יום הולדת בגן.

meravy

New member
יום הולדת בגן.

השנה קיבלתי רעיון לחגוג בגן יום הולדת לילדי החודש במקום יומולדת אישי לכל ילד. לדעתי הרעיון טוב משום שהוא מונע את השיעמום שנוצר בקרב הילדים לאחר מספר ימי הולדת.. אינו גוזל ימים רבים של פעילויות אחרות בגן.(במיוחד בחודש האחרון ללימודים בו "מצטברים" לעיתים הרבה ימי הולדת של ילדים שלא הספיקו לחגוג) וכמו כן מחלק את נטל ההכנות למסיבה בין מספר הורים. חשבתי על הכנת לוח קבוע של חודשי השנה בו נתלה תמונות של ילידי כל חודש.ובהמשך לתלות תמונות מהיומולדת שנחגג בגן. לוח כזה גם חושף את הילדים להכרת החודשים הלועזיים.המזל האסטרולוגי של כל חודש, עריכת דיאגראמה בהמשך להצגת הנתונים..וכו´. אשמח לקבל תגובות ורעיונות לפעילויות יומולדת משותף כזה. במיוחד כשהוא כולל בחודשים מסויימים שני גילאים. תודה מראש.

טלגל

New member
אני לא אוהבת את הרעיון של חגיגת

יום-הולדת משותפת לכמה ילדים, אני יודעת שעושים זאת בגני עיריה, אז אולי גננת עירונית תוכל לתת לך רעיונות. אני מאמינה שלכל ילד מגיע שיחגגו לו בנפרד. יום-הולדת הוא מאורע חשוב בחיי הילד, וזה הופך אותו למלך ליום-אחד. אני חושבת שביום-הולדת משותף יש את הילד הבישן שעלול ללכת לאיבוד, או להיפך הילדה הכוכבת שלא תקבל את כל תשומת הלב שלה. כדי למנוע שעמום מהילדים יש לחשוב על תוכנית מגוונת, עם כמה משחקים/הצגות וכל פעם משנים קצת. מהיכרותי עם הילדים הם מאד אוהבים דברים שחוזרים על עצמם ביום-הולדת ורוצים גם אותו דבר. אני יושבת עם כל ילד יום-הולדת ומתכננת איתו את יום-הולדתו. אולי אם רוצים כאן נעלה ביחד רעיונות לימי-הולדת, חוץ מזה מה עם ההורים, הם לא משתתפים ביום ההולדת???

חגגיגת ימי הולדת בגן

שלום, אני גננת בגן עריה - בגן חובה. בגן שלי אני חוגגת יום הולדת לכל ילד לחוד (לכל אחד מגיע להיות מלך ביום שלו), אם ההורים מבקשים לחגוג עם ילד נוסף, אז אני חוגגת לפעמים לשני ילדים ביחד - מיקרים אלה מעטים. איני חוגגת אף פעם ליותר משני ילדים. בחגיגות יום ההולדת בגני משתתפים גם ההורים. על מנת לא לשעמם את הילדים - אני משנה כל פעם מעט מהתוכנית - מוסיפה דברים ומורידה אחרים וכו´. שתהיה לכולם שנה טובה - שנת לימודים פוריה מירית

אלהלה

New member
יומולדת לכל אחד לחוד../images/Emo20.gif

גם אני חוגגת בנפרד וחושבת שלא נכון לחגוג לכל ילדי החודש יחד, כל היחוד של יום ההולדת נעלם ואין טעם. גם את לא היית רוצה שיציינו את יום ההולדת שלך ככה סתם בסוף החודש עם כל ילידי החודש
נכון שזה מטרד ומעצבן במיוחד בסוף השנה - אין מה לעשות וצריך לזרום עם זה הלאה ולהמשיך. אצלי השנה יש מעט ילדים והחגיגות לא מהוות בעיה אבל גם כשעבדתי בגן גדול חגגתי בנפרד, מקדישים שעה מהיום וסוגרים עניין. בעניין לשנות תוכנית - לנו זה משעמם ונמאס ולמרבה הפלא הילדים מעדיפים את אותה תוכנית ולא רוצים לוותר, אצלי יש חלק של פעילות אחת שהם יכולים לבחור בין 2-3 פעילויות וכל השאר תוכנית קבועה - כדי שלא ישעמם לי וגם לילדים שנשארים שנה אחר שנה בגן אני משנה את התוכנית בכל תחילת שנה. אני בעד תוכנית קצרה - מקסימום חצי שעה!!!! ואני מעדיפה ביום שישי שגם כך הוא יום קצר, במקום ממתקים אצלי בגן ההורים מביאים את הארוחה - כך שכל יום הולדת לסיום החגיגה אוכלים את מה שהילד בוחר וההורים הביאו (פלאפל, נקניקיות, בורקסים וכדומה) אגב אני גם ממש נגד המתנות האישיות מילד לילד ומתוך נסיון שלפעמים הורים שוכחים שיש יומולדת בגן ולא מביאים כלוםםםםםם ולכן אני אוספת בתחילת השנה כסף מההורים וקונה מתנה משותפת מכל ילדי הגן. כולם מרוצים ולדעתי ההוצאה גם הרבה יותר קטנה - אני גובה 50 שח מכל הורה וזה הסכום שהוא יוציא באותה שנה למתנות יומולדת בגן. ושתהיה שנה טובה
)))

קדן

New member
מלך ליום אחד../images/Emo47.gif

|גם אני חוגגת לכל ילד בניפרד , החגיגה נערכת כחצי שעה עם ההורים בימי שישי.התוכנית היא קבועה ואוי לי אם אשכח משהו (הילדים לא מוותרים הם אפילו יודעים את הסדר) "תוכנית הבידור" כוללת שירים תנועה ומשחקים וברכות. בדרך כלל מצטרפים גם סבים וסבתות .וכולם פעילים. לגבי מתנות :בשנה קודמת הוסכם שכל ילד שחוגג יום הולדת מביא לגן משחק (מתוך רשימה שערכתי) וזה במקום הפתעות ,שקיות וכאלה.. ואילו השנה כל ילד מביא ספר מתוך רשימה שאני עורכת. ספר|

טלגל

New member
לגבי מתנות ../images/Emo77.gif

גם אצלי הצעתי להורים, שבמקום לקנות הפתעות אישיות לילדים בימי ההולדת, שלילדים הם משמעותיות בדיוק שתי דקות, לקנות לגן מתנה משחק או ספר. ההורים קיבלו זאת בשמחה. אצלנו נהוג שהגן קונה את הממתקים אני מקוה השנה להעביר זאת להורים......

אלהלה

New member
מתנה לילד יום ההולדת../images/Emo20.gif

התכוונתי למתנה שילד יום ההולדת מקבל. פעם הייתי נוהגת לבקש מתנות לגן. לא יותר - ההורים משלמים לגן מספיק ובזה קונים מה שצריך.

גן אלון

New member
מתנה לגן מההורים.

כבר שלוש שנים שבשיחת ההורים הראשונה אני מציעה להורים שבמקום ההפתעות או המתנה האישית לגן , הם משלמים עוד 25 שח´ לועד הגן וביחד הורים +תקציב הגן-אנו קונים מתנה אחת משמעותית בתחילת שנה כך שכולנו נהנים מהמתנה כל השנה. לפני שלוש שנים קניתי מערכת, לפני שנה מצלמה, והשנה הסכמנו על מתקן לחצר שההורים יבנו ואת החומרים נשלם מהתקציב הזה.

למעלה