יום הולדת שש

יום הולדת שש

אז שיר ואיתי יהיו בני שש עוד חודש והשנה לראשונה הם רוצים מסיבות נפרדות ולא להזמין ליצן/מפעילה אלא לתכנן מסיבה לבד. אני זוכרת שללאה היו רעיונות נהדרים למסיבות. רעיון התחנות עם משימות ועוד דברים שאיני זוכרת. היום דיברנו ארוכות בזמן ארוחת ערב. הנושאים העכשוויים הם הרי פוטר/קסמים אצל שיר וחלל/מערכת השמש אצל איתי. חשבנו לעשות במסיבה של שיר תחנות עם דברי לבוש-מסיכה, כובע, גלימה, שהילדים יקשטו וילבשו וכן מקל קסמים לקישוט עם נצנצים ואחרי שכולם לבושים כקוסמים/קוסמות לעשות כמה קסמים יש למישהו רעיונות על קסמים פשוטים שאפשר ללמוד ולשתף ילדים? אולי בכל זאת נזמין קוסם רק לעשות קסמים לא להפעלה כללית. כל רעיון יצירתי יתקבל בברכה. איתי התלהב בהתחלה מרעיון משימות שאוספים פרסים בכל תחנה, אבל עכשיו רוצה תחנות של בגדי אסטרונאוטים ואני קצת תקועה עם מה לעשות אחרי שכולם יגמרו להתלבש כמו אסטרונאוטים - אולי משימות חלליות? רעיונות?? אמנם היום הולדת הוא עוד חודש אך ניראה לי שנחגוג לקראת סוף מרץ כדי שמזג האויר יהיה סביר יותר, כך שיש הרבה זמו להתכונן. נשמע רעיון סביר ליום הולדת שש? יש רעיונות נוספים? כל מסיבה זה כמובן לכל הגן +חברים נוספים כך שאני מעריכה בין 25 ל30 ילד למסיבה.

limori

New member
יש בחנויות משחקים ערכת קוסם

ובערכה יש חוברת עם הסברים איך לבצע את הקסמים. עוד רעיון את יכולה לבקש מהילידם לבוא מחופשים כאסטרונאוטים. או להתחפש לשמש וירח וכוכבים. אפשר לאסוף המו ןקרטונים ולהכין אולי חללית. זה מה שעולה לי כרגע

לאה_מ

New member
כמה רעיונות (נושאים נהדרים, אגב)

בנושא הארי פוטר, אתם יכולים לעשות להם "יום בהוגוורטס" - שעור תעופה, שבו הם רוכבים על מטאטאים; שעור שיקויים שבו תכינו שיקוי כלשהו (אפשר למצוא בקלות בספרי מדע לילדים רעיון לניסוי מדעי שמערבב חומרים שונים וגורם, נניח, לשינוי צבע); שעור גילוי עתידות (לזה באמת אפשר להשתמש בערכת קסמים וללמד אותם איזה קסם עם קלפים או משהו כזה); שעור תולדות הקסם (לספר איזה סיפור שקשור בקסמים) וכו'. אפשר לעשות את זה בפינות שונות, שכל אחת מהן היא כאילו כתה נפרדת, או - אם אתם מאד אמיצים - להסב אזורים/חדרים שונים בבית לכתות לימוד. בתור הפתעות את יכולה לקנות משקפי הארי פוטר, ולחלק את ההפתעות דוקא בתחילת המסיבה, וגם לצייר לכל ילד צלקת ברק על המצח. את יכולה להכין בכיבוד סוכריות ברטי בוטס בכל הטעמים (נראה לי ש"ג'לית" של עלית מתאימות למטרה הזו), מיץ דלעת (אני בטוחה שכל מיץ כתום נכנס בהגדרה הזו), בירצפת (מי בכלל יודע איך זה נראה) וכל מיני דברים כאלה. לגבי החלל - הרעיון של בגדי אסטרונאוטים מדליק! את יכולה להכין יציקות גבס בצורות של שמש/ירח/כוכבים ולתת להם לצבוע בצבעים זוהרים או בכסף וזהב (זה להיט) או להכין מובייל של צורות כאלה (לא מגבס, כמובן); אפשר לתת להם משימות - למשל, לבנות דגם של מערכת השמש לפי שרטוט שתתני להם (תתפלאי כמה הם נהנים מזה, וזה גם לימודי); אפשר לעשות נסויים שקשורים בכח המשיכה ולהסביר קצת על כבידה והעדר כבידה; אפשר לעשות כל מיני דברים שקשורים לחייזרים (למשל, להמציא הליכה מיוחדת של חייזרים או שפה חייזרית או המנון של חייזרים), הם יכולים להתחפש (בעיקר עם איפור ו"אנטנות") לחייזרים. וואו, איזה כיף לכם!

