יום הולדת 5

elana2706

New member
יום הולדת 5

היום הולדת של בתי מתקרב ובא ואני מתחילה להכנס לפניקה. זו פעם ראשונה שאני עושה לה יום הולדת לילדי הגן וממש לא יודעת מאיפה להתחיל. היא מאוד אוהבת את תותית אז החלטתי שהנושא תסתובב סביב תותית. היא רוצה עוגה עם תמונתה של תותית ומצאתי דברים כמו מפיות, צלחות וכו' - זה דברים קלים. מה שתוקע אתי זה הפעילויות. מה עושים עם 10-12 ילדים? איזה משחקים? איזה פעילויות? אני לוקחת את האחיינית שלי שהיא בת 16 כדי לעזור לי אבל עדיין מרגישה שאין לי מושג מה להכין. כמה זמן מסיבה? שחכתי להגיד שאני מתכוונת לערוך את המסיבה בחוץ, בגינה שלנו. בבקשה, רעיונות. תודה רבה

דינהלה1

New member
כמה רעיונות ממה שאני עשיתי לגיל הזה:

הכנתי רשימה של פעילויות, אם ראיתי שפעילות מסוימת לא עובדת המשכתי לפעילות הבאה, הפעילויות שהכנתי:

הכנת עבודת יצירה קלה. אצלנו היו רק בנות אז קניתי חרוזים וחוט לשרשרת, הבנות הכינו שרשראות ומי שהספיקה גם צמיד.
משחק הכיסאות על רקע שירי ילדים, בכל פעם שעצרנו את המוסיקה הילדים היו צריכים להתיישב. כמובן מי שפספס יצא מהמשחק וכך הלאה.
ציירתי על בריסטול לבן ציור של פיל נחמד ותליתי את הציור. את הזנב ציירתי וגזרתי בנפרד. הילדים עמדו בתור. כל ילד בתורו כיסינו לו את העיניים עם מטפחת. סובבנו אותו ונתנו לו את הזנב של הפיל אליו הדבקתי נייר דבק. הילד היה צריך להגיע לפיל ולהדביק את הזנב במקום הנכון כאשר שאר הילדים מכוונים אותו. כמובן שיש המון פספוסים מה שגרם לצחוקים ומצב רוח טוב אצל הילדים.
פעילות נוספת הייתה הקראת סיפור מה שלא כל כך הלך אצלנו, אפשר פינת חידות בהתאם לגיל ולתת מתנות קטנות לפותרים.

היה גם הפסקת אוכל שכללה לחמנייה עם נקניקיה, קצת ירקות ואם רוצים לפנק אפשר גם להכין צ'יפס. כמובן שתייה ממותקת, אפשר גם להכין פינה עם חטיפים ו ממתקים או
בסוף יום ההולדת לתת לכל ילד שקית ממתקים שהוכנה מראש (פחות לכלוך לנקות
), כמובן גם יש טקס הדלקת נרות וכיבוי, הרמה על כיסא, אפשר פתיחת מתנות אם הילד מאוד מתעקש אם כי אני אישית לא אוהבת את זה. מזל טוב ושיהיה בהצלחה,

limorcolors

New member
יום הולדת תותית

בוקר אור,
מצ"ב דוגמת פעילות עם הילדים בנושא תותית:
בקבלת פנים - דפי צביעה תותית וקצת איפור, (את יכולה במקום דפי צביעה להכין מעין מדליות בנושא תותית, הם צריכים לבחור את הדמות מתוך תותית אני לא זוכרת את כולם אבל יש לתותית את חברותיה: לימונית, תפוזית וכו ויש את שאר יצורי הגינה - אז הם צובעים את הדמות, גוזרים ומדביקים על המדליה שעשוייה מעיגול בריסטול ומחוט לתליה על הצוואר).
בהמשך את יכולה לעשות פעילות לפי ספר בנושא תותית - בכל סיפור תותית יש הרפתקה ומשהו שהחבורה עוברת ולכל דמות יש אופי מיוחד לה, את יכולה לעשות פעילות לפי אותה הרפתקה ולשלב בפנים משחקים, או לפי הדמויות עצמן וכך הם לומדים להכיר את הדמויות.
בנוסף או במקום את יכולה לעשות להן סדנא (בתותית הן מאוד אוהבות ליצור ולהכין, לאפות) למשל כדורי שוקולד או עוגיות...
מסיימים כמובן עם טקס יום ההולדת והעוגה
שיהיה מזל טוב ובהצלחה!!!
לימור

הכנת עוגה אישית

הבת שלי הלכה ליומולדת פעם בה האמא הכינה מראש עוגות אישיות בתבנית מיוחדת על פי צורה, במקרה אז זה היה לב אבל זה יכול להיות כל דבר וקנתה בצק סוכר והרבה קישוטי עוגה וכל אחד עיצב לעצמו עוגה אישית ולקח הביתה בסוף הימומולדת, אפשר לקנות דברים שקשורים בתותית, לפסל את תותית מבצק סוכר יחד או כל דבר אחר, הפעילות הזו תיקח בערך חצי שעה, אפשר להוסיף משחקים כמו חבילה עוברת, חפש את המטמון, פיצוץ בלונים בצורות שונות והיתוליות, תחרות קפיצות ברגליים קשורות, משחק הכיסאות (הילדים מתים עליו...) ועם הכיבוד והאוכל נראה לי שאת מסודרת לא?

למעלה