יום הורים - התלבטות

יום הורים - התלבטות

היי, ביום שלישי הקרוב יש לנו יום הורים לקראת סיום השנה, בו בד"כ המחנכת מעדכנת את ההורים והילד בציונים הצפויים בתעודת סוף השנה, מה המורים המקצועיים אומרים לגביו, ומה תחושתה לגבי הילד. אני נמצאת בקשר קבוע וטוב עם המחנכת, משתפת אותה בתהליכים שעוברים על מרום (עד גבול מסויים כמובן), אני up to date לחלוטין במצב ציוניו (הכל "טוב-מאודים" ו"מצויינים") ומודעת לקשיי ההתנהגות שלו בבית הספר. למעשה, אנו מדברות בטלפון אחת לשבוע. האם יש טעם לקיים פגישה ביום שלישי? מרום רק התחיל את הטיפול בריטלין לפני יומיים. האם לבקש ממנה לדחות את הפגישה ביננו לפחות בעשרה ימים כדי לתת לה ולמורים אחרים זמן להתרשם ממנו מחדש? אורלי.

משהו מצער...../images/Emo7.gif קצת ארוך

בשעה 12.00 קיבלתי טלפון מהמזכירות. מורה מחליפה שלימדה בכתה של מרום בשעה האחרונה הייתה על הקו, נשמעה נורא נסערת. היא סיפרה לי שבשעה האחרונה ללימודים מרום הפריע נורא בכתה, וכשהעירה לו הוא התחצף אליה. כתב "גסויות" על דף והיראה לתלמידים כדי שיצחקו. כשאמרה לו שתעניש אותו, אמר לה "תנסי", או משהו בסגנון. בקשתה להתלוות אליה למזכירות לאחר השיעור נתקלה בסירוב מצידו, והוא הלך הביתה. הייתי בשוק גמור, זו ממש "עליית מדרגה" לרעה, מבחינת התנהגותו בבי"ס. כשהגיע הביתה מבי"ס, לא הפסיק לדבר ולקשקש בשטף, ולא נתן לי להשחיל מילה לגבי מה שקרה. אחרי שנרגע קצת, סיפרתי לו שהתקשרו אלי מבי"ס וכעסתי עליו. הוא בכה קצת, ואמר שהוא מצטער והביע נכונות להתנצל ביום א' הקרוב בפני אותה מורה. האם זהו הריבאונד המפורסם? או: האם המינון לא מתאים לו? (35 ק"ג / ריטלין 10 מ"ג אחד ביום) היום בבוקר הוא לא בלע את הריטלין בקלות, אלא ירק אותו לכף היד 3 פעמים לפני שבלע, וראיתי שהכדור התמוסס קצת בכף ידו (כלומר לא כל המנה נבלעה). האם לנסות להעלות את המינון לכדור ורבע/וחצי? ממש חבל, כי אתמול היה מצויין. אורלי.

מיליגו

New member
למ את לא מנסה קונסרטה ?

הקונסרטה מחזיקה מעמד למשך כל היום ולא רק ל- 4 שעות, וכך יש לך כיסוי לכל שעות ביה"ס. ממליצה לך להתייעץ עם הרופא שלכם ולנסות קונסרטה.

מפני שרק התחלנו אתמול.

אין לי כרגע אפשרות לדעת אם ריטלין רגיל טוב לו או שמשהו אחר. אני חושדת בבעיית מינון דווקא, ואולי ריבאונד. אתן לריטלין צ'אנס שבוע. אם לא יועיל, אז נפנה לאלטרנטיבות אחרות.

מיליגו

New member
אנחנו התחלנו ישר עם קונסרטה

ולא עברנו קודם דרך הריטלין. התוצאות כאמור מצוינות (לאחר שהתאמנו את המינון הנכון של 36 מ"ג). מציעה גם לך לנסות. הקונסרטה יותר עדינה, וגם הריבאונד קל הרבה יותר. אצלינו הריבאונד בכלל לא קיים.

וגם אני

New member
מעל 18- תרופות

חבל רק שזה נורא יקר... מישהו יודע מה עלויות התרופות השונות בקופות השונות למי שאובחן מעל גיל 18?

עצה ל"שולם" עם המורה הנעלבת

תשוחחי גם עם המורה שקיבלה את הגסויות. יש טעם לשוחח איתה, כדי שלא יישמרו טינות. כדאי שהיא תשוחח איתו בנפרד, ושהיא בעצמה תגיד, שההתנהגות הזו פגעה בה, לעומת זאת, שהיא מבינה שלפעמים ההתנהגות הזו לא תלויה בו, ובכל זאת, הוא צריך לקחת אחריות. (אני אומרת "שהיא מבינה" כשאני לא לגמרי בטוחה שהיא אכן מבינה.. את יודעת אם היא כזו). לא רק שהוא יתנצל, אלא שיישרו את ההדורים. זה חשוב גם בשבילו ללמוד שלא רק עושים שטות ומתנצלים, אלא שיחה קלה עוזרת. גם לה היא תעזור. בהצלחה !

35 ק"ג 10 רייטלין?? זה מעט לא??

