יום האצמעות

noosh 19

New member
יום האצמעות

היה בטלויזיה את הטקס עם המשואות והיו גם רקדנים עם שמלות כאלו, זה ריקודי עם הבנתי.. נכון מאחרים.. וזה ממש יפה, איפה לומדים? אבל שמתי לב לפעמים יש גם בטיילת ריקודי עם וזה לא נראה לי אותו דבר, כמו שהיה בטקס בטלויזיה, מה השוני?

תתחילי לרקוד בטיילת - כך תתקדמי

אני גם התחלי לרקוד בחוף הים בטיילת, ואני כבר מתקדמת. יש סיכוי שבשנה הבאה אני מתקבלת לקורס מרקידים. פשוט - מאד התלהבתי מזה. בהצלחה.

ריקודי עם לבמה וריקודי עם לעם

ראשית ברוכה הבאה לפורום, ומקווה שגם בקרוב לעולם ריקודי העם.
מה שראית בטלוויזיה בערב יום העצמאות, אלו להקות מחול שהופיעו בריקודי עם לבמה, זאת אומרת, ריקוד בסגנון עממי מיוחד לצורך הופעה. רוקדים אותם רקדנים שצריכים להיות קצת יותר מקצוענים (מבחינה טכנית) מאלו שרוקדים את הריקודים מהסוג השני שראית שעוד מעט אפרט עליהם, והם דורשים מחוייבות וחזרות קבועות של הלהקה עצמה. ריקודי העם שראית בטיילת הם ריקודי העם שרוקדים בחוגים שונים לריקודי עם, אשר מתקיימים בכל יום בכל רחבי הארץ ופתוחים לקהל הרחב (ללהקות לרוב יש צורך במבחני קבלה). לא הייתי ממליצה לך לקבל את הצעת "חי למעני", אם היא אכן הצליחה ללמוד ככה ריקודי עם, אז כל הכבוד לה, אך זה יכול לייאש את רוב מי שינסה ללמוד בדרך זאת. כדי ללמוד ריקודי עם, למי שחסר נסיון בכך, יש צורך ללכת לחוג מתחילים מהצעד הראשון, עדיף מהשיעורים הראשונים, כדי ללמוד את הריקודים היסודיים תוך לימוד צעדי היסוד של ריקודי העם, שמשולבים בכל הריקודים המורכבים יותר. אז איפה ניתן ללמוד ריקודי עם ? ישנם חוגים לריקודי עם כל יום כמעט בכל הערים בארץ, כנסי באתר "רוקדים""לוח חוגים והרקדות בישראל" ותבחרי את המקום והיום אשר מתאימים לך ביותר.

noosh 19

New member
אוקי, תודה

אז אני רוצה ללמוד רקודי עם במה. יש דבר כזה גם למתחילים?

מומלץ לבדוק על להקה מקומית

בעיר מגוריך. את מוזמנת לפנות אלי גם במסר אישי לגבי מקום מגוריך ואנסה לעזור לך. ולשאלה אם יש דבר כזה גם למתחילים - ללהקות מצטרפים רקדנים חדשים, אך אני מאמינה שברוב ההרקדות מחפשים רקדנים כבר עם ידע בתנועה ומחול. עדיין אם לא רקדת אף פעם ייתכן שיש לך את זה ופשוט צריך לגלות זאת.... לרוב ילדים בגילאים צעירים יותר מתקבלים ללהקות מחול של ילדים גם ללא נסיון, מלמדים אותם מההתחלה.

תבררי במתנס המקומי של השכונה

בכל עיר יש להקה יצוגית שרוקדת בימי העצמאות על הבמה. אם את בעלת יכולת תנועה טובה וכמובן נראית טוב, הם ישמחו לקבל רקדנים חדשים. ולדעתי לא צריך ניסיון - כל דבר ניתן ללמוד. צריך קצת כישרון, כמובן. בהצלחה לך, ותידעי אותנו בהמשך.

noosh 19

New member
אוקי אז

אני בתל אביב, ורוקדת גא'ז פנקי עכשיו בהפסקה. אבל לא אכפת לי לא להופיעה, פשוט הריקודים האלו יפים של הבמה יותר מהעם הרגיל, אני רוצה לרקוד ולהנות באמת לא אכפת לי עם להופיעה או לא

תבררי באוניברסיטת תל - אביב

יש להם להקת מחול ייצוגית טובה. ומצאתי לך עוד 2 להקות.

נסי גם את אלו ../images/Emo27.gif

נסי לשאול את אפי תירוש, בזמנו היתה לו את להקת "אנחנו כאן" בת"א, ייתכן שעדיין קיימת. מספר הטלפון של אפי: 03-6953211 כוריאוגרפים נוספים בעלי להקות מחול שונות שניתן לנסות: אורן הללי - 03-6351194 רן הירש - 03-5561743 את יכולה לנסות גם ב "מחולה", ת"א.

למעלה