יום ההתרמה

sporTV

New member
יום ההתרמה

לקראת יום ההתרמה ב9 בינואר 2007 יום שלישי הלכתי להרצות בבי"ס. היום הרצתי לשלוש כיתות ב3 שעות והיה טוב. עקרונית זו פעם ראשונה שאני מרצה בפניי ילדים על הסי.אף. הייתה התעניינות רבה והמון שאלות. הלכתי להרצות "בזכות" זה שאבי חטף שפעת אז החלפתי אותו. היה נחמד ומקווה שעוד כמה ילדים בעולם מכירים את מחלתנו טוב יותר. היה מקרה שילדה חמודה חולה באסטמה שכנראה עברה לה והיא ממש חששה שיש לה סי. אףאז ניסיתי להרגיע אותה. האם התנסיתם בהרצאות בעבר? איך היה? יש לך חוויות יוצאות דופן? שישי שלום

vikvik

New member
ימי התרמה

בעבר (עד לפני שנתיים) הייתי מרצה גם בבתי ספר. אני חושבת שזה אחד הכלים היותר חיוניים שפשוט עובדים. אני כן הייתי מספרת שאני חולת סיאף והום היו נשארים קשובים בצורה בלתי רגילה , שאלו שאלות עומק ושאלות אמיצות ממש. ממש הרגשתי שהם הולכים לצאת ליום התרמה עם התלהבות. המפגש הישיר הזה בעיני הוא דבר מאוד חשוב. כל הכבוד למי שעושה את זה. אני לא יודעת בגלל מה בדיוק , אבל מאוד קשה לי נפשית ופיזית להרצות. כלומר לא נראה לי שזה בעיה של חשיפה , זה יותר קשה לי פיזית , פשוט כנראה בגלל הילדים , בכלל מפגש עם בית ספר לוקח אותי למקומות לא טובים. ומספיק שאני נפגשת איתם כל פעם מול מאות מתבגרים בהצגה שגם ככה חושפת המון כוחות מול קהל לא בהכרח מפרגן בגלל שנוער זה נוער וקשה להתרכז. אז בימי התרמה אני מעדיפה לעשות דברים אחרים כיום. אם זה ראיונות , אם לאסוף כספים מבתי ספר , לספור וכו'.

ההתרמה

ההרגשה שלי היא שאין מספיק חשיפה תקשורתית להתרמה, ונוצר רושם שב9/1/07 ההתרמה היא רק לאקי"ם. היום בצהריים דידי הררי דיבר ממושכות על אקי"ם בתוכניתו, ולא הזכיר אותנו. על האוטובוסים יש שלטים של אקי"ים בלבד בחזית, ואותה תופעה היתה גם בשנה שעברה! האם הסיבה תקציבית?

cafesito

New member
אני מניח שכן, למרות שיש תשדירים

וחשיפה טלוויזיונית כן ראיתי.

sporTV

New member
אק"ים במימדיו

הן הכלכליים והן הכמותיים גדולים יותר ולכן בעלי אמצעי רבים יותר. אני גם מניח שהפרסום של האיגוד שלנו בערוצי הטלויזיה הוא לא זול בכלל. הכל בפרופורציות

וי וי וי כמה כסף ספרתי אתמול../images/Emo178.gif

ועוד לספור שכמליון ילדים בכיתה ז' עושים רעש מסביב..... איזה כאב ראש... ומורות... עם קשה במיוחד... כל הזמן שאלה נו... מתי תסיימו... זה יקח עוד הרבה זמן? רק ב- 10 הדקות האחרונות עלה במוחה הרעיון המבריק שאולי אם היא תעזור לספור את הכסף זה יקח קצת פחות זמן. לקח קצת זמן להסביר לה אין בדיוק לעשות שקיות של 100 מטבעות כל סוג מטבע לחוד. ביתה בת ה- 10 קלטה את זה תוך שנייה... ועזרה הרבה יותר. בסופו של דבר ספרנו 15,000 שקל! ורוב התלמידים התרימו בערך רק חצי פנקס. עוד חוויות למישהו?

אופס ../images/Emo9.gif

אתרי תפוז כל ככככך איטיים לפעמים שאפשר להשתגע! חשבתי לההודעה לא נשלחה לי בכלל ועכשיו היא מופיעה פעמיים... וכל פעם בשרשור אחר..

למעלה