יום הבוחר מתקרב

יום הבוחר מתקרב

וזה הזמן לעשות חשבון נפש ולקצת נוסטלגיה. שנים שלא ביקרתי כאן מהסיבה הפשוטה שקיבלתי בחילה עמוקה מפוליטיקה. עמדת שינוי והבורות של נציגיה בנושא המילואים הייתה הנושא שקומם אותי במיוחד. אני זוכר שניסיתי לשכנע את אנשי שינוי כאן בפורום מדוע זה כל כך רע להצביע עבור חוק הארכת ימי המילואים. כיום לאחר השינויים העצומים בנושא המילואים, שנעשו על ידי מופז בלחץ אירגוני המילואים, ההצבעה ההיא והטיעונים בעדה נשמעים טיפשים מתמיד. אני זוכר שכתבתי כי אם שינוי תיכנס לממשלה ללא עבודה היא לא תשיג מטרה אחת ממטרותיה, החרדים לא יגויסו, נישואים דתיים ישארו, אוטובוסים לא יהיו בשבת, וכאשר היא תפרוש מהממשלה היא תחשב כמפלגה שבחרה בכיסא במקום בעקרונות. אני זוכר שכתבתי שגורלה יהיה בדיוק כמו גורל ד"ש. הנבואה אכן ניתנה לשוטים אולם זו לא הייתה נבואה אלא ראייה נכוכה של המציאות ושל יצרי השלטון של פוליטיקאים בינוניים אשר מוכנים למכור את העקרונות שלנו, עבור כיסא נמוך עבורם בממשלה. המצע של שינוי נשאר אקטואלי מתמיד. הבעיה אף פעם לא הייתה המצע. אני בטוח ששמעון פרס היה מאד שמח אם היו נישואים אזרחיים במדינה. אני בטוח שגם נתניהו לא היה מתנגד. הנקודה הינה שכל הפוליטיקאים לוקחים את מעמד הביניים החילוני כמובן מעליו ומוכרים את העקרונות שלהם עבור כיסא בממשלה ורעיונות מדיניים. שינוי התגלתה בדיוק כמו עוד מפלגה כזו. אנשים יקרים, רובכם מאמינים באמת ובתמים בעקרונות שינוי ואתם לא מקבלים שום טובות הנאה ממנה. אל תלכו שבי אחרי פוליטיקאים שמשתמשים בכם. צריך ללמד את הפוליטיקאים לקח, "הבטחות צריך לקיים". לא קיימת לא תבחר שוב. יש מספיק אנשים טובים אחרים שיכולים להחליף את ההנהגה הקיימת. אף אחד לא מבטיח כי אותם אנשים חדשים לא ימכרו אותנו שוב אולם הם צרכים לדעת כי ציבור הבוחרים כן מקיים הבטחות - פוליטיקאי שלא עומד במילתו לא יבחר שוב. אשרת, את עומדת במילה שלך ?

אשרת

New member
לא.

לפני ארבע שנים הייתי נאיבית, היום אני קצת פחות. ואני לא מאמינה בהצבעה בפתק לבן, ולא מאמינה בהצבעת מחאה. גדלתי מאז.

הבטחות צריך לקיים

לא קיימתה לא נבחרתה. זו הסיסמה שלי ליום הבוחר. את אשרת כאדם פרטי יכולה לשנות את דעתך 100 פעם וזו זכותך הלגיטימית - את לא חייבת דין וחשבון לאף אחד. הפוליטיקאי ייתן דין וחשבון ביום הבוחר. יש אלטרנטיבות. המצע של שינוי אטרקטיבי מתמיד אבל המועמדים שלו לכנסת לא אטרקטיבים כמו בבחירות הקודמות (השתדלתי להיות מנומס בניסוח). החלפה של כולם עד האחרון בהם, היא הדבר הנכון לעשות כי לא האנשים העומדים בראש שינוי הם החשובים אלא הרעיונות שמאחרי שינוי.

אשרת

New member
תגובה.

אני אדם פרטי, ולכן אני יכולה לשנות את דעתי גם אלף פעם בשניה, אם אני ארצה. ותודה רבה על האישור שלך. הפוליטיקאי בהחלט ייתן דין וחשבון למעשיו, על ידי ציבור בוחריו. כל אחד עושה את השיקולים שלו, ומגיע למסקנה שלו. אני מצביעה וחברה במפלגה בגלל האידיאולוגיה והמצע שלה, ולא בגלל טומי לפיד או אברהם פורז, שהם באמת אף פעם לא היו השיקול שלי להצביע לשינוי. אני קצת פחות רדודה מזה. תודה. ואגב, בבחירות הקרובות אני באמת לא אצביע לצערי, משום שאני לא אהיה בארץ. כך שלמעשה... ממממ.. אני לא ממש מפרה פה כלום :)

