יום הולדת לאמא ז"ל

fox28

New member
יום הולדת לאמא ז"ל

שלום לכולכן אתמול, 6 לדצמבר היה לאמי ז"ל יום הולדת. בת 54. כלומר- היתה צריכה להיות בת 54 לו היתה בחיים. זה נראה לכם מוזר לחגוג יום הולדת לבן אדם שמת? נסעתי לבדי לבית עלמין, הנחתי זר מקסים על המצבה הקרה. ודיברתי, עדכנתי את אמי ז"ל לגבי מה שקורה איתי.חזרתי הביתה, הלכתי לעבודה והמשכתי בשגרת חיי. הכאב הנורא הזה רק מתעצם מיום ליום. הכל ממשיך כרגיל ובעצם הכל נגמר באותו יום ארור, 22 ליולי שנת 2000 איך מתמודדים עם הכאב הנורא כאשר אין עם לדבר? אשמח לתגובתכם מיכל

la la lola

New member
היי גם לאמא שלי היה יומהולדת

אבל בשני לדצמבר כמעט אותה דבר ימהולדת 50 לא לדעתי זה לא מוזר אם את חושסבת שככה זה צריך להיות אז זה לא מוזר... מה שמבאס שעד שאני גדולה מספיק ועד שיש לי א תמספיק האמצעים לעשות לכבודה מסיבת ימהולדת עניקת היא לא פה...

Storm131

New member
הי fox28

נראה לי שאת עדיין בשלב הקשה של האבל.אני לא יודעת בת כמה את אבל אני יכולה לספר לך שאותי ליוו תחושות מחנק ומועקה הרבה שנים וחבל שלא הופניתי או פניתי לטיפול.אני יכולה לעודד אותך ולפר לך שזה הולך ונעשה קל יותר להתמודד עם השנים החולפות ויש לך כעת עם מי לדבר.המון אושר!

היי מיכל

גם לאמא שלי יש יומולדת החודש. ב- 19 לדצמבר., 9 ימים לאחר היומולדת שלי...( היא אמורה להיות בת 58) אמא תמיד היתה אומרת שהיא קיבלה אותי מתנה ליומולדת שלה. זו כבר הפעם הרביעית שאני "חוגגת" לאמא יומולדת בלעדיה. אני כל כך מבינה אותך, את הגעגועים את הצורך שתהיה באמת אמא לחגוג איתה. וזה שלי יש יומולדת..והיא לא תעיר אותי, בכדיי להיות הראשונה לומר לי מזל טוב.. אני זוכרת את היומולדת האחרון שלי שהיא עוד הייתה פה...וכבר הגיע השעה שמונה בבוקר והיא עוד לא התקשר...ממש פחדתי שאולי היא כבר לא תוכל לומר לי מזל טוב ( היא כבר היתה מאוד חולה)...אז התקשרתי אליה והתחלתי לבכות והיא אמרה, שהיא הכינה לעצמה שעון כדיי להתעורר מוקדם, כרגיל, אבל היא פשוט נרדמה...והיא הבטיחה שהיא תעיר אותי ביימי הולדת נוספים...היא לא כל כך הצליחה.. וביום ההולדת הראשון שלה בלעדיה, לא הייתי בארץ, ולא יכולתי להגיע אליה... וזה היה בסוף חנוכה...ופשוט המסתי את כל נרות החנוכה שהיו לי וכתבתי אמא...והיא היתה איתי, בכל נר נוסף שהוספתי גדלה לה הלהבה וקראה לאמא שלי יותר ויותר והיא הגיע. היא היתה שם איתי. ימי הולדת הם תאריכים חשובים וזה שאדם קרוב, ובטח אמא לא נמצאת איתי לא הופך את התאריך לפחות חשוב, נהפוכו. באופן הכי מוזר ואולי מיסטי, אמא שלי נפטרה ביומולדת של אבא שלי( שנפל ביוה"כ), ה-1 במאי. היכולת לדבר זה משהו שנמצא בראש..אם תאמיני שהיא מקשיבה לך ומחבקת אותך, אז היא תהיה שם ותעשה את זה. זה לפחות מה שאני מרגישה.
לימור

מיכל יקרה

שום דבר לא נראה מוזר אם את מרגישה שכך את רוצה לעשות, אם זה מרגיע במעט את הכאב ואם זה עושה לך טוב. לגבי ההתמודדות עם הכאב ללא האפשרות לשתף או לחלוק, אז כמובן שאת מוזמנת לעשות זאת כאן איתנו בכל עת. כולנו חווינו או חוות דברים די דומים ולפעמים מספיקה לנו רק אוזן קשבת, והידיעה שהאדם מולנו יכול להבין את הדברים מנקודת מבט דומה לנו או יכול להזדהות איתנו בדרך כזו או אחרת, יכולה לעזור לא מעט. יכולה רק לנסות ולעודד שעם הזמן הדברים מקבלים פרופורציות אחרות, מתרגלים ולומדים לחיות עם האובדן. ולעיתים, כשרגשות סוערים והכאב עצום, ניתן פשוט לכתוב לאמא - עשיתי זאת שנים רבות - הייתי כותבת ומספרת כל שרציתי, ואח"כ כמובן משמידה את המכתבים. תקופה מסויימת זה עזר לי לפחות לפרוק את הדברים וכאילו לשתף... שולחת לך

fox28

New member
תודה על התגובות

תודה רבה על התגובות מאוד קשה לי כל הזמן ובמיוחד עכשיו- ביום ההולדת. עוד חודש אני בת 30 וכואב לי שלא אחגוג עם אמי ז"ל יום הולדת מיוחד זה. הזמן אמנם עובר, חוזרים לשגרה אבל הכאב לא רק שלא חולף אלא גם מתעצם עם הזמן. מיכל

חכי, עוד לא גמרנו עם התגובות ...

מיכל היקרה. עצוב היה לי לקרוא את צערך. גמני נוהגת לציין את יומהולדתה של אמי בעליה לקיברה. וכמו תמיד כשאני נוסעת לשם אני מניחה שם זר פרחים., וקצת מדברת איתה, ככה בלב. לגבי התמודדות עם הכאב, הרבה כבר נאמר כאן, ומן הסתם הרבה עוד ייאמר. יש דרכים שונות, החל מזימון אמא לחלומות כפי שנידון כאן, דרך שיחות בלב עם אמא, ומתן משמעות וסמל כל שהם לקיומה של אמא בהווה שלנו. אבל אני חושבת שהכי חשוב להבין, שהכאב לא נעלם אף פעם. לפי הבנתי, שום דרך התמודדות לא יכולה להעלים לגמרי את הכאב. צריך פשוט "לשלב" אותו לתוך חיינו. אני חושבת שעצם ההגעה לתובנה הזו, גם היא במידה מסויימת דרך התמודדות ... ובאשר ליומולדת שלושים - זה לא יהיה תחליף, זה בטוח. אבל אנחנו נהיה כאן איתך - ואשמח אם תגידי לי מתי זה, כדי ששנוכל באותו היום לעטוף אותך בחיבוק ענק. וזה על החשבון:
סקאלי

למעלה