לאה_מ - ושוב אני עם שאלה בנוגע

לארץ יצורי הפרא. יום ההולדת של הבת שלי מתקרב והתחלתי לתכנן את המסיבה בצורה יותר מפורטת. המסיבה תתקיים במשחקיה עם מתנפחים, בריכות כדורים וכו'. עד שכל הילדים יגיעו, יהיה משחק חופשי במשחקיה. אחר כך אני אאסוף את כולם, אספר להם את הסיפור (הבת שלי לידי - מקס), ואחר כך אתן להם להכין מסכות (עיגולי בריסטול גזורים מראש עם חורים לעיניים אף ופה וכל מיני צבעים, מדבקות, נוצות וכו'). אחר כך שיילכו להשתולל עם המסכות במשחקיה. לקראת הסוף אאסוף שוב את כולם והם ינסו לפצח "פניאטה" - מין מתקן שמרביצים לו, כל אחד בתורו, עם מקל, ובסוף המתקן נפתח ומתפזרים המון ממתקים שהילדים אוספים. גם הפניאטה תהיה בצורת יצור פרא. יש לך רעיונות נוספים? החשש לי הוא (הילדים בני ארבע-חמש בעיקר, יהיו שניים-שלושה בני שבע-שמונה), שהם לא ירצו לעזוב את המשחקיה כדי לשמוע סיפור וליצור ושזה יהיה עליהם יותר נטל מכיף (אסביר - כל הילדים כאן עושים יומולדת במשחקיה הזו, כי זה הדבר היחיד שיש. בבית זו לא אופציה, מכל מיני שיקולים. הילדים רגילים להגיע לשם, לקפוץ ולהשתולל, לאכול עוגה וללכת הביתה. אני לא רוצה שעצם ההפסקה היזומה תיצור מרמור). מצד שני, אני רוצה לעשות משהו יותר מיוחד ביום ההולדת שלה ושלא יהיה כמו של כולם, למרות שזה באותו מקום. אשמח לכל רעיון נוסף. המון תודה.

לאה_מ

New member
לא הייתי מכריחה אותם, אבל מאד

יתכן שעם האוכל יבוא התיאבון, כלומר, אם תתחילי לספר, וחלק מהילדים יבוא, במשך הזמן יגיעו ילדים נוספים. לדעתי הסיפור נורא כיפי, וגם המסיכות זה רעיון מדליק (וגם הפיניאטה, למרות שאני די מזדעזעת כל פעם מהאלימות של השבירה של זה). מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות? שרק מעט ילדים יקשיבו לסיפור? לא סוף העולם (אם את יכולה "להלהיב" מראש חלק מהילדים לעניין, מובטחת לך קבוצת שומעים בסיסית
). אם אתם במשחקיה - את לא צריכה יותר פעילות מזה. את יכולה למצוא קלטות של מוסיקה אפריקאית או מוסיקה אחרת לריקודים של יצורי פרא, ולהתשמש גם בזה (בקטע של "כולם מתחילים להשתולל").

ניתמר

New member
עניין לילדים

במסיבת הבריתה של התי הקטנה לפני כשבועעים סיפרנו את הסיפור על מיץ פטל והכנו הפעלה ויצירה בנושא לילדים הרבים שהיגיעו. כדי שכולם התעניינו הכנו מספר דברים: 1. קישוט של כוסות צבעוניות במדבקות ואח"כ שתית מיץ פטל בקש. 2. הכנת בובות אצבע 3. הסיפור היה תוך שימוש בילדים ובובות גדולות וכתרים לראש. נכון שלא כל הילדים השתתפו/ פעלו אבל אני יכולה לאמר לך שרוב מוחלט היה באזור ( ולא נשאר ליד הוריו) בחלק כזה או אחר של הפעילות ( שארכה כחצי שעה+) הם השתתפו. לדוגמא דוקא בתי הגדולה שמאוד אוהבת את הסיפור לא ישבה לשמוע אותו אבל הצטרפה לקישוט כוסות ולשתיית מיץ פטל... בכל מקרה כל ההורים התקשרו להגיד שילדיהם נהנו. ההשקעה לרוב משתלמת ( גם אם היא גובלת בקצת כאב ראש...) בהצלחה

נעה גל

New member
אני רוצה לשאול

מה זה "פניאטה"? איך זה נראה? אני חייבת להגיד שזו נשמעת פעילות אלימה קצת, לא?

פניאטה היא במקור בובה מדרום אמריקה

בדמות חיה שתוכה חלול ואפשר למלאו בממתקים,המינהג במקורו הוא אינדיאני הפניאטה נפתחת על ידי דפיקת מקלות כך שכל הממתקים נושרים מבטן החיה לידי החוגגים(משהן כזה) שלך חנה גונן

limori

New member
עדכון נוסף לגבי הפינאטה

כיום את הפינאטה ניתן להשיג בשלל צורות פפיקאצו פוקמון ברבי ברני טלטאביז וכו.... הילדים מכים בפינאטה בחוזקה עם מקל של מטאטא וברגע שהפינאטה נפתחת כולם משתערים על הריצפה ומנסים לאסוף כמה שיותר ממתקים. ואז חלק יוצאים שמחים כי הם אכן הצליחו לאסוף הרבה וחלק בוכים כי קיבלו מכה... אני מאד לא אוהבת את זה אבל בכל יום הולדת ללא ספק האטרקציה היא הפינאטה הילדים מחכים לה יותר מאשר מחכים לשקיות.

אני חייבת לציין שיש אמת בתיאור

אבל - וראיתי את זה במסיבות קודמות, אם מקפידים נכון על כללי הזהירות, אף אחד לא מקבל מכה. זה לא דבר שיכול להיות בלי מבוגר אחראי בסביבה. לגבי הממתקים - יהיו גם שקיות ממתקים ככה שכולם יקבלו מספיק. ואגב, אני עושה את הפניאטה לבד, לא קונה.

למעלה