יום האם / יום המשפחה

Ofra m

New member
האמת.....

אני לא מרגישה שום חג, אני זוכרת שורד בשנה שעברה כתבה כאן, שהחג הוא לקניונים ולחנויות כדי שתהיה סיבה למסיבה לקנות.....אני לא מרגישה שזהו יום יוצא דופן, בשבילי הוא טיפשי.....ולכן אני לא מרגישה שום דבר לא חיובי ולא שלילי לגביו, לגבי יום האם זה דבר שחרוט אצלי בתור ילדה קטנה, אבל היום מאחר ולי יש שלושה ילדים אז אני מקשרת אותו כאמא של...ולא הבת של...מן מנגנון הגנה שדווקא משרת אותי מ ע ו ל ה , שיהיה לכם אחלה יום, עופרה.

גם במקרה שלי...

השנים הרבות שחלפו והילדים שנולדו (וכבר גדלו...), שינו את היום הזה מבת של... לאמא של... והאמת? זה הרבה יותר קל נעים ואפילו מרגש. ובנוסף, היום הזה שהיה נהוג בו פעם, להכין משהו לאמא באופן אישי (בזמני), הפך למשהו ממוסחר מדי לטעמי. שיעבור לכן בקלות...

עודליל

New member
מצטרפת אליכן גם אני לא ממש

מייחסת חשיבות ליום הזה וסתם מעצבן השנה שכל דבר הוא פעם ראשונה בלי אמא. בזכותכן נזכרתי שבאמת פעם היינו עושים מתנות לאמא, אני זוכרת שעשיתי לה בבית הספר סיכה ממשי ולאחר הפטירה שלה מצאתי את הסיכה בארון וממש התרגשתי כי שכחתי שהיא קיימת. עוד דבר שזכור לי מהיום הזה שהייתי מבקשת מאמא כסף כדי ללכת ולקנות לה מתנה, וכן גם המתנות הקטנות שקניתי לה עדין שמורות (קופסה מחריסינה בצורה של לב...). היו ימים יפים יותר....

שקדון

New member
יום האם../images/Emo7.gif

היי חברות, מזמן לא כתבתי למרות שאני קוראת אתכן כמעט תמיד ומרגישה מאד שייכת, אבל לא תמיד מוצאת את המילים והכח לכתוב. יום האם, יום המשפחה, כ"ח כל חודש מחדש, יום שישי ויום שבת וחגים ומועדים...... והכי הכי קשה כל יום רגיל שעובר בלי לשמוע אותה או לפגוש אותה.. כבר שישה חודשים עברו, החיים ממשיכים והכאב לא מרפה. הלכתי לאמא לקבר, לנסות להתנחם ולומר את כל המילים היפות והחמות של אהבה, יצא לי רק בכי וחוסר אונים מול הריק הזה שם. ואפילו קצת מפחיד, הייתי בשעות בין הערביים, לבד לגמרי..

Darkmatter

New member
ת'אמת..

כתוצאה מזה שאני לא שמה לב כ"כ לתאריכים, לא היה לי מושג שהיום זה יום המשפחה...

gcnet

New member
כאילו שהיום הזה לא היה מספיק רע

לא רק שהיה לי מבחן רע במתמטיקה לא רק שלא קיבלתי את התפקיד שרציתי בהפקת סוף שנה שלנו ולא מספיק שמי שאני אוהבת לא שם עליי גם הייתי צריכה להיזכר פתאום שזה יום האם =[ בע חיבוקיים ענקיים לכולכן בנות!!!!!

hartuvim

New member
את כ"כ מותק!

אני שולחת לך חיבוק ניחומים והרבה אהבה
שירה.

לונה..

New member
האמת היא

שאם לא היו מספרים לי, לא הייתי יודעת. היום הזה לא אומר לי שום דבר מבחינה רגשית (חוץ מההרגשה המובנת מאליה שלכולם כביכול יש ורק לי אין), ואני אפילו אוסיף ואומר שאין לי שום זכרונות מהיום הזה פרט לשתיל שנתתי לאמא שלי כשהייתי בת 4 (ומאוד יכול להיות שאני מתבלבלת עם ט"ו בשבט). ומעבר לזה, מה הקשקוש הזה, יום המשפחה? זה יום האם. לא משפחה ולא נעליים. ובכל העולם, כמו שיש mother's day, יש גם father's day, אבל במדינתנו הקטנה והלא מפותחת? לא ולא. בקיצור, שיפסיקו לקשקש, ונא להחזיר את הצמידים מקורנפלקס לאופנה! זה שהיום כל ילד בן שלוש יודע להכין ברכה לאמא בפוטושופ, לא אומר שזה יותר מרגש! יוחזרו המתנות הלא-שימושיות-אך-הצובטות-מאוד-בלב לאלתר!

יום האם...

קודם כל, שיהיה ברור שאין דבר כזה יום המשפחה, זה תמיד היה ותמיד יהיה יום האם. ואחרי שהבהרנו את הנקודה.. יום האם תמיד היה מוזר עבורי. מצד אחד,הוא תמיד היה קצת עצוב כי אף פעם לא הייתה לי את אמא לחגוג לה או לתת לה מתנה מטופשת, מה גם שהיא הלכה ממני יומיים לפני... ומצד שני, הוא תמיד היה מיוחד. כי אולי לא הייתה לי אמא, אבל תמיד היה לי אבא נפלא ומבחינתי זה היה היום שלו. אפילו היום התקשרתי לומר לו יום האם שמח.. חשוב לציין שכשאבא התחתן חגגתי גם לאישתו ומאוד השקעתי במתנות שלה, אבל זה לא היה אותו דבר.. שיהיה המשך שבוע טוב

למעלה