כולנו שותפים לאידיאולוגיה

הבעיה לא עם אידיאולוגיה אלא עם העובדה שהציבור החילוני ממעמד הביניים הוא האתנן שנותנות מפלגות השלטון למפלגות אחרות בעבור הסכמתם לתמוך בממשלה. את האתנן הזה נותנים אנשים אשר הינם נבחרי ציבור בניגוד גמור לאידיאולוגיה והמצע של המפלגה. כך נהגו ראשי מפלגת העבודה, כך נהגו ראשי מפלגת מרץ וכך גם נהגו ראשי מפלגת שינוי עד שכצפוי, פרשו מהממשלה. מה אני אעשה בבחירות ? עדיין אינני יודע. ברור לי כי לא מרץ, לא עבודה, לא ליכוד, לא קדימה, לא שינוי. הסיבה לכך איננה בגלל המצע שלהם, אלא העובדה כי האנשים העומדים בראש המפלגות והנציגים לכנסת הם אנשים אשר היו שותפים לשלטון אשר מכר את הבוחרים החילוניים ממעמד הבינוני. מקווה שתקום מפלגה חדשה הדוגלת ברעיונות ליברליים מערביים בסיסיים אשר מורכבת מאנשים אשר עדיין לא היו בשלטון. האם הם לא יעשו לבוחר את מה שעשתה מרץ העבודה הליכוד ושינוי ? בהחלט יתכן שכן אולם שידעו את לקח ד"ש ואת לקח שינוי "לא קיימת לא נבחרת". מצטער בשבילך שלא תהיי כאן ביום הבחירות ולא תוכלי לממש את זכותך האזרחית להיות שותפה בקביעת השלטון.

../images/Emo46.gif לא טוב

אם מצע שינוי הוא המצע שלך - הצבע שינוי. אם מנהיגי שינוי מפשלים לטעמך - תפוס את השור בקרניו, הצטרף למפלגה עצמה ופעל להחליפם בטובים מהם. ודאי שלא תמצא טובים מהם [למטרותיך] במפלגות שמצען אינו המצע הנכון מבחינתך. והערה אחרי קריאת ה"נבואות" שלך מ 2002: אינך יודע אם מצבך היה עדיף אילו שינוי לא הצטרפה לקואליציה בזמנו. כזכור שרון ממש לא היה מוכרח את שינוי והיה ביכולתו להקים ממשלת ימין-חרדים מהסוג הידוע. במקרה כזה בודאות לא היתה מתבצעת תוכנית כלכלית שכללה, בין היתר, קיצוץ היסטורי בקצבאות ילדים. נתניהו לא היה מצליח להעביר גם מחצית מהרפורמות שהעביר ללא "אוגדת החוד" של שרי שינוי בממשלה וח"כי שינוי בכנסת שנתנו לו את הבסיס האיתן, בזמן שמחצית משרי וח"כי הליכוד השתפנו ואף פעלו נגד. אל תשכח את זה.נכון, שינוי היתה מגיעה לבחירות עם יותר סימפטיה אילו נותרה באופוזיציה, אבל מצב המשק היה אז עמוק באדמה, וכלל לא בטוח - כפי שאתה קובע - שהממשלה היתה אז נופלת בלו"ז קצר. אין מה לדבר שגם התנתקות לא היתה מתרחשת. בקיצור - בלי להתעלם מההערות הנכונות על שגיאות כאלה ואחרות מצד אנשים ספציפים - יצא ששינוי די שכבה על הגדר לטובת הכלל. אז בהחלט, זכותך וחובתך להוציא כרטיס צהוב לממלאי התפקידים, אבל כרטיס אדום יהיה גם לא מוצדק וגם יפגע קודם כל בך ובאחרים שמאמינים במה שאתה מאמין. שווה מחשבה נוספת מצידך.

המצע של שינוי

הוא המצע הכי קרוב למצע של מפלגה ליברלית מערבית אשר הינו אטרקטיבי מאד לציבור חילוני מהמעמד הבינוני פלוס במדינת ישראל וכמובן גם לי. לא רק זאת, מאות אלפים הצביעו למצע של שינוי בבחירות הקודמות, ולא רק לפרסונות העומדים בראשה. שקוראים את הסקרים וחשים את רחשי מצביעי שינוי (כל אחד בסביבתו הקרובה) אפשרות אחת כמובן הינה להגיד כמוך שהעם טועה ולא מבין ששינוי בעצם נשכבה על הגדר לטובת העם. אפשרות אחרת הינה להביט במראה ולומר, הפרסונות שהיו בנבחרת שלי שינוי ושקיבלו את ההחלטות, לא הבינו במקרה הטוב, או לא רצו להבין במקרה הפחות טוב, את מה שציבור הבוחרים רצה מהם כל כך. אם יש לך ספק אז שלא יהיה לך, שינוי בהרכב שכולל חברי כנסת ושרים מהקדנציה הנוכחית תתרסק בבחירות הקרובות. זה כל כך ברור, כל כך שקוף אבל שוב הפרסונות שמקבלים החלטות אצל שינוי לא מבינים או לא רוצים להבין את זה. מה יכול להציל את המצע האטרקטיבי של שינוי והרעיון של שינוי ? החלפה של כל הנבחרת, החל מהנהלה, חברי כנסת ושרים. בשביל זה חברי הכנסת של שינוי וכמובן השרים, צרכים להודיע שהם מפנים את מקומם לטובת טובים מהם אשר יגשימו את המטרות של ציבור הבוחרים שלהם. ככה קרה בפעם הקודמת כאשר פינו לטומי לפיד את המקום הראשון. אני אישית לא מתכוון להצביע לאותם פרסונות אמיצים שנשכבו על הגדר וחרפו את עתידם הפוליטי על הגדר המרופדת של מנעמי השלטון. נראה את האמיצים שלנו נשכבים על גדר קצת פחות מרופדת, ומפנים את מקומם לטובת טובים מהם.

Fair enough

ולאילו פרסונות באיזו מפלגה כן תיתן את קולך? ומה אלה יעשו עם קולך למען מטרותיך?

wertr

New member
דווקא הקול שלך עלול לחסור ללפיד

לעבור את אחוז החסימה. איך תחיי עם זה?

למעלה