יום הגיוס

s u n s o o n

New member
יום הגיוס

שלום להורים עם ניסיון,
שאלה על ליווי המתגייס לבקו''ם. באיזה חלקים משרשרת החיול מותר להורים להיות, אם בכלל?
הורים זוכים לטקס קצר או שאפשר ללוות את המתגייס בתחנות?
והאם זה נכון שלשבת הראשונה תמיד משחררים או שיש גם יוצאים מהכלל?
תודה!

שלום לך, שיהיה בהצלחה ואנסה לענות:

באיזה חלקים משרשרת החיול מותר להורים להיות, אם בכלל? - תלוי במקום בו הוא מתגייס, ז"א בלשכות שאינן תל השומר לפי מה ששמעתי, המתגייסים מגיעים , מקריאים שמות ועולים לאוטובוסים שנוסעים ללשכת הגיוס בתל השומר.
בתל השומר - קצת יותר חגיגי, ושוב מחכים ברחבה ורואים שהשם מופיע על צג גדול ואז המתגייסים עולים לאוטובוסים ונוסעים (5 דקות) ללשכת הגיוס , בשרשת החיול ההורים לא נימצאים...

הורים זוכים לטקס קצר או שאפשר ללוות את המתגייס בתחנות? - אין שום טכס ושום תחנות...

והאם זה נכון שלשבת הראשונה תמיד משחררים או שיש גם יוצאים מהכלל? - אין חוקים בכך, אני שמעתי שלרוב כן משחריים, אבל שמעתי כבר שגם לא.

שיהיה בהצלחה ותישארי איתנו (משום מה אני הנחתי שהכותב אישה...)

s u n s o o n

New member
וכמה שיותר אני קוראת פה, כך נשמע לי מפחיד

יותר ויותר...

ברוכה הבאה

חלקנו כאן ותיקות ממך רק במעט, אבל מהר מאוד נכנסים לענינים וזה פחות מפחיד. הבת שלי התגיסה לפני קצת פחות מחודש.

בתל השומר אפשר ללוות את המתגייס עד הרגע שבו מקריאים את שמו והוא עולה לאוטובוס לשרשרת החיול. גם אם כתוב לכם בצו לבוא ב7 וחצי אפשר להגיע בנחת עד 9 לשבת בערך שעה ברחבה עם החייל ולצלם צילומים אחרונים כשהוא עולה לאוטובוס. אל תשכחו להביא מים - ממש חם שם , יש קצת צל אבל די צפוף.

שבת ראשונה זה תלוי ביום הגיוס, בבסיס הטירונות שאליו יגיע וברצון הטוב של צה"ל.
הבת שלי התגיסה ביום רביעי לדרום הרחוק ונשארה את השבת הראשונה. אח"כ זכתה לחופשה יפה בסיום הטירונות אבל בקורס היא סוגרת 21 (נשארת שתי שבתות רצוף בבסיס) ולא בטוח שיהיה יום ביקור.

שיהיה בהצלחה ותשארי פה, זה פורום נהדר ותומך.

s u n s o o n

New member
מרבה ידיים

תודה...
"הבת שלי התגיסה ביום רביעי לדרום הרחוק" - ידעתן שהיא תתגייס לדרום הרחוק?
לנו אמרו מה התפקיד אבל לא מה המיקום...

כן ידענו מראש

היא שובצה לתפקיד מאוד מסוים ולכן ידענו מראש גם איפה יהיה הקורס (באותו בסיס).
יש מלא פורומים ברשת של חיילים שבהם את יכולה למצוא את כל הפרטים לגבי התפקיד, אלא אם מדובר במשהו מאוד מסווג.
הבת שלי התעדכנה בתפוז בפורום מתגייסים, אני עשיתי כל מיני חיפושים והגעתי לאתר בשם "שבוז" שיש בו הרבה מידע. וגם באתר הרשמי של מיטב אפשר למצוא מידע, בעיקר על הציוד שכדאי לקחת אבל גם על השיבוצים השונים.

כן זה מפחיד , אבל זו המציאות! ותגידי להשאיר

את האוצר ביום הראשון בגן לא היה מפחיד?
ןמה עם כיתה א׳ ???
נכון , צבא זה מפחיד ואפילו מסוכן,
אבל זה חלק מהחיים שלנו כאן

s u n s o o n

New member
רוזנת,

מצד אחד, את צודקת, בגן עוד יותר מפחיד. להתגייס - לפחות זו הבחירה של האוצר עצמה.
מצד שני, הגן והבית ספר לא טוטאליים כל כך, למשל לא כלול שם תחום רפואי. אם חלילה בגן או בית ספר היה קורה מקרה מהסוג שמתוארים פה בפורום (איום על ילדה לנקום בה, כשאמא חוששת שהאיום עלול להתממש, והמפקדים לא מתכוונים להגן. או מקרה מהחדשות שהרופא לגלג לחייל חולה וזה נגמר רע). אז אם היה קורה בגן או בכיתה א' (או אפילו כיתה יב') מקרה דומה לפחות במקצת, כל הורה שפוי היה מוציא את האוצר שלו תיכף ומייד מאותה המסגרת, ומעביר אותו/ה למסגרת חינוכית ידידותית יותר...

