יום הולדת מפוברק.

יום הולדת מפוברק.

שלום לכולם. יש לי תאומים בני 3.5 שנים. הם הלכו לגן לראשונה בחיים בגיל שלוש וחודש, כלומר חודש לאחר יום הולדתם, שנחגג ברוב פאר והדר - בבית. בגן הם רואים את ימי ההולדת של הילדים האחרים, וכמובן גם רוצים (מאוד!). אולי הפשלה היא שלי והייתי צריכה להקדים את הכניסה לגן בחודש, אך הילדים הם שיסבלו. העלתי בפני הגננת את האפשרות לחגוג להם יום הולדת מפוברק בסוף השנה, כלומר באמצע אוגוסט (כשהתאריך האמיתי הוא סוף אוקטובר). הגננת עדיין לא נתנה תשובה סופית, אך היא לא מתלהבת. בעלי, ילד אוגוסט, לא חגג מעולם במסגרות החינוכיות בהן שהה, והוא טוען כי נגרם לו עוול גדול. מה דעתכם?

anat30g

New member
יומולדת לפי התור

באחד הגנים של הגדולים שלי היה מנהג שכל יום שישי חוגגים יומולדת - לפי התור... עושים רשימה לפי תאריכים הלידה והולכים לפי הסדר... כל ילד חגג יומולדת - חלק לפני הזמן חלק אחרי הזמן ולאף אחד לא עשה מזה עניין - לילד לא חשוב מתי יש לו יומולדת - העיקר שחוגגים לו. ועוד משהו - הבת שלי בת 6 וחצי שאלה אותי השבוע האם אני מוכנה לחגוג לה יומולדת של חצי - כי היא נורא מתעגעגת ליומולדת שלה... הוכחה שלא חשוב להם סיבת האירוע העיקר שתהיה מסיבה.

לאה_מ

New member
אם הגננת מתנגדת זה לא יקרה.

הרי לא "תכריחי" אותה לעשות להם יום הולדת. לי היה בשנה שעברה סיפור הפוך. שירה עברה לגן עירוני ותחילת השנה היתה לה ממש קשה. היא ילידת ספטמבר, אבל עד שהסתגלה לגן כבר היה נובמבר, ולא נראה לי רלוונטי לעשות לה יום הולדת בגן. לקראת סוף השנה הגננת שאלה אותי מה קורה עם יום ההולדת, ואמרתי לה שראיתי שזה לא יצא, אז החלטתי לוותר, והיא אמרה לי "מה קרה לך. את יודעת כמה הילדים מחכים לזה? חבל לא לעשות לה כמו לכולם", וכך יצא, שעשינו לה ביוני יום הולדת 5 (3 חודשים לפני התאריך) ובספטמבר שעבר חגגנו לה שוב יום הולדת 5 בגן חובה... אם הגן נשאר אותו גן גם בשנה הבאה, אפשר פשוט לוותר על יום ההולדת בגן השנה ולחגוג להם רק בשנה הבאה (לאור התנגדות הגננת בעיקר). אם הם עוברים בשנה הבאה לגן אחר, אפשר (כמובן בהסכמת הגננת) להציע לחגוג להם לקראת סוף השנה יום הולדת מוקדם.

vered4

New member
אצלינו ילידי חופשת הקיץ חוגגים

או לפני החופש הגדול, אם הם ילידי יולי, ואחרי החופש אם הם ילידי אוגוסט. אני לא מצליחה להבין את התנגדות הגננת, וזה נשמע לי ממש יוצא דופן. האם זה גן פרטי או גן עיריה?

אז הילדים רוצים יום הולדת, מה יש

לגננת להתנגד? להסביר לה את העניין ולהציע לה לעשות בכל זאת יומולדת של 3 וחצי (או 3 או 4 אם זה נורא מפריע לה, או סתם מסיבה..)

תודה על הרעיונות.

גם אני לא כל כך מבינה למה ההתנגדות. (זה גן פרטי למי ששאל). בשנה הבאה הם עוברים לגן אחר כי הם יהיו גדולים מדי. מאוד מוצא חן בעיני הרעיון של חגיגת שלוש וחצי. אין ברירה. אני אנסה קצת ללחוץ על הגננת.

למעלה