לא מכיר את הקונצנזוס שאתה מדבר עליו
כשאני התחלתי להתעמק בקריירות הסולו של הביטלס, אי שם בסוף שנות השמונים, קראתי ביותר ממקום אחד ששני אלבומי הסולו של לנון לאחר פירוק הביטלס ראויים, ולאחר מכן יש נפילה. למעשה, בגלל זה מעולם לא שמעתי את Sometimes in NYC ואת Mind Games בשלמותם, ואילו את רובו של Walls and Bridges שמעתי דרך האוסף המרובע Lennon שיצא ב 1990, ושסיכם טוב, יפה, ובצורה כרונולוגית את קריירת הסולו שלו. Plastic Ono Band יוצג שלם בשלמותו, Imagine כמעט בשלמותו (אבל היה לי את התקליט), ו Walls and Bridges גם כמעט בשלמותו.
באופן טבעי, לנון ומקרטני לא "שלטו" בשנות השבעים כמו שהם "שלטו" בשנות השישים. האמירה "לולא היה מהביטלס, מי היה קונה אותו" היא בעייתית, משום שמה לעשות, אדם מגיע עם רזומה מסויים. לדעתי הסובייקטיבית, יש ב Plastic Ono Band וב Imagine מספיק מוזיקה טובה שהיתה מוכרת כך או כך, אבל אולי זה רק אני.
לנון לא היה פואטיקן כמו דילן, משורר כמו לאונרד כהן, או אפי כמו ברוס ספרינגסטין. למעשה, לנון לא היה בדיוק מוזיקאי, משום שהוא הכפיף את האמנות שלו אל האישיות שלו, ולא להיפך. מקרטני למשל הקפיד להפריד בין חייו האישיים למוזיקה שלו. אנשים אחרים יוצרים אמנות עם מוטיבים אוטוביוגרפיים. לנון היה אולי איש הריאליטי הראשון: כל מה שעבר עליו או במוחו היה חומר למוזיקה שלו. טיפול פסיכולוגי שכולל מוטיבים של חזרה לילדות, פוליטיקה כלל עולמית, חייו הזוגיים, חייו המקצועיים, חייו בכלל- הכל נכתב, הולחן והוקלט. הנכונות הזאת לא לשמור על חיץ בין ג'ון לנון ל"ג'ון לנון" היא זאת שכבשה לא מעט לבבות ואזניים.
"Imagine" אמיתי כמו שלנון אמיתי (או מזויף כמו שהנבלה צ'פמן חשב, לבחירתך). לנון לא שאף לכתוב על המציאות, הוא רצה לשנות אותה. נאיבי? אוטופי? ככל הנראה. אתה טוען שהוא חולם, אבל הוא לא היחיד. יום אחד, בשאיפה, גם אתה תצטרף אליו, והעולם (אולי) יהיה לאחד.
האהבה שלו ליוקו אונו גרמה לו לכתוב כמה משירי האהבה היפים ביותר אי פעם, או סתם שירי אהבה יפים. אין לי מושג מה יש לך נגד "Woman". כוחו בישירותו ובפשטותו. מקרה קלאסי של less is more. גם שירים אחרים כמו "Oh My Love" או "Oh, Yoko" מעבירים יפה מאד את האהבה של לנון לאונו.
כוחו של לנון תמיד היה בפשטותו. גם כשהוא הלך על הקצה זה לא בא על חשבון המלודיה (לא כולל "Revolution #9"). באלבום Imagine הוא לא מנסה להוכיח שום דבר לאף אחד, אלא פשוט כותב שירים ומבצע אותם. יופי של אלבום.
ואף מילה על מקרטני.