על המשפט הראשון יש לך טעות מהותית ...

אצלנו ואני מניחה גם אצלך ... האוצר שלי לא בחר להתגייס!!!
האוצר של יחד עם המון אוצרות אחרים, פועל על פי החוק במדינה !!!

ונכון הטיפול הרפואי בצבא הוא פשוט מתחת לכל ביקורת , והלוואי שלא ניצטרך !
אבל גם בחיים הרגילים שאינם צבא, את יכולה להיתקל במצבים רפואיים שלא תדעי מה לעשות,
רק היום סיפר לי המדריך כושר שחמותו חולה מאוד והכליות פסקו מלתפקד, והיא עושה דיאליזה מידי יום,
היא כבר חודשיים בבית חולים והגיעה לשם מבית אבות, והיום לא רוצים להחזיק אותה יותר בבית חולים,
ובבית חולים גריאטרי אין מכון דיאליזה, ואז אמרו להם שיום יום יצטרכו לדאוג להסיע אותה לבית החולים לקבל טיפול, ואין להם מושג מה לעשות, כי צריך אמבולנס, ואין להם אפשרות לעמוד בכך, אז מה עושים?

וגם בבתי ספר יש לעיתים מצבים בלתי נורמאליים,
אין ספק שלהתגייס זה שינוי משמעותי בחיים,
תחילתה של תקופה, ששונה מהותית מהחיים הקודמים,
מקווה שיהיה לו טוב

s u n s o o n

New member
איני רואה טעות או סתירה בין דבריך לדברי

גם כשיש חוק עדיין יש בחירה. אפשר גם לבחור לעבור על כל חוק.

אביב 121

New member
מהנסיון הטרי שלי...

הבן שלי התגייס לפני שבועיים להנדסה קרבית
וכול הזמן אמרו לנו ,וקראנו ברשת ששבת ראשונה יוצאים,
אז זהו שלא!!
הוא נשאר שבת ראשונה בבסיס
לקח בגדים רק לשבוע והיה לא קל
ממליצה לקחת דברים לשבועיים ,אם יצא זה בונוס

s u n s o o n

New member
לקח בגדים רק לשבוע?

סליחה על שאלה טיפשית... בכלל לא ידעתי שצריך לקחת בגדים, חשבתי שנותנים שם... מה את ממליצה לקחת?

ברוכה הבאה

נעים לי לברך אותך, כי אני טרייה כאן, כמה ימים....
אמא לטירון בשריון. בשבוע הראשון יצא, אח"כ נשאר שבועיים.....
יום הגיוס מאד טעון ומורכב בהיבט הרגשי - יום מיוחד מאד.
לא קל, לכן מהר מאד הגעתי לכאן......ובכל זאת חיים בשגרה,
אחרת. מחכים לטלפון, להודעות וממשיכים את ענייני הבית.
לנו עוד 2 בנות, בתיכון ובחטיבה, עדיין חופש גדול, נוסעים
לפה ולשם, עובדים ו....סומכים על הבחור, כמה שאפשר.
בהצלחה !!!!

Jen74

New member
וגם בגד ללילה לשינה.

הבת רצתה שורטס וגופיה ואמרו שבגלל שיש בטירונות גם בנות מסורתיות ששומרות על צניעות בלבוש, הבנות כולן נדרשות לישון עם מכנסיים לפחות עד הברך וחולצות לפחות עם שרוול ולא כתפיות.

לבת שלי אמרו שזה בגלל המסדר לילה

כדי שהיא תוכל לצאת החוצה לעמוד לסדר היא חייבת בגדים "צנועים"
בלענו את הצפרדע בשתיקה, זה לא היה בזמני, הם נסחפו קצת עם הצניעות בצה"ל כמו בשאר המדינה,
זה הגיע עד כדי אבסורד שהרס"פ אסר עליהן להוציא חולצת טירונות שבה יש מימיה עם ביקיני והכריח אותן להלביש את המימיה בטייץ וגופיה. הבת שלי החליטה שזה ממש מוגזם וויתרה לגמרי על החולצה.

אביב 121

New member
התכוונתי ל..

מה שממולץ לקחת: תחתונים, גרביים,אם הוא קרבי -אז הבן שלי קיבל כ-8 זוגות גרביים, שמתוכם 4 נראות ממש טובות, ו-4 לא הייתי משתמשת בהם,
נעלי התעמלות, חולצות טריקו להתעמלות,גופיות ירוקות, בלבנות הוא בכלל לא השתמש,בבקום קיבלו 2 מכנסי התעמלות, אבל כולם קיבלו XL שעליו ממש גדול, אז לקח מהבית.אני קניתי לו מגבת שמתייבשת מהר, וזה עוזר לו.עוד לקח, משחת נעליים ומברשת נעליים,

שלום לך אביב

בבקשה עזרי לי להחכים - מה זו מגבת
שמתייבשת מהר, היכן משיגים כזו ?
בזה הרגע הסגרתי איזו עקרת בית קטנה אני....

למעלה