יום הדין

marceloros

Member
מנהל
יום הדין

לא הצלחתי לעשות סיכום מסודר של יום הסקי בחרמון, נו טוב לא בטוח שזה בכלל דרוש או מעניין מישהו.

מה שכן אני מטפטף בחלקים את הרשמים מהיום האחרון שלי, ומאוד חשוב לדעתי להעלות את הדבר הבא ולשמוע את דעתכם.
דובר כאן כבר על כיוון מחברי הסקי לנעל, כיוון שנמדד ב-DIN, וגם סופק מחשבון אותו הוספתי בקישורים של הפורום לחישוב המספר המתאים לכ"א.

ע"פ המחשבון, לנתונים שלי, יש לכוון את המחברים ל- 4.5, וע"פ "שיטת נתי" יש לרמות במשקל וכך להוריד את המספר לפחות ל-4.
בחרמון, חנות נווה אטיב, כיוונו לי את המחברים למספר 7 !! (לבן שלי המתחיל ל-6). הצלחתי אחרי משא ומתן קשה שיורידו לנו ל- 4.5/5.
לא קרה שהתנתקו סתם מגלשיים בגלישה לאחר ההורדה כפי שטענו שיקרה.
לבן התנתקו כמה פעמים המגלשיים בנפילות, אצלי רק פעם אחת כמצופה.

אף פעם לא התעמקתי בזה, אבל אני מבין שמידת ה-DIN היא משהו אוניברסלי (מידת כח פיתול?) וזה נכון לכל מחבר מכל חברה וגם לכיוון הקדמי וגם לאחורי.
אם כך הדבר הזה מוסיף עוד סיכון לגלישה בחרמון עם ציוד שכור בקטע שלי שהם "המומחים" והם יודעים מה שהם עושים.

matar

New member
הפציעה היחידה שלי עד היום מגלישה הייתה בחרמון בגלל "המומחים"

אבל אצלי לצערי זה קרה מהכיוון ההפוך, הם לא הסכימו לחזק לי מספיק את המגלש למרות שביקשתי ואמרתי להם שאי גולש ברמה גבוהה מאוד

מה שקרה לאחר מכן הוא התנתקות של המגלש תוך כדי סיבוב במהירות גבוהה יחסית.

הנזק היה מתיחה ברצועה של הברך (ACL ), למזלי חזרה לשגרה אחרי 3 חודשיים.

המסקנה הברורה שלי, לחרמון אני עולה רק עם הציוד שלי!!!

ssskiman

New member
4 נשמע לי נמוך מאוד לאדם בוגר

נראה לי שהמחשבון שהפנית אליו קצת מגזים כלפי מטה. הכנסתי את הנתונים שלי למחשבון והתוצאה הייתה 6.5. בסקי אני בדרך כלל אכן משקר בקשר למשקל שלי כדי שיכוונו למספר נמוך יותר, שזה 7. כשאני נופל, בדרך כלל המגלשים מתנתקים ללא נזק, למרות שכן קרה שהתרחשו פציעות קלות מאוד - מתיחה קלה של איזור הברך שלא מנעה המשך גלישה.

marceloros

Member
מנהל
תיקון

בלבלתי את עצמי - יוצא לי במחשבון בהתאם למשקלי, גובה ומידת נעליים ב-type2 :
5.5
&nbsp
אז 4.5 זה אחרי הרמאות של נתי.
לפחות זה בסדר לכוון ל-5.
&nbsp
המספרים עולים אם אני מכריז שאני type3 ל- 6.5 אבל הוא אפילו לא שאל מה הרמה שלנו.
מה שכן אתה צודק, עכשיו 7 לא נראה כמו חוסר אחריות משווע, גם התערער לי הביטחון כמה זה משמעותי אם זה מכוון ל-5 או ל-7, בגלישה כאמור לא התנתק ללא צורך, בנפילה הוא התנתק וכנראה היה מתנתק בכל מקרה.

natyh

New member
קצת לחץ ואתה כבר משנה גירסה ..?

תעמוד על שלך 4.5 הגיוני מאד גם 5 הגיוני 7 לא הגיוני .
השאלה באיזו רמה אתה רוצה יש ארבע רמות .
בטיסות הכי חריפות בשיפועים החדים בבקירה לא התנתק לי מגלש וזה לא החרמון
שמחייב עצירות תכופות בשל הסיבובים .
אני שוקל מספיק אז עובדה .

marceloros

Member
מנהל
גם לי זה עבד בסדר בחרמון

אבל זה לא הלחץ ולא הגרסא, הביטחון במה שטענת עד כה התערער כי אם רק אחליט שאני גולש סוג 3, ויש מצב שאני שם אין לי מושג מה בידיוק המשורר של המחשבון מתכוון, אז אני מתקרב ל-7 של החרמון. כשראיתי 7 על ההר קיבלתי חררה "זהו הלך עלינו אנחנו שוברים רגל בטוח", אני לא כ"כ בטוח שזה לא היה מתנתק כמו שהתנתק עם ה-5 כשהיה צריך.
&nbsp
הרי אם המצב כ"כ חמור, ואני מאמין שאני בערך היחיד שם שביקש לשנות את הכיוון, אז כל שעה הייתי אמור לראות 5-10 איש מפונים על האלונקה, לא?

natyh

New member
ברור ...אמנות התימצות ...

