יום הולדת...

שלויימי

New member
יום הולדת...

האים משהו יודע לחגיגת יום הולדת יש מקור הלכתי או שזה סתם נחמד . כי ביום ג` ניסן היום הולדת של טמפרי (שטו...אק) ...

ודאי שיש...

זה כתוב בתורה לגבי פרעה תהיה לו יום הולדת, השאלה היא אם גוי רשע כפרעה זה מקור טוב.

חנוך617

New member
שמעתי שיש

ענין בזה וגם יש ענין לעלות לתורה. יש פסוק שאני לא זוכר את תחילתו אך בסופו כתוב כי אני היום ילידיתיך.

בן הצבי

New member
יש שתי גישות ביהדות.

האדר"ת (הרב אליהו דוד רבינוביץ' תאומים מפוניבז', שהיה חמיו של הרב אברהם יצחק הכֹהן קוק) לא הסכים בשום פנים ואופן שיחגגו לו יום הולדת, אן שיברכו אותו לרגל יום הולדתו, שכן הוא אמר שהמקום היחיד בו מופיע יום הולדת בתורה זה בפסוק "וַיהִי בַּיוֹם הַשּׁלְישְׁי, יוֹם הֻלֶּדֶת אֶת-פַּרעֹה". (בראשית מ',כ') אולם ישנם כאלה הנוהגים לעשות יום זה ליום חשבון נפש, ויש אף האומרים את כל ספר התהלים ביום זה. וכפי שכתב הרב יוסף יצחק שניאורסאהן (תר"מ-תש"י, האדמו"ר הקודם לבית חב"ד-ליובאוויטש) : "ביום ההולדת על האדם להתבודד, ולהעלות זכרונותיו ולהתבונן בהם, והצריכים תיקון ותשובה-ישוב ויתקנם."

בבן איש חי...

כתוב שיום הולדת זה יום של חשבון נפש! אבל טמפרי לא מבין מה זה בן איש חי ומה זה חשבון נפש...

טמפרי

New member
היום הולדת

תערך בשמואל הנביא עם מרק תימני אצל אחד מבחירי האברכים.והמבין יבין!

שלויימי

New member
המסע ימשיך

הלאה משמואל הנביא לכיוון הרבנות הראשית גילה (בית ג`אלה) במסע שירים וריקודים ובעיקר השיר שטוז.... אקי לחיי העולם הבא

טמפרי

New member
לא יפה

לומר אהבתי.במיוחד לאברכים משמואל הנביא עם הדירת חדר.

שלויימי

New member
נו באמת

טמפרי אני רואה שחוץ מלהיות שקוע בשיר החדש שטו..א...זק אני רואה שאתה שקוע בעוד נושאים שאינם הולמים את הפורום . תתמקד בגיל...גילון שלך ואל תכער לנו את הפורום

לביא4

New member
הנהגות יום הולדת

כתבתי בשירשור יום ההולדת של שלהבת, (ודרך אגב - היום הוא יום ההולדת שלה, כ"ד באדר).

לביא4

New member
אז שוב -

עולים לתורה ביום השבת שלפני יום ההולדת. ביום ההולדת קוראים ספר תהילים (את כל הספר או ספר בודד). קוראים את מזמור התהילים כמניין שנת הגיל החדשה אליה נכנסים, (נהוג לקרוא פסוק פסוק עם פירוש רש"י וגם מצודות). נותנים צדקה כמניין שנת הגיל החדשה. (18 ש"ח, 1.80 ש"ח וכיו"ב). חשבון-נפש על העבר, וקבלת הידור מצווה חדש או החלטה טובה. אם אפשר - לברך שהחיינו באותו יום על בגד חדש או פרי חדש. ועל יום זה נכתב בספה"ק: "יום שבו מזלו של אדם גובר למעלה, ומסייע לו בכל ענייניו"! מזל-טוב.

למעלה