יום הגיוס

לאהמ1

New member
יום הגיוס

אני מתגייסת בקרוב ורציתי לשאול.. האם ביום הגיוס ניתן להיכנס לבקום עם תיק קטן ובו המסמכים, ארנק, פלא... או שגם את התיק לוקחים לך בהתחלה. כמו כן רציתי לשאול האם בבקום רואים רופא?

בתור אחת שהתגייסה לפני חודש +

אני יכולה להגיד לך שרופא את רואה רק אם את מבקשת ולגבי התיק גב הקטן..אם את אומרת שאין לך שם משקפיים, סיגריות ופלאפון <ונראה לי גם ארנק>..את יכולה להיות איתו חח לי היה פון בתיק אבל בתכלס לא בודקים לך אותו אז בקטנה...פשוט תגידי שיש לך שם בקבוק מים ו.המסמכים..למרות שאף אחד לא מבקש ממך שם מסמכים כלשהם [=

לאהמ1

New member
תוכלי לענות לי על השאלה

אם יש לי מסמכים רפואיים אני חייבת להראות אותם לרופא שבבקום או שמספיק לרופא בבסיס הטירונות ? לא הבנתי אסור לקחת ארנק ופלא לבקום? את סיימת טירונות? איזה עשית ואיפה?

2inaroad

New member
ככה

1. הכי טוב זה גם וגם, הרופא בבקו"ם יכול להחליט לשלוח אותך לועדה רפואית (מומחה) ישר בבקו"ם (שזה חלק משרשרת החיול, וזה כאילו שאת מבקשת ועדה רפואית דרך הלשכה רק הכל במקום אחד ובמזורז) או שהוא יכול להגיד לך שאת ההליכים את תעשי דרך רופא היחידה. תלוי במקרה שלך (אם את מתגייסת לקרבי אז מסלול 1, ואם למשהו שלא קריטי בו הפרופיל או שמדובר על פטור מסוים אז מסלול 2). 2. אסור להיות עם פלא' בשרשרת החיול, יגידו את זה גם. אבל כולם מביאים, אבל האמת שאין צורך. אני הייתי חייב להתייעץ עם הבית כשקצין המיון הציע לי 2 אופציות שונות לגמרי, אז ביקשתי לצאת מהחדר, והשאלתי מאיזה חייל שהיה שם את הפלא' שלו לשיחה...

NaTaLyLooSh

New member
ביקשת ממנו לצאת ולחשוב והוא..

הסכים לך? ככה נותנים לכולם או שזה היה מקרה מיוחד?

purple rose

New member
אממ...

בעיקרון אומרים לך להשאיר הכל בתיק במקום שמור. אם את אומרת להם שיש לך מסמכים רפואיים או משהו כזה הם ירשום לך לקחת אותם. גם את הפלא בעיקרון צריך להשאיר בתיק אבל הבנתי שגם אפשר לקחת איתך כל עוד לא תופסים אותך חח.

2inaroad

New member
ככה

1. כולם רואים רופא 2. כן, רק בלי הפלא' אבל לא מומלץ, למה אח"כ צריך להכניס אותו לתיק הגדול כשמגיעים לבט"ר. אני ממליץ לבוא עם מכנס עם כיסים טובים ולשים בהם את הדברים.

סעמעמק

New member
אני דווקא ממליץ

לבוא עם מכנס ספורט... כי חבל שאחרי זה יהיה לך ג'ינס שתופס המון מקום בתיק, ומכנסי ספורט צריך להביא בשביל המדסים בכל מקרה.

ככה

1. לא כולם רואים רופא בבקו"ם. אני אישית לא ראיתי, ואני לא יודעת על אחרים שראו. רק כשמגיעים לבסיס, אלה שיש להם פרופיל 64 ומטה מקבלים זימון לרופא או חובש אוטומטית. מי שיש לו פרופיל גבוה יותר ורוצה לראות רופא, מבקש בבוקר תור לחופ"ל. 2. גם אני ממליצה על מכנסיים עם כיסים. פלאפון גם ככה אסור ואין טעם לקחת אותו. לקחתי בכיס ארנק (עם ת"ז), מפתחות למנעולים של התיק הגדול, עט ואולי עוד משהו, וזה כל מה שתצטרכי גם ככה.

חובש פלוגתי

בטירונות, אם אתה לא מרגיש טוב אתה נרשם בבוקר לחופ"ל, ורק הוא יכול לקבוע לך תור לרופא, שרק הוא יכול לתת תרופות ופטורים רציניים.

לאהמ1

New member
אום אני לא חולה אלא רק רוצה להראות

לרופא מסמכים רפואיים שיש בידי?

כדי לקבל פטור?

אז עדיין צריך להירשם לחופ"ל, שיקבע לך תור לרופא (אם זה בעיות אורטופדיות זה יהיה אורטופד וכו').

izzy88

New member
וגם לי יש שאלה....

עקב אורתודנט אידיוט שכנראה לא ידע מה שהוא עושה, שמו לי שוב גשר... (באסה באסה...), ודי קשה לי ללעוס עדיין (הרחבה של השיניים כי אין לי מקום לשיני בינה), אם אני אבקש רופא הוא יכול לעשות משהו בקשר לזה? כאילו לדאוג שלא יכריחו אותי לאכול דברים קשים אלא רק רכים? אח שלי אמר שכדאי לי לבקש כדי שאני לא אסבול סתם.

לא יכריחו אותך לאכול כלום...

אם זה יקשה עלייך בפעילות השוטפת, אולי יתנו לך ב' או ג', אבל אין לי מושג אם אפשר לבקש אוכל מיוחד. אה, ובלי קשר - שכחתי להזכיר לך (כי את מתגייסת בקרוב) - בבקו"ם תקחי רק את הנעליים בלי השרוכים!!! אני לצערי לקחתי עם שרוכים והן נורא לא נוחות. וגם ככה אין לי זמן כל פעם לפתוח ולקשור את השרוכים, אז הם נשארים קשורים כל הזמן
(לפחות יש לי עכשיו פטור, אבל רק ל-30 יום...)

לאהמ1

New member
אז את מציעה לקחת את הנעליים בלי

השרוכים והסנדלים? איפה עשית טירונות?איזו? כמה זמן?

izzy88

New member
כן תודה....

הזהירו אותי כבר בקשר לזה, אבל תמיד כיף לשמוע את זה מעוד אנשים... זה רק אומר שאכפת לכם!

varui

New member
מסמכים

אוקי אני לא יודע באיזה מסמכים רופואים מדובר אם יש איזה שינוי במצבך רופואי או סתם את רוצה רופא יראה או את רוצה לוועד רופואית 1. אם את רוצה וועד רפואית דבר אם אחד חיילים שפ תבקשי דחוף רופא תגישי שזה קשור למצבך רופואי וגם בקשר אם יש שינו במצבך רופואי 2. אם את רוצה פטורים את צריכה לראות חופ"ל והוא יפנה אותך לרופא אבל מתי את מיגעה לבט"ר את אמור לראות רופא שהוא יבדוק אותך יחליט אם את כשיר לטירונות ואת שם יכולה לספר לו על בעיות שלך

למעלה