יום הולדת לאחי הגדול

Eladon19

New member
יום הולדת לאחי הגדול

שלום לכולם. לא הייתי בטוח היכן לכתוב את ההודעה הבאה, לכן החלטתי לרשום אותה תחת הנושא הקרוב ביותר למה שאני מחפש, בתקווה שמישהו יוכל לעזור. אני אלעד ויש לי אח גדול שבקרוב יהפוך 28. אחי הגדול אינו עובד כרגע, הוא גם לא למד מקצוע מסודר בפקולטה אי פעם. סדר חייו מסתכם במשחקי מחשב מהצהריים ועד השעות הקטנות של הלילה, בעוד שבשעות היום הוא ישן. הוא לא בוגר מנטלית, מתנהג כמו ילד ולא מראה סימני התעוררות כלשהם. אחי אמנם עשה שירות צבאי מלא, אך ההתנהגות הנ"ל מלווה אותו מאז ומתמיד. עד היום, משפחתי ואני ניסינו ליזום מדי פעם התערבות כלשהי שתעזור לו, אבל תמיד נתקלנו במשפט "אם ההתעוררות לא תגיע קודם ממנו- אין לכך הרבה טעם". היום, כמה ימים לפני יום הולדתו ה-28, החלטתי לקחת את היוזמה לידיים ולברר כמה שיותר על *התערבות חיצונית* שתעורר אותו ותכניס אותו לתלם החיים. עצם זה שאחי "נתקע" בגיל צעיר מאד, היא לדעתי עקב טראומות שחווה ביסודי, בחטיבה ובתיכון- במהלכן כל חבריו לכיתה היו מקניטים אותו וצוחקים עליו בשל היותו רזה, בהיר וממושקף. אחי הוא בן אדם סגור, ביישן ומופנם מאד וכנראה בשל כך חווה את מה שתיארתי קודם לכן בצורה לא קלה. אני אוהב אותו ודואג לו מאד, אז בבקשה, אם מישהו מכיר מישהו (שמכיר מישהו) שיכול לעזור לאחי בהתעוררות חיצונית- כלומר, כזו שתבין שהתעוררות צריכה להגיע קודם ממנו אבל לא תימנע מעצמה לעשות כמה שיותר עבורו- כל מפגש שעשוי לגרום לו לפקוח מעט את העיניים ולהסתכל בצורה נורמלית על העולם בה הוא חי, העולם שמעבר לצג המחשב והטלויזיה- אודה לו מאד... אשמח לכל תשובה שהיא, אלעד.

menix1

New member
האם הוא רוצה שינוי?

האם הוא רוצה שינוי או שהוא חש שהכל בסדר איתו ?

isaacm

New member
שלום לך, אלעד.

ברשותך, כיון שתשמח לכל תשובה שהיא, אנסה לשתף אותך קצת במחשבות שלי, ואני מקווה שזה יתרום לכם קימעה. הדבר שהכי קפץ לי לעיניים ממה שכתבת הוא שאתה אוהב אותו ודואג לו מאד. כיון שאני בכלל לא מכיר אותך, ובאמת לא יודע כלום עליך או על אחיך (חוץ ממה שכתבת), אספר לך מה אני רואה כשאני עוצם את העיניים ומדמיין אח צעיר שאוהב את אחיו הגדול בנסיבות שתיארת. לאח הצעיר יש חיים משלו. יחד עם זאת הוא מקפיד לבלות עם אחיו הבוגר לפחות מחצית השעה מדי יום. לא תמיד יש לאחיו הבוגר חשק - אבל הוא משתדל תמיד למצוא את הדרך להיות ביחד, הגם שיש פעמים שהדבר לא עולה בידו. כשהם ביחד, האחים עוסקים בדברים שמעניינים את שניהם, בעצם - האח הצעיר מתעניין בתחומי התעניינותו של האח הבוגר, ומדי פעם פותח דלת ומשתף את אחיו הבוגר במה שקורה איתו. האח הבוגר יודע שאחיו מתעניין בו, וגם בדברים שמעניינים אותו. אלעד, לא אלאה אותך (למרות שאני יכול להבין אם את רוצה לקרא עוד
). אתה שואל, או בעצם מבקש, אם מישהו מכיר מישהו שמכיר מישהו שיכול . . . אני רוצה לספר לך שאני מכיר. בקושי - אבל קראתי הודעה אחת שלו, ונראה לי שאתה הוא האיש. תרשה לי לחבק אתכם
תצליח. איציק

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
התערבות חיצונית

האתגר הגדול במקרה של אחיך הוא לגייס אותו לעבודה למען עצמו. האמצעים יכולים להיות מגוונים - אימון, טיפול פסיכולוגי, סדנאות העצמה - כולם יכולים לעזור. השאלה היא מה יגרום לאחיך לגשת לאחד מכל אלה? נדמה לי שצריך לשוחח איתו ולנסות לבדוק איתו מה הוא רוצה שיקרה בחיים שלו? איך הוא רואה את העתיד שלו, מה הוא מוכן לעשות למען זה? אתה יכול לעזור לו, אבל זו עדיין הדרך שלו. אפשרות טובה לנהל שיחה מועילה היא בנסיבות לא שגרתיות - מחוץ לבית ולמקום הרגיל בו אתם משוחחים. במסעדה, בטבע, על חוף הים - כל מקום שנראה לך כנותן אווירה אחרת ומאפשר שיחה מסוג אחר.

למעלה