחשוב על הנופלים גם אם-לא-הכרנו-אותם-בעצמנו. בשביל זה. כדי לציין השתתפות בכאב של עם שלם. לא רק של בודדים ומשפחות. כמובן שמי שאיבד יקיר חושב עליו תמיד ואינו זקוק ליום כזה או אחר או לצפירה/תרועה/סרט/שיר עצוב בכדי לזכור אותו. בקיצור - יום הזיכרון הוא יום של הזדהות עם המשפחות השכולות. ואין שום בעייה עם העובדה שהוא אירוע שמתקיים לפי לו"ז מתוכנן ומסודר. העיקר הכוונה - לזכור ולא לשכוח.

זורבבל

New member
בדיוק ../images/Emo104.gif

צריך מדי פעם לעצור את המירוץ המטורף של החיים ולזכור את מי שבזכותם אנחנו כאן ואת אלה שהמרצחים לקחו מאיתנו.
לזכור ולא לשכוח

למעלה