יום הולדת בגן

יום הולדת בגן

שלום לכולן,
קצת נמאס לי מתוכנית היום הולדת בגני ואני רוצה לחדש ולשנות.
אשמח לשמוע מה אתן עושות ביום הולדת , בייחוד בגילאים 2, 3 .
עם ההורים, בלי ההורים, מה דעתכן?
באיזה יום? מצד אחד ביום שישי הרבה לא עובדים אבל מצד שני הרבה פעמים ביום שישי מגיעים המון אורחים ואחים ליום הולדת והשנה ואני לא בטוחה שאני רוצה שיבואו אורחים.
לא יודעת, אשמח לשמוע רעיונות רעננים.
תודה

מיצגזר

New member
יום הולדת אצלי

ימי הולדת אצלי מתנהלים ביום שישי עם הורים כשאיני מרשה אורחים מלבד אחים ואחיות.
אני שולחת להורים שבוע לפני הנחיות במייל לגבי יום ההולדת ושם אני מציינת שאפשר להביא אחים אחיות בלבד
הילד בא כרגיל בבוקר ואז ההורים מצטרפים ליומולדת ב11 עד 12 ואז הולכים הביתה
ביום ההולדת אני משלבת אלמנטים קלאסיים כמו חישוקים הרמה על כסא פתיחת מתנות וכו
אבל....גולת הכותרת חומר מההשתלמות של אירית אבן חן לימי הולדת
השתלמות מ נ צ ח ת!!!!!!!
ממליצה בחום ואז עוד קצת

מיצגזר

New member
אילוצים טכניים. יש גם כאלה...

מבחינתי שזה לא יהיה רק סבא סבתא אלא שזה יהיה במקום דוד וסבתא, חתול ודודנית....זה לא משנה לי כל עוד אלו שני אורחים מעבר להורים והאחים
המקום קטן מידי מלהכיל הרבה מבוגרים במסיבה בייחוד בהתחשב במקום שצריך כדי לקיים את פעילויות המסיבה
יכול להיות שאם הגן היה גדול יותר הייתי מזמינה יותר אבל לא בטוח
מנסיוני הילד נהנה מהיומולדת כשיש פחות המולת מבוגרים סביבו.

האוהבות

New member
אצלנו לא מגבילים סבים וסבתות אבל היה לי מקרה

שהסבים היו גרושים כל גרוש/ה הביא גם את בן/בת זוגו וכך במקום ארבעה סבים וסבתות היו לנו שמונה, בצירוף סבתא רבא שהצטרפה וזוג הורים היינו סה"כ 11 מבוגרים.
כשהקבוצה מונה 17 ילדים.
זה כמובן מקרה יוצא דופן עם מורכבות משפחתית ולא יכולתי שלא לאפשר לכ-ל הסבים והסבתות להגיע אחרת לא היתה מתקיימת יום הולדת בכלל.

ליב איט

New member
חחחחחח גם לי זה קרה

איום ונורא! קבוצה בת 12 ילדים וסבים וסבתות כל אחגד ואחת עם בן/בת הזוג שלו/שלה. הנכד המתוק לא תיפקד!

אני חוגגת עם הורים סבים ואחים וגם אורחים

כמובן שיש משפחות שמגיעות במלוא הכבודה ויש שמעדיפים את המעגל המצומצם. כמובן שהמרחב צריך להתאים והילדים צריכים להתרגל. בגילאי שנתיים קצת יותר קשה לרובם, בעיקר לילד יום ההולדת אבל גם לילדי הגן האחרים ככל ישש יותר אורחים לא מוכרים כך הילדים פחות משתפים פעולה. לכן אני מתגמשת עם התוכנית כשיש ריבוי מבקרים בגיל הצעיר. נותנת יותר מקום למשפחה ומאפשרת לילדי הגן להצטרף כשרוצים.
בגיל שלש הם כבר פחות מבוהלים מהאורחים ואז אפשר להצמד לתוכנית המוכרת , רוב הילדים משתפים פעולה יפה ולא מתרגשים מנוכחות הקהל.

ובאיזה יומים אתן עושות את יום ההולדת? איך נרא

השנה בגלל החוק החדש יש לי יותר ילדים צעירים יחסית ואני מתלבטת איך לתכנן את התוכנית כך שתהיה נעימה ולא "כבדה" מדי.
מה גם שההורים אצלי הם לא הורים שרוצים להשתתף. הם יותר בקטע של לצלם ופחות להיות חלק מהיום הולדת שלהם.
שלא תבינו לא נכון - אני לא אומרת את זה מתוך שיפוט. הם פשוט יותר ביישניים,, מודעים לעצמם ולא כל כך משוחררים.
גם הסבים והאורחים יותר באים לצפות מאשר להיות חלק ביום הולדת.
אני חושבת שחלק מחגיגת יום ההולדת של הילד זה גם צריך להיות נעים להורים ולא לתסכל אותם , בייחוד בגילאים האלה שהילד כל כך מרגיש את ההורה וגם ככה הילד בסטרס מהסיטואציה.
מה דעתכן?

למעלה