הבן שלי בן 6.5 שוקל 24 ק"ג ולוקח 20 מ"ג, התייעצי עם הנוירולוג

רק התחלתם

אז יכול היות שעדין אין השפעה תהיי סבלנית ותדרשי מבה"ב גם לגלות סובלנות ולנסות לעזור לו כמו לתת לו אפשרות לצאת מהכיתה להרגע כשהוא מרגיש שהוא מתחיל לאבד שליטה או כשקשה לו. אל תיאשי חקי עוד קצת בסבלנות. וחוץ מזה קונסרטה זה בדיוק כמו רטלין רק לטווח ארוך יותר כך שאין בעיה לעבור מרטלין לקונסרטה גם אם רק התחלתם.

Kalusa

New member
תתיעצי עם הרופא המטפל. יכול בהחלט

להיות שהמינון לא מתאים. לבתי 20 ק"ג, נתתי כדור (10 מ"ג) עד כדור וחצי X2 ביום.

10 מ"ג פעמיים ביום

האם נתתם לה מינון זה מייד בהתחלת הטיפול התרופתי? במידה והכדור הראשון ניתן בין 7 ל 8 בבוקר, מתי ניתן הכדור השני? הבן שלי שוקל 35 ק"ג. ממה שהספקתי לקרוא בנושא, כבר מהתחלה המינון נראה לי מועט מדי, אבל לא העזתי להתווכח עם הנוירולוג.

Kalusa

New member
את הטיפול התחלנו עם 1/4 כדור

כדי לבדוק את ההשפעה על הגוף. כמובן שלא הועיל מבחינת הקשב. לאחר 3 ימים עברנו ל1/2 כדור למשך עוד כמה ימים. לאחר שנוכחנו שהתגובה היתה טובה ובהתיעצות עם הרופאה, עברנו לכדור שלם לפעמיים ביום. את הראשון נתנו ב 7 בבוקר ואת השני בשעה 14:00. את ה 3 שעות שמתום הכדור הראשון ועד לשני עברה איכשהו בסדר. (היא בכיתה ב', ובסוף היום לא מלמדים אותם את המקצועות ה"קשים" כמו חשבון). ואת השני קיבלה עם ארוחת הצהריים כשהיא לא תחת השפעת כדור וכך לא הרגישה שום "גועל" כלפי האוכל, ולפני הכנת שיעורי הבית וכמובן לפני הוראה מתקנת. לכדור וחצי (אחה"צ) העלתי לאחר שנוכחתי לדעת, שרמת הריכוז שלה בהוראה מתקנת והחיכוכים שלה עם בני הבית, שהיא לא בשיא הריכוז. לאחר שנוכחנו שהמינון טוב (ניסינו כחודש) עברנו לקונצרטה. הכל זה ניסוי ותהיה (בהדרכת הרופאה, כמובן) ועדיין אנחנו עם יד על הדופק כשלדעתי הטיפול הנוכחי לא נותן תשובה ב 100% לבעיה. אני עדיין מנסה...

zivadina

New member
התלבטויות

קודם כל, ברכות להתחלת הטיפול. יש ילדים שלוקח להם זמן להתרגל לכדור. צריך לנסות מספר ימים כדי להחליט אם הכדור עוזד. בנוסף, לא חוכמה לשפוט את הכדור לפי יום אחד שבו הופרה השיגרה של הילד בגלל גורם חיצוני. לידיעתך, ילדים ADHD רגישים מאוד לשינויים ומגיבים להם בעוינות. בנוגע לשיחת הורים, במקומך הייתי הולכת. הילד שלך לא צריך להיות שונה משאר הילדים. תקפידי על שגרה גם בזה, וגם כאשר נדמה לך שאין צורך. שמירה על שגרה היא אחת מנקודות המפתח בקביעת מסגרת מייצבת לילד ADHD. מאחלת לך הרבה סבלנות.

אין טעם בפגישה רישמית כשלא יודעים

מה הולך לקרות. כתצצאו את הקומבינה הנכונה של התרופות ותתרגלו אליה, יהיה על מה לדבר. בינתיים חשוב לא לשדר לילד שהכל מותר אבל גם לא לשדר לו מסר קיצוני לכווין השני.

../images/Emo51.gif רבה לכולם ו

- בעלי יגיע איתו מחר בבוקר לבי"ס וידבר עם המורה. - אנסה לתת לו כדור ורבע מחר בבוקר, למרות שיש אישור מהנוירולוג לתת כדור וחצי אם נראה לנו שאחד לא מספיק. אני בכל זאת חוששת לעלות לכדור וחצי ישר מהתחלה (הוא לקח בחמישי ובשישי, ובשבת לא). - עם מים יש למרום בעיה בבליעה - יש רעיונות איך בכל זאת? מחר מרום לומד עד שעה 13.30. בהנחה שהוא יקבל כדור ב- 7.30 בבוקר, והרטלין "עובד" עד 4 שעות, אני ממש חוששת ממה שיקרה לו אחרי השעה 11.30 בבוקר, וביה"ס, איך לומר, לא ממש מגלה הבנה (למעט מהמחנכת הנפלאה שלו). אורלי.

Kalusa

New member
תנסי עם כפית מעדן, יוגורט, גבינה

או כל דבר שהילד אוהב. ריטאלין ניתן לרסק, אולי יעזור יותר....

למעלה