יום הולדת מפוברק.

יום הולדת מפוברק.

שלום. קודם כל תתדחדשו על הפורום. בהצלחה. את השאלה הבאה שאלתי גם בפורום גיל הרך, אבל אני מעונינת גם בפרספקטיבה של הגננות. יש לי תאומים שהחלו ללכת לגן בגיל 3 שנים וחודש. יום ההולדת של גיל 3 נחגג ברוב פאר והדר - בבית. עכשיו הם רואים את ימי ההולדת בגן ונורא רוצים. הצעתי לגננת לחגוג בסוף השנה , כלומר אמצע אוגוסט, כאשר התאריך האמיתי הוא סוף אוקטובר. הגננת עדיין לא נתנה תשובה סופית, אך אמרה שתשקול למרות הרתיעה הראשונית. מה דעתכם?

טלגל

New member
לדעתי כדאי לשקול שני דברים:

א- האם הילדים ממשיכים באותו גן גם שנה הבאה? אז כדאי לעשות להם יום-הולדת בזמן שלהם והם בודאי יהיו בין הראשונים מבין ילדי הגן. ב- אם הם לא ממשיכים וחשוב להם מאד היום-הולדת, אפשרי לערוך לשניהם יחד (אני בד"כ בעד הפרדה בימי-הולדת) מסיבה בסוף השנה כמו שהצעת ולא מאוחר מדי גם בבית. למנוע בילבול, בכל אופן אני בתור גננת כן הייתי עושה להם לפני מסיבת הסיום בגן. שיהיה במזל

הם לא ממשיכים בשנה הבאה.

סליחה, לא הבנתי את "ולא מאוחר מדי גם בבית". את נוהגת להפריד ימי הולדת של תאומים? מאוד מעניין. חקרתי רבות וכולם חוגגים לתאומים ביחד. אשמח לשמוע מהם נימוקייך.

טלגל

New member
לחתולה הנחמדה:

התכוונתי שאם אתם עורכים לילדים יום-הולדת בגן בסוף אוגוסט אזי כדאי לערוך בבית שבועיים-שלושה אחר-כך כדי שתהיה להם חויית יום-הולדת כוללת, ולא לפזר את ימי ההולדת על פני השנה זה די מבלבל, "אז מתי נולדתי בעצם" אבל זאת רק דעתי. עכשיו לגבי הפרדת ימי-הולדת של תאומים: אני מאד מאד בעד להפריד להם ימי-הולדת וכך אני נוהגת גם בגני שם יש לי שני זוגות תאומים! תחשבי כמה קשה כל החיים לסחוב מישהו צמוד אליך, לעיתים קרובות האישיות שלהם כל-כך תלויה אחת בשניה שקשה להם לפתח עצמאות באישיות ובחברות. בעיקר לאחד מהתאומים, אני מאד בעד לתת לכל אחד מהם לחוות לעצמו חוייה כל-כך משמחת כמו יום- הולדת ולהיות לפחות פעם בשנה, יחיד ומיוחד! העיקר מזל-טוב ומה יש לך בן/בת?

נונינה

New member
כאמא לתאומים...

אם הם בגן ביחד לדעתי זה קצת מאולץ לחגוג להם בנפרד.....ביחוד שהפואנטה של תאומות היא שהם נולדו !!!! ביחד.

טלגל

New member
מאולץ לנו המבוגרים כי,

אנחנו מכירים את התאריכים, אבל לילדים לא משנה התאריך משנה שהוא יהיה מיוחד ושגם לו יחגגו באופן אישי, כל הכיף של יום ההולדת זה שהילד הוא מלך ליום אחד. ובטח לתאומים שמתחלקים כל החיים בכל דבר.

yam29

New member
מסכימה לכל מילה

אני חושבת שיש מקום לתת לכל אחד מהתאומים את המקום שלו הרי הוא ילד בפני עצמו. גם אני התלבטתי בשאלה אם לחגוג לתאומות שבגן שלי ביחד או בנפרד, ומה שעשיתי פשוט שאלתי את הבנות מה הן רוצות? שתי הבנות ענו שהן רוצות יום הולדת בנפרד. כל אחת רצתה את "המלוכה" של אותו יום - הכתר, בחירת המשחקים, החברים, התפקידים וכו´ ושכל תשומת הלב תוקדש לה וזה לגיטימי מאוד בעיני. חגגנו להן יום אחרי יום בגן וכמובן שמי שיצאה ראשונה מהבטן חגגה ראשונה. היה מאוד מוצלח וכל אחת קיבלה את תשומת הלב המגיעה לה...

שיר29

New member
אין כמו..........

לחגוג לתאומים ימי הולדת בנפרד! מנסיון......זה הדבר המאושר בשבילם... הלו זה שהם נולדו תאומים לא אומר שהם צריכים לחלוק הכל יחד.... ובטח לא יום הולדת.... ביום הולדת צריך לתת לכל אחד בנפרד.<הלו הם אישיות בפני עצמה>, את מלוא תשומת הלב......וזה.......עושה את שלו.... מספיר רק מבט על החיוך שלהם.....כדי להבין שזה המוןןןןןןןןןןןן בשבילם.....לכן מנסיוני........גם לתאומים מגיע יום הולדת לבד! ולגבי שאלת יום ההולדת............ אני בהחלט חושבת שיש מקום לחגוג יום הולדת בגן לבני השלוש שזה עתה הצטרפו ....ואין זה משנה מהו התאריך... להם חשוב עתצם החגיגה.התאריך לא ממש משנה להם... כולי תקווה שהגננת שם מבינה זאת....... לי היתה ילדה בגן שבגיל שלוש וחצי רצתה יום הולדת של החצי...... וחגגתי לה זה היה נפלא! והעקר........רק בשמחות שיר29

למעלה