יום הולדת שמח - בויה

גידי42

New member
יום הולדת שמח - בויה

כל פעם שיש יום הולדת בסביבה פונים לעבדכם, שעוד לפני שפרש את הגיגו בפורום הנכבד, נחשב לאחד שמכיר מסעדה או שניים ושיכול להתאים מזללה לכל אירוע. וזה "תיק" לקא קטן. אבל מכיון שעדיין ממשיכים להתייעץ אני מניח שרוב ההמלצות עד כה, עלי יפה. למזלי הפעם, לכלת יום ההולדת לא היו "הרבה" דרישות. היא רצתה מקום ליד הים אך לא רחוק מהיבשה, שיהיה גם פתוח וגם סגור, שתהיה מוסיקה אבל שיהיה אפשר לדבר, שיהיה דגים אבל גם בשר, שיהיה מזגן אבל לא קר בקיצור מקום סטנדרטי. למרות שבבויה הייתי (ואף כתבתי) לא פעם החלטתי שזה עשוי(או עלול) לעמוד בכל הדרישות. וכך מצאנו את עצמינו נדחקים בינות לבני תישחורת חמודים, במאמצים להגיע למתחם שפך הירקון. שולחן יפה ומרווחך חיכה לנו. על המקום כבר דובר כאן לא פעם, הוא במיקום מדהים, ממש על הים. בקיץ בעלי המסעדה פותחים מין מרפסת בחוץ, ממש מול הגלים, ואפשר לשבת ממש על המעקה המפריד בין הרציף לים על כיסאות בר ולקבל אוכל ושתיה ולהתרטב מהמים. אחלה רעיון!!! טוב, אנחנו עם כל הכבוד,קיבלנו בדיוק בזמן, את השולחן שהזמנו. 3 מרגריטות פירות יער צוננות, מרוות, ומשיבות נפש עזרו לנו להעביר את הזמן עד לקבלת הראשונות שהם בבויה על בסיס "טפאס" וכך מילאו את החלל הריק של השולחן: קאלמרי בתחמיץ, שרימפס (קרים) ברוטב, גבינת עיזים, פילפלים קלויים, וחצילים עם לבנה כל זה בלווית פוקצ'ה שעשויה בתנור על המקום ונחתכת מול העינים כמו פיצה. מה אומר ומה אדבר, הכל היה לעילא ולעילא. חגיגת טעמים שיותר ממה שהשביעו אותנו , גירו לנו את התיאבון ונתנו לנו מוטיבצית יתר להמשיך (מחיר כל צלוחית כזו נע בין 12-18 ש"ח). היין שנבחר להרוות את צימאוננו הזכיר איזה שם של פסיכאטר ייקי (גווטצימילר משהוא, של ירדן,100 ש"ח) שהוגש בתוך שמפנייר מלא קרח, כמו שצריך, היה מעולה ויותר מהכול, התאים בדיוק למה שבא בהמשך שהיה: דניס אפוי בתנור מוגש בתוך מחבת בליווי תפוחי אדמה קטנים ושובבים,(88 ש"ח) ובטטה , פילה לברק שע"פ הגניחות ומיצמוצי השפתיים של מי שאכל (או יותר נכון טרף)אותו, לא היה רע בכלל,(88 ש"ח) והמנה הפחות מוצלחת של הערב : רצועות רוסטביף שהיו לא רעות רק שמה שהרס אותם היה מצע העלים שעלהם הם הוגשו שהיה חמוץ מדי ודומיננטי מדי (68). מנות אחרונות: מבחר כדורי סורבה (דיי סטנדרטיים) ןפאי פסיפלורה משובח, היתה גם קפה ותה. מחיר ארוחה כזו לדוג כ-350 ש"ח. לא זול אבל אפשר בקלות להרכיב ארוחה זולה יותר במיוחד עם יושבים על הבר המושקע או בחוץ ומסתפקים במנות הראשונות (טאפס) לנכים מאפשרים כניסה עם הרכב עד כמעט לכניסה.

liti

New member
../images/Emo13.gif גם אני רוצה המלצה!!!