צריך יותר מכשל אחד לאסון .
אסון נובע משרשרת כשלים , נסעת ביום שלג טוב , אז כשל אחד לא הספיק .
עצתי אנא חזור על הניסוי כדי לאפשר מדגם רחב בתפקידך כמנהל הפורום כוון לשבע וסע ביום שמשי חם ובהיר ...
אנא חזור עם מסקנות לפורום ...

marceloros

Member
מנהל
המדגם היה כבר בפעמים הקודמות

גלשתי לפני שנה בחרמון, בטח עוד איזה 5 פעמים בעבר, לערך.
אז לא בדקתי כלום.
תבין, אני לא מזלזל בדברים שלך, להיפך התייחסתי ברצינות ודרשתי לכוון מחדש.
אני רק שואל פה שאלה ולאור הדיון הביטחון שלי שזה כ"כ חשוב, קריטי, יום הדין, מתערער.

natyh

New member
מי שלא מבין את ההיגיון יחזור לאותה טעות.שוב.

ואתה באמת לא מבין .
אם לא תקים מצוות ותיסע בשבת מיד תיפול ברחוב ו....
לא !
כיוונו לא נכון ויצאת בשלום אז מה זה אומר ?
הענין הוא הפחתת סיכון לי לא נפתח המגלש בפאודר .
אבל נפתח מיד בנפילה .
מה רוצים למנוע ?
מצב שלא יפתח בטעות.
וכתוצאה מכך תיקרע רצועה
או קיי אז היית זהיר ולא נפלת אז אפשר לכוון קפיץ ל 12 ?
למה לא לקחת מחבר קבוע ולסגור בברגים וזהו ?
ההיגיון אומר צמצום סיכון זה הכל .
לא יום הדין אבל מניעת שרשרת טעויות.

marceloros

Member
מנהל
זה ברור

אני חותר להבין כמה זה משמעותי.
אם שברת רגל זה משמעותי מאוד זה אפילו כבר לא מעניין.
אם התנתק לך סתם מגלש, כמו לי באוסטריה האחרון צירפתי סרטון, זה גם לא מעניין שהרגליים בסדר, האצבע כאבה 8 חודשים והקללות היו בשמיים. אגב אני מאמין שפשוט לא שמתי את המגלש טוב וזו הסיבה, לא קשור לדין שאין לי מושג למה הוא היה מכוון.
&nbsp
אז אם הכל ברור ומוסכם, וצריך לכוון נכון וזה חשוב במקרה הצורך, למה אני עקשן?
כי גם במחשבון ההבדל בין 4.5 ל-6.5 נובע מהחלטה איזה type של גולש אני.
ואם אנחנו גם טוענים שהמחשבון מגזים וצריך לרמות במשקל ולשים 1 פחות, אז על מה זה מצביע? המחשבון לא יודע? או הטענה שבהשכרה הם מכוונים מוגזם מעל המחשבון?
שלהוריד זה בסדר כי זה לא מתנתק? שאם יכוונו יותר גבוה זה כמו לשים ברגים?
&nbsp
בכל מקרה אין לזה שום קשר לזה שאני בעד להתגלח על ניסיונם של אחרים ועל מה שאחרים קראו או בדקו, מקובל עלי שיכוונו לי ל-5 ולא ל-7 היה מעולה ונבדק בשטח שהמגלש התנתק רק כשהיה צריך, אפילו ראיתי אותו מתנתק בעיניים ובאפס מתיחה לרגל.

natyh

New member
מאד פשוט

כוון למינימום בו המגלש עדיין לא יתנתק בכל מצבי הגלישה.
אצלי גם בקפיצות ב 4.5 לא התנתק .

הנעליים היו גם שכורות?

כי בנעליים שכורות לפעמים הקצוות שחוקים כי לא הוחלפו בזמן והן לא יושבות טוב בביינדינג.

marceloros

Member
מנהל
כן שכורות

נעלי הד כמו שנה שעברה, לא נראו במצב קשה, כנראה הן בנות שנה ובחרמון זה לא הרבה, כמה ימי גלישה כבר היו.

marceloros

Member
מנהל
תלוי

אני גולש סולידי, אז בלי לקיחת סיכונים אני מגיע גם ל-0 פעמים, עם קצת יותר אקשן תלוי במסלול ובטעויות שלי, פעם 1 זה סביר, פעמיים יתכן רק מתחיל להיות יותר מדי

הילד ברמת מתחיל, אחרי שבוע בקלאב מד לפני 6 שנים, ויום בברילוצה באוקטובר. הוא רק מתחיל לעבור ממשולש לפרלל. נופל הרבה יותר, גם צעיר גם ישראלי
לוקח סיכונים.

בחרמון פעם אחת בורדיסט נכנס בי והפיל אותי, פעם שנייה התרסקתי לבד בסוף מעייפות.

Cמן רשום

New member
יש מצב שהחרמון קשה מדי לבן שלך

גם אני הגעתי לחרמון פעם כשהיה לי ניסיון דומה מאד לזה של הבן שלך אבל בגלל שלא הייתי כבר צעיר ואף פעם לא הייתי יותר מדי ישראלי באופי, הפסקתי מהר כי הרגשתי לא מוכן.

marceloros

Member
מנהל
לגמרי

גם אני הגעתי אחרי שבוע בטורקיה לחרמון, הואדי חתול בכלל היה סגור, והתרסקתי לנפשי בואדי מועדון. נשאר לי להתאמן בערער, ובסיום נתנו לי לרדת ברכבל מבקרים.
&nbsp
אמרתי לו שלא כדאי לו חרמון ושהוא בכלל צריך הדרכה, אבל הוא נורא רצה.
בהחלט התעייף יחסית מוקדם אחרי הצהריים והתייאש.

למעלה