אני מחפשת מקום יקר אבל זול, עם אוכל אקסלוסיבי עממי, שיהיה כשר אבל פתוח בשבת, והכי חשוב מלצרים חתיכים (אבל גם מלצריות מכוערות אפשרי). יש לך המלצה??? אגב, היין עליו דיברת הוא הגוירצטרמינר, העשוי מעינב ורוד שמקורו בגרמניה (ומכאן השם הייקי- לא טעית- שובר השינים), המאופיין בניחוח פרחוני חזק. ובויה אצלי חזק על הכוונת.

פינליש

New member
אחלה ביקורת !!

סוף סוף מקום שגם אני הייתי בו ואני יכולה להזדהות עם הביקורת

B r u l e

New member
נשמע טוב

אני לא מבין איך לא הייתי בשום מסעדה ליד הים עד היום, כשאני כל כך אוהב ים ואוכל (חוץ מבני הדייג שעשהלי קלקול קיבה). אני חושב שהבאה שאני מנסה זה אצל פיני בחצר.

Amoureuse

New member
גם אני

חייבת לנסות את פיני בחצר. זה ממש על הכוונת. אבל אני נופלת כל פעם בעניין הסקר האחרון: בסוף הולכים למקומות הרגילים.

יאמי...../images/Emo3.gif

נשמע מעדנים, אם כי אני תמיד נגד קינוח חמצמץ- נראה לי מנוגד לרוח הקינוחית (אני יודעת שיחלקו עלי, אבל אני אוהבת מתוק. נקודה!) וזה מזכיר לי, שכבר זמן מה אני רוצה לנסות מנת שריפס בחמאה ושום ועוד לא יצא לי...

Arfilit

New member
יפוי של ביקורת...

מצטרפת להמלצה על הטפאסים של בויה. כיפיוּת לשמה.

anat11

New member
שתי הערות,

הייתי בבויה רק פעמיים והאוכל והמיקום מצויינים, אבל אני מרגישה חובה לציין שתי הערות: 1. בשני המקרים, השירות ממש לקה בחסר. פעם אחת - ניחא, אבל כשזה קורה פעמיים, אתה מתחיל לחשוד (לבקש מים 4 פעמים עד שמקבלים, חלק מהשולחן מקבל מנות וחלק באיחור וכו'). 2. בפעם האחרונה שהייתי שם, היה בחבורה מישהו שנע בכסא גלגלים או עם קביים מאד מאד לאט. בניגוד למה שגידי כתב, היו בעיות בגישה ושהוא נאלץ לחנות רחוק יחסית. אני חושבת שבשבת הם כל כך מלאים שזה לעתים מדרדר את רמת השירות באופן משמעותי. עוד לא יצא לי לדגום אותם באמצע שבוע, ואני מקווה לעשות את זה בקרוב.

גידי42

New member
הערות להערות

ליטוש, איך את מתקילה אותי, מילא מקום עם מלצריות חתיכות ומלצרים מכוערים. וחוץ מזה המקום שלנו לחגיגת יום ההולדת שלך שמור כבר מזמן. לגבי השרות, בכל הפעמים שהיתי שם (3 רק בחודשיים האחרונים) השרות היה לא פחות ממצוין. נכון שהמקום דיי גדול וכאשר הוא עמוס יש תחושה של בלאגן אבל גם שזה קורה נראה שהמלצרים מאד מאד משתדלים. ההמלצה שלי לגבי נגישות לנכים מתבססת (למרבה המזל) על מה שנאמר לי במסעדה ולא על ידע אישי אז אני מניח שעדיף באמת לברר,כי טכנית בטוח שאפשר להגיע עם הרכב לפיתחה של המסעדה ולראיה שקלינטון (לא מאותם הסיבות...) עשה זאת.

למעלה